Jump to content
FAS Goran
boki

Audi A3 / S3 / RS3

Recommended Posts

caradvice.jpg CarAdvice video: Test Audi S3 sedan

 

Sitne izmene za 2020. godinu poput crvenih kočionih klješta, novih 19-ca felni, novih sportskih sedišta sa Napa kožom, bežično punjenje telefona...pa sve do najnovijih verzija ADAS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Audi A3

 

audi a3 2020 002.jpg

 

Nova, četvrta generacija Audija A3 će premijeru imati početkom marta ove godine i to na tradicionalnom sajmu automobila u Ženevi (mada se zvanične slike i detalji očekuju i pre toga). Novi A3 će biti napravljen na unapređenoj VW MQB platformi, a očekuju se nešto manja težina, manji rast dimenzija, veća prostranost i još bolje vozne osobine.

 

audi a3 2020 001.jpg

 

Što se izgleda spoljašnjosti tiče, tu neće biti iznenađenja jer će i ovde biti primenjen aktuelni dizajnerski stil poznat sa drugih modela marke sa četiri prstena. Treba takođe napomenuti da će u gami novog A3 biti samo Sportback varijanta sa 5 vrata i klasična limuzina sa 4 vrata. U unutrašnjosti će se naći digitalna instrument tabla, multimedia sistem sa ekranom osetljivim na dodir, a verovatno i kontrola gestovima. Ovde i najava da će novi A3 imati i prtljažnik veće zapremine (oko 410 litara), kao i da će međuosovinsko rastojanje iznositi oko 264 cm.

 

Od motora se pominju 1.5 i 2.0 četvorocilindrični TFSI benzinci (sa 48V mild-hybrid sistemom), kao i 1.6 i 2.0 dizelaši. Kupcima će se nuditi i verzija sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a kasnije i plug-in hybrid varijanta. Kupcima koji žele nešto više biće ponuđeni Audi S3 (sa četvorocilindričnim motorom od oko 330KS) i RS3 (2.5 turbo petocilindraš sa više od 400 KS, menjač sa dvostrukim kvačilom, pogon na sva četiri točka, najveća brzina el. ograničena na 250 km/).

 

Treba podsetiti na informacije iz prošle godine koje kažu da Audi u želji da proširi svoju kompaktnu ponudu priprema i povišenu verziju nove generacije A3. U pitanju je projekat koji je interno poznat kao Cityhopper, a radi se o A3 hatchbacku sa povišem klirensom, zaštitnim elementima na eksterijeru i velikim alu točkovima, koji će se u gami nemačke marke smestiti između modela Q2 i Q3. Ovo znači da će sa svojih oko 430 cm budući A3 Cityhopper biti za oko 11 cm duži od Q2 i oko 20 cm kraći od Q3.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promocija novog Audija A3 će se održati 3. marta

 

audi a3 2020 001.jpg

 

Nakon VW Golfa 8, nove Škode Octavije i nedavno promovisanog Seata Leona nove generacije, na red za promociju će početkom sledećeg meseca konačno doći i potpuno novi Audi A3. Tačnije, pojedini mediji su objavili da će Audi novi A3 promovisati 3. marta, verovatno tokom sprecijalnog događaja Volkswagen Group Night, neposredno pre zvaničnog starta ovogodišnjeg sajma automobila u Ženevi (gde će novi A3 imati svoj debi pred širom javnošću). Kako stvari sada stoje 3. marta ćemo videti Sportback verziju sa 5 vrata, a više o novom Audiju A3 možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

whatcar.jpg What Car? video: Proba 2020. Audi S3

 

Novi Audi A3 (koji tek treba da bude zvanično predstavljen), tj. njegova S3 verzija sa malo preko 300 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: 2020. Audi S3 Sportback

 

Zavirivanje u novi S3 koji će tek biti predstavljen, pa je zato ovako malo kamufliran:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Audi S3 Sportback

 

200438-audi s3 202004.jpg

 

Standardni Audi A3 još uvek nije predstavljen, ali nemačka kompanija već najavljuje S verziju. Nakon što su debitovali Volkswagen Golf 8 i Škoda Octavia četvrte generacije krajem prošle godine, a zatim i četvrta generacija Seatovog Leona u januaru, dolazi vreme da vidimo i Audi A3 Sportback. To će se dogoditi početkom marta na Sajmu automobila u Ženevi. Ipak, do tada ćemo saznati nešto o snažnijem modelu S3.

