Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Fiat 500L, 500L Living, 500L Trekking

Recommended Posts

2019. Fiat 500L Urbana Edition

 

189346-fiat 500l 1.jpg

 

Fiat je i za modelsku godinu 2019. predvideo Urbana Edition izdanje modela 500L, a koje će američkim kupcima ponuditi od proleća. Vozilo se pre svega odlikuje doteranim stajlingom i bogatom opremom, pri čemu je 500L Urbana Edition dostupan u bojama Bronzo Metallizato, Bianco, Grigio Scuro i Verde Bosco (kao opcija se i dalje nudi kontrastni crni krov).

 

189347-fiat 500l 11.jpg

 

500L Urbana Edition između ostalog ima i brojne crne elemente (retrovizori, ručice na vratima, prednja maska, bočne lajsne...), zatamnjena svetla, gloss black alu točkove od 17 inča, crna kožna sedišta sa šavovma u boji bakra, kao i poseban logo edicije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kragujevački Fiat 500L 120th na sajmu u Ženevi

 

fiat 500l 120th.jpg

 

Fiat je odabrao Ženevu kao prestižnu pozornicu koja će biti domaćin predstavljanja njegove nove 500 ''120th'' (120. godišnjica) porodice, najelegantnije i najpovezanije game svih vremena.

Nova Fiat 500 porodica zaokružena je modelom 500L ''120th'' koji takođe dolazi sa dvobojnom Tuxedo karoserijom (crno i belo). Ovo još više naglašavaju detalji u mironskoj mat sivoj na branicima, bočnim pragovima i dvobojnim alu-felnama od 17 inča, upotpunjeni sjajno crnom i hromiranom završnom obradom na prednjoj rešetki. Elegancija je prava reč i za ono što se nalazi iznutra, sa sofisticiranom crnom maskom komandne table i ekskluzivnom presvlakom sedišta od sivog platna i ekološke crne kože, koja su još više naglašena bakarnom nijansom šavova i znakom 500.

 

Fiat 500l geneve.jpg

 

Fiat 500L ''120th'' takođe sadrži maglenke, senzore za kišu i sumrak i zadnje senzore za parkiranje kao deo standardne opreme. U posebnim verzijama, kupci mogu da biraju između 1.4-litarskog benzinca od 95 KS sa 6-stepenim manuelnim menjačem, 1.3-litarskog MultiJet turbo dizel motorom od 95 KS sa manuelnim ili dualogic automatskim menjačem, ili 1.6-litarskog MultiJet motora od 120 KS uparenog sa manuelnim menjačem. U pogledu izbora boje karoserije, pored klasične dvobojne Tuxedo verzije u crno-beloj kombinaciji, tu su još i Gelato White, Cinema Black, Maestro Grey i Moda Grey boje, ili dvobojne verzije Maestro Tuxedo (Maestro Grey sa crnim krovom) i Moda Tuxedo (Moda Grey i crni krov).

UconnectTM HD LIVE ekran osetljiv na dodir od 7 inča, sa postavljenom platformom Apple CarPlay™ i kompatibilnošću sa platformom Android AutoTM*

 

