Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Pozdrav svima. Da li sme da se vozi auto sa raskacenim dzekom protokomera ? Da li moze biti nekih posledica po motor, turbinu ? stilo jtd je u pitanju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala Neso. a koliko dugo tako moze mislim meni je sve ok sa protokomerom, nego mi je iz nekih drugih razlog majstor danas raskacio. 

Ne znam da li ima potrebe da sad opisujem sve od pocetka zbog cega sam dosao do toga da mi otkaci :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto je Fiat Idea 1.3mjet od 70ks. Dimi pri punom gasu. Sumnjam na protokomer ili na zapušenu usisnu granu. EGR sam fizički blokirao, nije još ubijen u mapi. Dimio je isto tako i pre blokiranja

Preko dijagnostike sam pratio parametre u toku vožnje.

Kao što se vidi, na punom gasu izmerena masa vazduha je mnogo manja od tražene mase vazduha, u proseku je 61% od tražene mase.

Zanima me da li je ovo normalno, tj da li znajući ove parametre mogu da odredim da je protokomer ispravan, a da je zapušena usisna grana.

 

prokletometar.JPG

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avgusta prosle godine odjednom auto slabije prima gas i slabije ubrzava do 3000 obrtaja, iznad 3000 radi kako treba. Majstor posumnjao na protokomer ali ostalo na tome, potrosnja ista i nije mi smetalo. Predhodna 2 meeca imao sam malo vece opravke, otiso dihtung glave, veliki servis, menjanje bobine i kablova, sve sam to radio kod drgog majstora, on primetio da slabije vuce, video da je crevo od kucista filtera fazduha pa do protokometra puklu, reko da zamenim crevo i skinem katalizator. To odradim medjutim isto je, na dijagnostici prijavljuje gresku za lamda sondu ali sa tom greskom vozim vec 3g, majstor kaze nece od sonde da se tako gusi. Moj protokometar je 3  u  1 i majstor koji drzi otpad i rastura Fiate kaze do sada nije naisao na fiata kom je crkao taj protokometar a i sam je vozio fiata (bravo) sa istim motorom i godistem.

Menjao sam mat senzor i nema razlike. Aut ima turazu ali slabo vuce.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari marea 1.9td.
Trza od 1500-2000 onako sitno...malo losije vuce sa tim da sa vremena na vreme kao proradi, ali onda digne obrtaje u leru na 1200... Manje trza kad je bez onog plasticnog usisa, ispod haube odmah..
Jel su to simptomi loseg protokomera?
Sta mi je ciniti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...