 

200439-audi s3 202003.jpg

 

Kompanija iz Ingolastadta ne namerava još da otkrije S3 Sportback, ali je pozvala predstavnike odabranih medija da vide pretprodukcijski prototip u Azoresu u Portugalu među kojima je i magazin Motor1.

 

200441-audi s3 202002.jpg

 

Audi S3 Sportback će pokretati 2.0 TFSI turbobenzinac koji razvija 306 KS i 400 Nm obrtnog momenta, što je za 10 KS više u odnosu na odlazeći model, a obrtni moment je ostao nepromenjen.

 

200440-audi s3 202001.jpg

 

Ovaj model će imati opasne rivale, a to su Mercedes AMG A35 i BMW M135i. Osim snažnog motora, imaće i Quattro pogon na sva četiri točka kao i svi modeli iz odeljenja Audi Sport, a jedini izuzetak je Audi R8 V10 sa zadnjim pogonom. Quattro pogon je unapređen u odnosu na onaj u modelu TT te će slati do 100 posto dostupne snage na obe osovine, dok se inače snaga ravnomerno deli. Novi S3 će imati i progresivno upravljanje, a vozaču će biti na raspolaganju modovi Balanced, Dynamic i Comfort. Tu su i nove Bridgestone gume razvijene specijalno za S3, kao i 19-inčni naplaci rezervisani za ovaj hatchback visokih performansi.

 

Motor će biti uparen isključivo sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom, a treba pomenuti i novorazvijeno oslanjanje koje će unaprediti upravljivost i učiniti automobil "oštrijim" u krivinama. Iz Audija obećaju da će S3 biti "najdinamičniji model u segmetu". Međuosovinsko rastojanje je ostalo isto, ali je hatchback duži i širi u odnosu na odlazeći model. Eksterijer nije tajna jer smo već videli prototip, ali će finalni izgled biti poznat kad S3 Sportback zvanično ugleda svetlo dana. Fotografija unutrašnjosti za sada nema osim onih špijunskih koje otkrivaju promenjenu armaturnu ploču sa integrisanim infotainment sistemom i manje konvencionalnih dugmića. Peta generacija modela A3 menja automobil koji je na tržištu od 2012. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsguide.jpg CarsGuide video: Test 2020. Audi S3 sedan

 

Audi je 2014. godine predstavio A3 limuzinu, izbacio je naravno i S3 (više sportsku varijantu). Tako je napravio manju limuzinu od do tada svoje najmanje (A4), i popunio deo na tržištu gde faktički nije bilo nikoga - male premium limuzine. Ali, od tada do danas stvari su se promenile jer je Mercedes napravio AMG A35 sedan, BMW će ove godine predstaviti M235i baziran na seriji 2 Gran Coupe, a i Audi samo što nije predstavio novi A3, što znači da će uskoro i novi S3 sedan. Pogledajmo do tada aktuelnu generaciju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Novi Audi S3 na završnim testiranjima

 

Novi Audi S3 očekuje se tokom ove godine, i iako nema zvaničnih podataka o snazi neke od glasina govore da bi mogao imati čak 330 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U novom Audiju A3 je više od 100 plastičnih boca

 

audi a3 2020.jpg

 