Moderni, inovativni ekran osetljiv na dodir Uconnect HD LIVE od 7 inča - koji dolazi sa već postavljenom platformom Apple CarPlay i koji je kompatibilan sa platformom Android Auto™ - nalazi se u standardnoj verziji u svim vozilima porodice 500 ''120th''. Ovo čini svako putovanje jedinstvenim iskustvom u koje su svi uključeni. Konkretnije govoreći, sledeća generacija sistema UconnectTM sadrži ekran osetljiv na dodir, Bluetooth hands-free interfejs, puštanje audio zapisa, čitač teksta i funkciju za glasovne komande, USB ulaz sa integrisanim prihvatanjem iPod uređaja i komandama na volanu. Pored usluga koje pruža UconnectTM LIVE, glavne odlike sistema UconnectTM jesu integracija platforme Apple CarPlay - pametniji i i bezbedniji način da se koristi iPhone tokom vožnje - i kompatibilnost sa platformom Android Auto™. Platforma Apple CarPlay pokazuje putna uputstva koja su optimalna za uslove u saobraćaju putem svoje mape, a može da se koristi za obavljanje i primanje poziva, slanje i primanje poruka i puštanje Apple muzike. Sve vreme, vozač ostaje koncentrisan na put. Platforma takođe omogućava vozalima da koriste i druge aplikacije kao što su poruke, audio knjige i Apple podkaste, a podržava i druge aplikacije na vašem iPhone uređaju. CarPlay takođe sadrži i glasovnog bota Siri, koji je u ovom slučaju posebno osmišljen za situacije u vožnji. Sistem je kompatibilan i sa platformom Android Auto™, kako bi se nastavilo Android iskustvo u automobilu projektovanjem aplikacija i usluga na središnjem ekranu. Osmišljena je tako da dostavlja informacije tokom sigurne i jednostavne vožnje. Vozač može da koristi Google MapsTM ili Waze da dobije podatke u kom pravcu da ide i da lako pristupi muzici, multimedijalnom sadržaju ili svojoj omiljenoj aplikaciji za razmenu poruka.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam kako je na restyling modelu, al na modelu iz 2016. je crni zastittni nefarbani deo napred na koji jos ide preko okvir za registarsku tablicu, tako da ja uvek kad hocu da se parkiram tik uz zid, polako idem napred sve dok ne dotaknem okvirom za tablicu u zid, tako da ti prednji parking senzori i ne trebaju...prednji branik je inace i dan danas netaknut....hah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500L Cross: Specijalna sajamska ponuda za pravna lica

 

190600-fiat 500l cross.jpg

 

U ponudi za pravna lica je N1 verzija, i to sa benzinskim motorom (po ceni od 10.990 evra bez PDV-a) i sa dizel motorom (po ceni od 11.990 evra bez PDV-a). U opremi su 7'' multimedia, automatski klima uređaj, tempomat, kamera za parkiranje, parking senzori pozadi, LED dnevna svetla, svetla za maglu, Traction Plus sistem, 17'' aluminijumske felne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

fiat „500L“ spao na trećinu, plana još nema

 

U kragujevačkoj fabrici automobila fiat Krajsler od početka godine proizvedeno je 11.000 gotovih automobila.

To je tek nešto više od trećine uobičajene tromesečne proizvodnje, piše Glas Šumadije.

Nakon dvanestodnevnog zastoja, montažne i proizvodne trake u kompaniji fiat Krajsler automobili Srbija pokrenute su ove nedelje. Da li će u aprilu biti više radnih dana no što je ranije planirano, znaće se ovih dana.

Predviđeno je da ovomesečna proizvodnja svih verzija modela “500L” traje do 18. aprila, do kada bi iz pogona Fijatove fabrike u Kragujevcu trebalo da izađe oko 4.500 gotovih automobila. Ima, međutim, indicija da će u aprilu biti još nekoliko radnih dana, pošto je fiat , kako navode u  FCA Srbija, “dobro prošao”, odnosno obezbedio dodatne porudžbine  na upravo okončanom Salonu automobila u Beogradu.

Zaposlene u FCA Srbija, međutim, od učestalih proizvodnih zastoja, kojima se usklađuju proizvodnja sa zahtevima tržišta, više brine to što top menadžment fiat Krajsler grupacije još nije saopštio investicini plan te kompanije za Sbiju, odnosno za fabriku u Kragujevcu,  koji bi podrazumevao i informaciju o novom ili još jednom modelu.

Izvor: Glas Šumadije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat je za Srbiju spustio cene ali izostala je podrška države staro za novo tj 1500 € koliko je sada i skuplji 500l. Plus je ogoljen auto,nema čak ni daske u gepeku (ona donja)za osnovne modele,sve živo se doplaćuje. Mislim da se za svaki model doplaćuje i rezervni točak. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se spoljasnjost restilizovane verzije ne svidja, nekako mi je previse nakicena, osim Cross verzije. Dok mi je unutrasnjost lepsa u odnosu na prethodnu verziju. 

E sad mislim da nije razlog pada prodaje jer se kod nas proda manje modela, mi smo ionako malo trziste. Bez obzira sto je taj ceo segment u padu, kod 500l je problem jer je i polako poceo da zavrsava svoj zivotni vek. Ali ne verujem da ce biti novog modela 500L. 

