Jump to content
FAS Goran
Srdjan_X

Stilo - prilikom okretanja volana jako škripi

Recommended Posts

Molio bih za pomoć ako neko može da mi pomogne...

Na Stilu mi je počeo da se čuje čudan zvuk prilikom okretanja volana u toku vožnje ali samo kada ga okrećem u desnu stranu.Nešto čudno škripi, zvuk kao da je neka guma suva, ili kao da kači neka plastika negde oko letve...jačina je prilično intenzivna..

Kada motam u levu stranu zvuka neme.Volan se ništa teže ne okreće, a interesantno je da kada uključim city servo zvuka apsolutno više nema...

Nadam se da neko na osnovu ovoga može da mi da neku dijagnozu :-))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio kod majstora pre 7 dana, da mi pregleda trap..samo desni kraj spone bio otišao i isti mi zamenio..sve ostalo na trapu "odlično"...bar mi tako reče majstor....a ti zvuci počeli danas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Da li je zvuk kao da natežeš neku oprugu? Kao da otvaraš stara vrata koja skripaju? Proveri šolje amortizera. Zbog vlage se desava da se problem čuje i oseti tek kad se osuši sve to. Dok je vlaga i šolje su podmazane. Čim se osuše, ako su loše, počnu da škripaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledaj solje i lezaj amortizera.Stavio nove akronove i ponekad kad je hladno ima te simptome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, i meni se desava skripuckanje kada okrecem volan i to samo cujem na levoj strani tj.kod levog tocka.Ono sto je simptomaticno je da se ta skripa javlja kad je napolju niska temperatura tj. zimi mi se konstantno culo a evo i jutros kad je bilo malo hladnije opet se cuje. U medjuvremenu sam promenio levu viljusku i stabilizator, bili su otisli, mislio sam da ce to skripanje prestati ali nista. Majstor mi kaze da je ostalo sve ok...Sta raditi i na sta obratiti paznju?Sta bi to moglo biti? Uzdravlje i zivi bili...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni je tako na Bravu skripalo kad malo zahladi - podmazivanje solje, lezaja amortizera je pomoglo. Samo, povedite racuna da mozda jedno podmazivanje nece biti dovoljno (zvuk nestane, pa se vrati) - kod mene je tek posle drugog podmazivanja zvuk nestao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

za 50 evra se to resava i svoje ruke*uradi sam* ako imas alata,2 lezaja amortizera plus dve solje i to je to, ne traje doveka auto mora se i nesto uloziti. :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...