Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Gavrilo011

Punto 1.8 16v HGT - prevelika potrošnja?

Recommended Posts

E ovako kada sam uzeo pre nedelju dana ovaj auto sipao sam gorivo do vrha nisam tada merio potrosnju ali je kazaljka pokazivala kao na slici br.1 ,zatim

Pre par dana sam opet isao do pumpe i trazio da mi napune do vrha "23L" da bih proverio koliko mi trosi pumpadzija mi je rekao to je to da ne silim vise vraca gorivo, na tabli je kazaljka pokazivala opet ovako kao na slici:

Slika1.jpg

Dakle oba puta isto.

Presao sam ravno 99 KM i opet otisao na istu pumpu i isto mesto, sipao je dok nije ispljunuo gorivo napolje... 20,09L kada se nisam slogirao.

Samo ovaj put mi kazaljka pokazuje ovako:

Slika2.jpg

Inace board computer mi daje ove informacije da je potrosnja oko 11-12 KM/L dakle ne bi smelo da prelazi 10 litara na 100km. Inace voznja je bila veoma lagana 60 km/h do jako retko 90km/h. Drzao sam ga otprilike na 2000-3000 obrtaja.

Da li moze biti da to malo sto sada kazaljka pokazuje drugacije zakida 10 Litara?

I kako da proverim da nesto nije do motora itd pa zato trosi vise goriva, ne razumem se u sve ovo oko automobila pa molim za savet. :(

Auto je imao neko cudo od plina pa mi je majstor izvadio bocu da se ne zapalim, stavicemo novi Sequent. Samo ostalo je ostatak uredjaja na motoru dok ne uzmem pare za plin,i imam neki prekidac sa kojim je trebalo da gasim pumpu za benzin kada prebacim na plin. Lampica za pumpu non-stop svetli to se vidi odma ispod kazaljke za brzinu ,ovaj lik sto je prodao auto kaze to je tako ali radi sve normalno to je zbog plina. Da sve to ne utice na potrosnju pojedoh se ziv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sipaj bukvalno do cepa pun rezeorvar vozi 100km i sipaj opet do cepa pun. To ti je najmerodavnija provera potrosnje. Kad ti iskljuci pistolj dok sipas malo ga izvuci i dopuni do cepa!

Ta lampica je check engine lampica i signalizira ti da nesto nije u redu. Idi na dijagnostiku da proveris!

Edited by kanjavi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki put sam im rekao da sipaju do cepa jer testiram potrosnju, al eto samo sad mi je izletelo napolje koliko je sipao, i kao sto rekoh kazaljka je sada po prvi put zakucala sam vrh kao na slici, do sad je dva puta bila ispod crte kao na slici.

Ne znam sta da je mislim da je nemoguce da je potrosio 20 l na 100 km. Bio sam kod majstora i prikacio ga na computer i nije pokazao ni jednu gresku? Ali lampica svetli za pumpu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prevelika je to potrosnja ,moguce da ti nije napunio do kraja prvi put uzmi natoci ga sam do vrha pa proveri jos jednom ... Drugar ima u hgt-u plin lagana voznja po gradu ne ide preko 15l plina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

malo mi je neverovatno da pali lampicu a da nista ne prijavljuje, probaj jos kod nekog na preporuku za dijagnostiku bez uvrede prema tvom majstoru :question:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li verovati racunaru koji kaze 9-10 litara da trosi.

Do sad nisu mogli da sipaju da izleti gorivo, kao vraca im to je to, a meni kazaljka pokazuje kao da nije pun. Sad kad je ovaj lik preterao i gorivo je izletelo pokazuje pun rezervoar. Evo opet sam sisao do auta i upalio kazaljka zakucava istog sekunda,sada preko vrha.

Koliki je njemu rezervoar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja mislim da na dijagnostici mora da prijavi ako sija na tabli ,javi se ako treba pomoc da ga ocitamo sa FES-om ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam drugari na savetima. Opet mi je malo lakse kada mi neko ko se razume napise koju rec. Ovako neke majstore kada pitam, a vide da se i ne razumem gledaju samo da me zavrnu za nesto.

Videcu sad kada predjem bar 50km da opet sipam dok ne izleti benzin napolje nema mi druge. A ako kod majstora opet pokaze da je sve ok javljam se Petzi da on proba da pregleda tim Fes-om.