Ono sto me najvise interrsuje je da li ce biti novog modela u Kragujevcu? Koliko se secam odluka je trebala da bude doneta jos krajem prethodbe godine, ali nema nikakvih vesti... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro se sećaš.I ja mislim da je nešto tu čudno.
I meni se Cross najviše sviđa.Bio sam kod Stojanova u NS dva puta prošle nedelje i u onima u salonu su obe daske u gepeku,po ceni ne bih rekao da su neki skuplji paketi.Tipo se ipak više isplati,na kraju.
Ima i lepih polovnih,malo voženih...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako spojiti posao i zadovoljstvo?

 

Specijalna ponuda za privrednike i male preduzetnike najbolje opremljenog modela - Fiat 500L Cross N1 - je u toku, a automobil uskoro dostupan kod svih ovlašćenih dilera u Srbiji

 

rsz_fiat_500l_cross_n1.jpg

 

Najatraktivnija verzija fiat 500L Cross N1 (sa N1 homlogacijom), koja raspolaže najsavremenijom tehnologijom, specijalna  je ponuda, a automobil će biti dostupan kod svih ovlašćenih FCA dilera u Srbiji.

''Fiat Professional je već godinama najprodavaniji brend na tržistu Srbije kada su laka komercijalna vozila u pitanju. Tokom proteklog sajma automobila uz već dobro poznate modele iz game LCV: Fiorino, Doblo i Ducato, tržištu je predstavljen model Fiat 500L Cross sa N1 homologacijom. Ova jedinstvena ponuda namenjena pravnim licima, pravi je primer spoja posla i zadovoljstva. Pobrinuli smo se da kupci dobiju atraktivan i bogato opremljen Crossover'', istakao je Igor Ševo, komercijalni direktor FCA Srbija.

 

Najnovija ovakva ponuda Crossover modela ima: 7'' multimediu, automatski klima uređaj, tempomat, kameru za parkiranje, parking senzore pozadi, led dnevna svetla, svetla za maglu, 17'' aluminijumske felne i sl. Najbolji uvid u opemu priredili smo na ovom linku. O vozilu i ponudi se možete informisati u najbližem dilerstvu i među prvima ga poručiti. Specijalne pogodnosti za privrednike i male preduzetnike osim opreme je cena vozila i činjenica da se ostvaruje pravo na povrat PDV-a prilikom kupovine i eksploatacije vozila. Novi 500L Cross N1 je automobil koji može da ide bilo gde i bilo kad, brz u saobraćaju, u sportskom režimu van grada, savršen na zahtevnom terenu i automobil je za život punim plućima.

 

rsz_plavi_1.jpg

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do početka proizvodnje novog SUV-a u Kragujevcu će se praviiti i "500 L sa lakim hibridnim sistemom

" Kako prenose, po pravilu dobro obavešteni italijanski specijalizovani auto-portali, "fiat 500 L" će uskoro dobiti novi benzinski motor zapremine 1.0 litara FireFly koji je razvijen u italijanskoj fabrici "fiata" u Termoliju i koji bi raspolagao sa 100, odnosno 120 KS.

Ono što je još važnije, da bi se "fiat 500 L" bolje prodavao na evropskom tržištu dobiće, u skladu sa tendencijama u EU, i takozvani laki hibridni sistem."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Troškovi su im smešni za fabriku u Kragujevcu,tako da i sa proizvodnjom od 50 hiljada vozila godišnje u debelom su plusu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500L Sport

 

500l sport 004.jpg

 

Istovremeno sa premijerom modela 500X Sport, nova Sport verzija modela 500L će takođe imati svoju premijeru: vrhunska verzija modela obnovljenog u 2017. godini da bi ponudio više tehnologije i povezanosti modernim porodicama. Sportski i odvažan izgled, drugim rečima, karakterišu novi 500L Sport koji donosi inovativnu šemu boje u dve nijanse Moda Grey sa tamno sivom bojom sa sjajnim Black crnim krovom. Da bi izgledao još odvažnije, ima dugi niz specifičnih detalja, poput zaštitnih ploča branika u Diabolik Black crnoj boji; mat crne 17-inčne alu felne sa crnim radkapnama premazane Titanium bojom. Spoljašnjost novog modela 500L Sport je kompletirana sa staklom za privatnost i Sport logoom na braniku.