Audi je objavio da će novi A3 imati sedišta presvučena recikliranom tkaninom. Tačnije, radi se o plastičnim bocama, njih 45 od 1.5 litara koliko je potrebno za presvlačenje četiri sedišta, a dodatnih 62 odlazi na tepihe. Brige nema, u Audiju kažu da je tkanina jednako kvalitetna kao i ona koja se koristi u drugim modelima. Zanimljivo je da je Audi pripremio nekoliko različitih boja i uzoraka, a najupečatljivija je siva sa kontrastnim žutim šavovima. Naknadno će u ponudu ući crna i crvena tkanina. Podsetimo, primena materijala dobijenog recikliranjem plastičnih boca nije novost u autoindustriji. Primera radi, Ford je svojevremeno objavio da godišnje reciklira 1.2 milijardi boca za auto tepihe, a to radi već 20 godina...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi A3 Sportback zvanično

 

201217-audi a3 2020 07.jpg

 

Četvrta generacija Audijevog premium kompakta već po tradiciji izgledom liči na raniji model, ali je zapravo u svim segmentima temeljito pripremljena za novu tvrdu utakmicu sa večitim rivalima iz Mercedesa i BMW-a.

 

201216-audi a3 2020 06.jpg

 

Nakon najnovije generacije Mercedesa A-klase otkrivene pre dve godine, i dolaska nove BMW-ove serije 1 prošle godine, u utakmicu premium segmenta kompaktne klase ulazi i treći najvažniji nemački igrač: četvrta generacija Audija A3. Što se izgleda tiče, ponavlja se priča kao sa svakim novim Audijem poslednjih godina. A to znači da dizajnerima ponovo treba skinuti kapu. Na bazi prepoznatljivih generičkih elemenata po ko zna koji put je osmišljen tipičan i snažan, Audijevski izgled lišen ekstravagancije, ali koji opet ima nešto svoje i sveže. Zrači temeljitošću i kvalitetom, a detalji poput svetala LED Matrix i velikih naplataka, ali i visokih bokova, pritom su važni vizuelni i funkcionalni faktori stasitog izgleda.

 

audi a3 2020 05.jpg

 

Petovratna karoserija ima i nešto veće dimenzije: dugačka je 4.34 metra (+3 cm) i široka 1.82 (takođe +3 cm), ali zadržava visinu od 1.43 metra, jednu od najnižih u kompaktnoj klasi što za sobom povlači i već poznatu nešto nižu poziciju sedenja i blagi sportski utisak. Međuosovinsko rastojanje kompaktne modularne platforme MQB je duže za 4 cm i sa svojih 2.64 metra i širim tragom točkova takođe ostavlja pozitivni trag na sportskije proporcije, ali i prostraniju i komforniju unutrašnjost. Audi obećava više mesta u putničkom prostoru, dok zapremina prtljažnika ostaje korektnih 380 litara.

 

audi a3 2020 04.jpg

 

Utisak za volanom je u znaku digitalizacije, u kojima glavnu vizuelnu i tehnološku ulogu igraju virtuelni kokpit sa ekranom čiji prikaz se može razvući do dijagonale od 12.3-inča te centralni dodirni ekran multimedije sa ekranom serijske dijagonale 10.1-inča, povezan sa MMI sistemom treće generacije. Brojne servisne i zabavne usluge pružene putem multimedije i aplikacija myAudi ulaze u sferu viših klasa i dokaz su da i donedavno ''obični'' automobili zaista postaju puno više od prevoznog sredstva.

 

audi a3 2020 03.jpg

 

I arsenal bezbednosnih sistema je doveden na maksimalni nivo.

 

audi a3 2020 02.jpg

 

Nova platforma nosi i nove postavke dorađenog oslanjanja. U opciji se nudi i samoprilagodljivi rad svakog amortizera zasebno, čiji senzori diriguju raspon rada u zavisnosti od stanja puta, ritma vožnje i jednog od odabranog načina rada iz sistema Driving Select. Sportsko oslanjanje, serijski u opremi S-Line, znači i 15 milimetara spušteno podvozje.

 

audi a3 2020 01.jpg

 

Što se motora tiče, za sada nema iznenađenja, tu su turbobenzinac 1.5 TSI sa isključivanjem dva cilindra u mirnoj vožnji (150 KS) i poznati dizelaš 2.0 TDI (116 i 150 KS), sa prednjim pogonom. Sa vremenom će se izbor svega, naravno povećavati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi A3 Sedan u prodaji početkom 2021. godine

 

201356-audi a3 002.jpg

 

Nakon prezentacije četvrte generacije modela Audi A3, u Sportback verziji sa 5 vrata, mnogi su očekivali informacije o limuzinskom modelu.