Ja se razumem u software ali ne i u ovo. Sad se setih da imam negde i ePER, TecDoc, opel tis, Renault Dialogys, Peugeot... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj i kad izbaci pri punjenju, da malo klatiš auto, ja ga guram rukom o stub krova iznad mesta gde se puni rezervoar, pa onda nastavi punjenje ali laganim mlazom, da piški, ne da bije

Share this post


Link to post
Share on other sites

sipaj sam nije ti nasuto do cepa jer je pistolj izbacio i on je rekao dobar nece da se zeza polako da sipa :thumbsup: tako je mom burazeru bilo na seicentu i mi lepo u kantu pa u flase nasuo mu ovaj na pumpi kaze do cepa ne moze vise mi jos 8 litara dosuli kuci i tek je tad bio do cepa... :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da evo danas sam isao 25KM autom i kazaljka nije pala sa vrha. Pokazuje potrosnju od 10-14km/l danas prvi put isao do 14km/l kada sam ga vozio oko 60km/h duze vreme bez menjanja brzine.

Sigurno onda nije bio napunjen do cepa... ustvari daj Boze da je to u pitanju :) videcu da nadjem neki kanister i sipam benzin sam kod kuce onako sa plasticnom flasom dok bas ne dodje do vrha.

Ovako dok ne stavim plin moram da stedim gorivo, do 15.mar tada jurim nekog majstora da vidim gde da ugradim taj sequent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sto posto ti nije bio napunjen do cepa na seicentu sem flasom bar kod mog burazera na pumpi nema sanse da ga napunis stvara kao neke vazdusne cepove tipa od 33 25 mozes nasuti na pistolj ili mozda i moze ali da ostanem 40 minuta da tocim pa svi oko tebe da te psuju exxeexxeexxe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista sledeci put cu da opet napunim koliko stane + imam par malih kanistera i onda cu kod kuce sam da dosipam dok ne dodje do cepa. Vidim da sad i ne pada bas tako brzo kazaljka, tako da ste vi upravu, nije bio napunjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na kraju ispade da trosi oko 9l kada ga lagano vozim na 2000-2500 obrtaja, mada tako i racunar kaze oko 8km/l kada startujem motor ujutru dok je hladno, nakon nekoliko km dok se zagreje pokazuje oko 11-12 km/l to mu i dodje oko 9l na 100km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to ti je ekstra meni fiesta 1.1 otprilike toliko trosi a ima 40kw xexxexeexxe

Pa ti zakrpi rezervoar :rofl: :rofl: :rofl:

Dzaba i plin i resurs jos HHO da mu stavim :rofl: :rofl: :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se isto dešavalo i došao sam do zaključka šta je u pitanju.Znači kada pištoljem sipaš gorivo ono pjeni.Pjena dođe do pištolja i on iskoči(kao pun),ali sačekaj 20-ak sekunti pa ponovo i onda ide do kraja.Ja u stvari nisam siguran koliko mi troši benzina jer vozim na plinu :D ,ali njega troši 12 litara ako ga baš fino vozim što je skoro nemoguće,a pretežno troši 13-14 litara i ja zadovoljan. :yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne sekiraj se to se dešavalo i meni ,nekad kada mi sipa baja na pumpi mrzi ga da štuca sa pištoljem. I onda kada SAM sipam sledeći put ,,šlogiram se koliko je potrošio.Od tad sipam na Molovoj pumpi SAM i uvek sipam do čepa.Pištolji za sipanje su predebeli i veliki mlaz ide što izaziva stvaranje pene koja se diže kad je rezervoar skoro pun.Ja sam računao(uverio se) do od prvog izbacivanja pištolja može da stane još 7 litara ako sipaš na tenane (piškaš sa pištoljem).Inače HGT mi troši oko 9 litara normalne (što se slaže sa računicom kompjutera) vožnje do 3500 rpm.Zimus mi je trošio 12 litara kada su bile one hladnjoće -15.-20.Najmanje troši na otvorenom pri brzinama od 90-120 km. oko 15km/L.Mada sam pre dve godine kada sam se vraćao iz Grčke imao potršnju od 17km/L pri 130km/h konstantno, al sam benzin sipao u Makedoniji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni se to dešavalo na puntu. Sad ne mogu tačno da se setim, ali znam da kod puntića ima neka fora sa oduškom na rezervoaru. Kod puntića je generalno problem što pištolj stalno iskače, a kada se malo izvuče onda je ok. Međutim, tada gorivo ulazi kroz odušak, i na neku foru se vazduh zarobi unutra, i ne može da stane više ni kap goriva dok se određena količina ne potroši. ;) Potpuno ista stvar mi se dešavala, nije do penušanja goriva, jer sam znao poprilično dugo da čekam da se slegne pena, drmusao auto, ali ne vredi...neće ni kap više da stane, a znam da može npr. još 15 litara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...