 

500l sport 003.jpg

 

Isti sportski karakter je jasan i u prostoru za putnike, kojim dominiraju nova sedišta sa svojim centralnim delom izvedenim u crnoj Denim technoprene tkanini sa crvenim šavovima i 500 logoom, plus srebna glava ručnog menjača, i kontrolna tabla u mat sivoj boji i crvenim 500 logoom. Standardna oprema uključuje: tempomat, ambijentalno osvetljenje, zadnji parking senzori, automatska kontrola klime, senzori za sumrak i kišu i automatski sistem kočenja (Autonomous City Brake) koji unapređuje bezbednost tokom gradske vožnje. Info-zabava je poverena Uconnect 7-inčnom HD LIVE ekranu osetljivom na dodir sa 7-inčnim DAB digitalnim radiom, predispozicijom za Apple CarPlay i kompatibilnošću sa Android Auto.

 

500l sport 002.jpg

 

Posle S-Design, Mirror i 120° specijalnih serija, koje su već obeležile evoluciju modela 500X, model 500L se takođe proširuje Sport verzijom, koja je sposobna da zadovolji moderne porodice koje privlači ekstremni stil, ali koje se nerado odriču dinamične svestranosti i funkcionalnosti dizajna Made in Fiat. Novi 500L Sport upotpunjuje istoimenu porodicu koja se pojavila prošle godine sa modelom Tipo Sport sa 5 vrata, vrhunskom verziju koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Mopar.

 

500l sport 001.jpg

 

Nova MY20 ponuda će imati 500L početnu verziju, Mirror, Cross i novi Sport. Detaljnije, 500L Mirror verzija će biti dostupna u svim dvobojnim šemama za bojenje, jedina koji će imati srebrni krov, i biće standardno opremljena sa Uconnect 7-inčnim HD LIVE ekranom osetljivim na dodir sa 7-inčnim DAB digitalnim radiom, predispozicijom za Apple CarPLay i kompatibilnošću sa Android AutoTM. Prostor je takođe pružen za 500L Cross, koji je sada još bogatiji u standardnom paketu opreme, kao što se vidi sa Autonomous City Brake sistemom, zadnjim parking senzorima, automatskom kontrolom klime i senzorima za kišu i sumrak. I na kraju, novi 500L Wagon kompletira i Mirror i Lounge pakete opreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500L Cross N1 već od 10.990 evra

 

fiat 500l n1.jpg

 

500L Cross je avanturistički član Fiat porodice, namenjen ljudima koji svoje svakodnevne poslovne obaveze pretvaraju u putovanje za uživanje i otkrivanje nepoznatog. Otkrijte specijalnu ponudu kreiranu za privrednike i male preduzetnike - najatraktivniju verziju modela Fiat 500L Cross sa N1 homologacijom.

  • 500L Cross N1 1.4 95KS - 10.990 €
  • 500L Cross N1 1.3 MultiJet 95 KS - 12.990 €
  • 500L Cross N1 MultiJet 1.6 120 KS - 13.990 €

Najnovija ponuda Crossover modela poseduje:

- 7'' multimedijalni ekran

- automatski klima uređaj

- tempomat

- kameru za parkiranje

- parking senzore pozadi

- led dnevna svetla

- svetla za maglu

- 17'' aluminijumske felne

 

Pored opreme, specijalne pogodnosti za privrednike i male preduzetnike je cena vozila i činjenica da se ostvaruje pravo na povrat PDV-a prilikom kupovine i eksploatacije vozila.

Kompletan cenovnik možete preuzeti klikom ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesante su mi sada "doplate" za promenu motora tj., da se sa 1,4 95 ks predje ne 1,3 MJ sa 95 ks ( +2.400, sa PDV ) ili 1,6 Mj od 120 ks ( +3.600, sa PDV).

U leto 2015, kada sam uzimao kola, "prelaz" sa 1,4 95 na 1,3 MJ sa 85 ks, koštao je sa PDV 3.000 ( sada 2.400 za prelaz na 95 ks, a ne na 85 ks ), "prelaz" na 1,6 MJ 105 je koštao 3.000, a prelaz na 1,6 MJ 120 ks je koštao 4.300 ( sada 3.600 ).

Inače, ko su "uklapa" u ovaj N1 ( a može "da podnese" i sam 500L, jer je nekima to vozilo poželjno koliko i čir na dupetu ) , mislim da je ovo odlična ponuda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

fiat restart.jpg

 

Uz Fiat Restart akciju od 15. septembra do 15. oktobra možete reciklirati stari ili zameniti polovni automobil za novi 500L Cross uz bonus od 2.200€!
Pripremili smo i posebne uslove za sanitizaciju vozila u nasim servisima. Preuzmite klikom OVDE lični promo kod koji Vam obezbeđuje akcijske uslove.

 

500l-forte 100.png

 

Fiat 500L 1.4 95KS Cross

  • Automatski klima uređaj
  • Multimedijalni uređaj Uconnect 7'' Touchcreen
  • Prednji naslon za ruke
  • Vozačevo sedište podesivo po visini
  • Elektrohromatski unutrašnji retrovizor
  • Zadnji parking senzori
  • Autonomous emergency braking city
  • Senzor za svetla i kisu
  • Elektropodesivi spoljni retrovizori u boji vozila, sa grejačima
  • DRL – Led svetla
  • Svetla za maglu sa praćenjem ugla skretanja
  • Aluminijumske felne 16″
  • Kredit: rata 117€            
  • Lizing: rata 163.59€

Kredit - učešće 30% period otplate 84 meseca.

Lizing - učešće 25% period otplate 60 meseci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FCA Srbija pokreće veliku Fiat Restart kampanju 

Fiat 500L zvezda kampanje

 

rsz_fiat_restart_staro_za_novo_ili_reciklaža_2.jpg
 

Fiat Restart je ekonomska ponuda, ekološka inicijativa i bezbednosna usluga

15. septembra Srbija se priključuje globalnoj FCA inicijativi pod nazivom ''Fiat Restart''. U okviru jednomesečne kampanje svim sugrađanima biće ponuđene ekonomske pogodnosti u vidu akcijskih cena za Fiat 500L, ali i druge modele iz FCA game, sigurnosne usluge u vidu sanitizacije i provere vozila kao i one od ekološkog značaja pri kupovini novog vozila prilikom recikliranja starog.

U okviru komercijalne kampanje Fiat Restart kompanije FCA Srbija u svim dilerstvima sprovode se zajedničke aktivnosti i pogodnosti koje su priredili sektor prodaje i postprodaje - Mopar. Inicijativa će trajati u periodu od 15.09. do 15.10. ove godine.

 

''Fiat Restart inicijativa u Srbiji predstavlja našu jedinstvenu kampanju koja ima za cilj brigu o zdravlju i sigurnosti klijenata kao i ekološkom aspektu pri kupovini automobila, ali i finansijskim pogodnostima za svakog ko želi da postane vlasnik novog vozila iz naše game'', izjavio je Igor Ševo, komercijalni direktor FCA Srbija. ''Ako se uzme u obzir da bi sledeće godine stupio na snagu novi ''Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i njihovoj tehničkoj ispravnosti'' koji predviđa strogu kontrolu emisije štetnih gasova, ni jedno vozilo sa Euro 3 standardom neće moći da bude registrovano ako nema katalizator na benzinskom, odnosno ispravan DPF filter na dizel motoru. Mi u tom smislu nudimo rešenje kroz Fiat Restart akciju sa ciljem da se javnosti podigne svest o zaštiti životne sredine, ali i značaju reciklaže'', dodao je Ševo.

 

rsz_fiat_restart_staro_za_novo_ili_reciklaža_3.jpg rsz_fiat_restart_staro_za_novo_ili_reciklaža_4.jpg

 

Ukazujući na brigu o zdravlju i sigurnosti, odeljenje Mopar poziva sve vlasnike vozila na proveru i sanitizaciju automobila kao i da po akcijskim uslovima u periodu trajanja kampanje iskoriste jedan od dva ponuđena paketa: Basic Pack koji se sastoji iz pregleda vozila i sanitizacije, dok, drugi Premium Pack obuhvata pregled vozila, sanitizaciju ali i zamenu Prime Cabin Filtera. Konkretno, Mopar usluga u prvoj ponudi iznosi 2.990 dinara, dok je druga 7.990 dinara. Mopar u okviru prodajne akcije, a pri kupovini po modelu ''staro za novo'' vrši inspekciju i proveru vozila radi daljeg utvrđivanja njegove cene.

 

Prodajna akcija sa ponosom ističe model proizveden u Kragujevcu, novi Fiat 500L, i kao najbolju ponudu izdvaja svoju najbolju verziju Fiat 500L Cross, ali i paket Sport. Ona se odnosi na mogućnost kupovine uz recikliranje starog ili zamenom polovnog automobila uz bounus od 2.200 eura. Konkretno, za navedenu ponudu pri kupovini modela Fiat 500L Cross ekonomska ponuda po ceni od 14.190 eura umanjena za pomenuti bonus od 2.200 iznosi 11.990 eura, dok ponuda za 500L Sport po ceni od 14.690 pri umanjenju od 2.200 eura iznosi 12.490 eura.

 

Primenom recikliranja starog automobila pri kupovini novog, procedura je poznata kupcima i sprovodi se po uslovima koji su važili i u prethodnom periodu kada je kompanija lansirala ovaj popularni vid kupovine i pogodnosti. ''U okviru prethodnih saradnji sa kompanijom FCA Srbija do sada smo reciklirali ukupno 14.000 vozila. Reciklažna industrija podržava ovakve akcije jer joj to omogućava da dođe do sirovina, izbegavaju se sivi tokovi ovih sirovina i delova, doprinosi se svesti o zaštiti životne sredine i dolazi do ispravnog tretiranja opasnog otpada'', izjavila je Slobodanka Stamenić iz Centra za reciklažu povodom kampanje Fiat Restart. Bez obzira na naziv kampanje, posebna ponuda u datom periodu neće biti ograničena samo na brend Fiat, nego i na ostale modele FCA Grupe. Zamena po principu ''staro za novo'' moguća je i za ostale automobile iz game, dakle, pored brenda Fiat i za Fiat Professional, Jeep kao i Alfa Romeo modele. Aktuelni su i različiti vidovi finansiranja od poznatih auto kredita, preko finansijskog lizinga do opcija dugoročnog renta.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razočaran sam jer je dizel 1.3 2700 evra više, 1.6 3700 evra više od ove cene koja je korektna za 1.4 benzinca s obzirom na opremu. Ova razlika je godinama bila 2000 odnosno 3000 evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde na Forumu ( u kojoj temi ) mogu da nadjem odgovor o razlikama izmedju motora 1,6 MJ od 105 ks i 120 ks kod 500L (iz 2015. godine) ?

Da li su razlike samo softverske ili i hardverske?

Inače, kada sam ja davne 2015. godine kupovao 500L, tada je uz "reciklažu" paket Longue bio:

11.400 ( 1,4 od 95 ks)

13.400 ( 1,3 MJ od 85 ks i 1,4 T-JET od 120 ks )

14.400 MJ 105, a

MJ 120 je bio čak 15.700.

Dakle, od 1,4 od 95 ks do 1,6 MJ od 120 ks je razlika bila 4.300. A danas je ta ista razlika samo 3.000 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, moron said:

Gde na Forumu ( u kojoj temi ) mogu da nadjem odgovor o razlikama izmedju motora 1,6 MJ od 105 ks i 120 ks kod 500L (iz 2015. godine) ?

Da li su razlike samo softverske ili i hardverske?

Za verziju MultiJet ispred u Bravu, znam da je 105 verzija imala turbo sa fiksnom, a verzija 120 turbo sa promenljivom geometrijom. Takodje, iako su u oba u prvim verzijama isli stariji FPT-ovi C530 menjaci - prenosi su bili isti, sem za 4. i 5. brzinu koje su za 105 verziju bile nesto duze.

Nisam pratio za 500L, ali cisto sumnjam da je samo do softvera. Sve bi i za L moglo lepo da se vidi u eLearn, ali je ubiVen pristup na "aftersales.fiat.com". Ako imate ePer, mogu da se pogledaju SN turbina za obe verzije, pa da se preko toga nadje koja je u katalogu proizvodjaca, isto vazi i za menjace. U eLearn je sve to do detalja odmah specificirano po tabelama, sto se kaze u sitna crevca :) .

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...