Portal Motor1.com je objavio rendere najverovatnijeg izgleda modela Audi A3 Sedan, od kojeg se očekuje da preotme tutulu kralja kompaktnih limuzina, koju drži Mercdes A-klase Sedan.

 

201357-audi a3 001.jpg

 

Novi Audi A3 Sedan, čija prezentacija se očekuje krajem godine (u prodajnim salonima u januaru 2021.) biće stilska evolucija dosadašnjeg modela, pa dolaskom novog modela vlasnici dosadašnjeg neće imati utisak da je njihov metalni ljubimac preko noći ostario. Biće produžen sa 446 na 449 cm, dakle, 15 cm duži od nedavno predstavljenog kompaktnog Audi A3 Sportback. Tri cm veća dužina će omogućiti povećanje prostora za kolena pozadi za 15 mm čime će se rešiti jedina zamerka na dosadašnji model. Elegantan, fluidan dizajn će smanjiti koeficijent otpora vazduha sa 0.29 na 0.27, što će doprineti smanjenju potrošnje i poboljšanju performansi, a prtljažnik će sa 465 porasti na 490 litara. Motorizacija će biti jednaka kao u osnovnom modelu. Uz turbo benzince 1.0 TFSI (110 KS) i 1.5 TFSI (150 KS) potpomognute 48-voltnim blago-hibridnim sistemom, važan, a na mnogim tržištima i glavni adut biće unapređeni turbodizelaš 2.0 TDI sa 116 i 150 KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela proizvodnja novog Audija A3

 

audi a3 2020 01 proizvodnja.jpg

 

Audi je u Ingolstadt fabrici u Nemačkoj i zvanično startovao sa serijskom proizvodnjom novog A3 Sportbacka koji je premijeru imao ranije ove nedelje. Ovo je inače već četvrta generacija modela A3, dok je prva predstavljena sada već davne 1996. godine. Novi A3 Sportback će početi da se isporučuje kupcima od maja, i to prvo sa 1.5 TFSI benzincem od 150KS kao i sa 2.0 TDI dizelašem u verzijama od 116KS i 150KS. Na početku će biti dostupne samo verzije sa prednjim pogonom, uz standardni 6-stepeni manuelni ili opcioni 7-stepeni S Tronic automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda novi Audi RS3

 

201573-audi rs3 02.jpg

 

Audi je početkom meseca predstavio četvrtu generaciju modela A3. Mali premium kompakt je konačno dobio osveženje koje se dugo čekalo, ali čini se da još više od toga svi očekuju njegovu najsportskiju verziju RS3. Naime, nemački proizvođač je nedavno najavio da će novi RS3 imati ugrađen 2.5 turbobenzinac sa pet cilindra i više od 400 konjskih snaga. S obzirom na takvu snagu i pogon na sve točkove, pretpostavlja se da će do stotke ubrzavati za oko 3.5 sekundi, pa bi tako trebalo da bude najzanimljiviji konkurent u klasi.

 

201574-audi rs3 01.jpg

 

Zato se svakodnevno rade brojni renderi koji predviđaju kako bi novi RS3 mogao da izgleda. Mnogi od njih izgledaju pomalo nerealno, ali je dizajner Kleber Silva napravio rendere koji bi mogli da budu veoma realni. ''Baby'' Audi je nadograđen prema stilu novog modela RS6 Avant. Napred su dodati veliki usisi za vazduh, dok je saćasta maska ofarbana u crnu boju. Pozadi je dodat tek malo veći spojler i veliki difuzor sa srebrnom linijom koja naglašava izlaze izduvnog sistema. Sve je povezano proširenim pragovima i većim aluminijumskim naplacima, a kao šlag na torti, automobil je spušten za nekoliko cm. Iako je RS3 još u početnoj fazi razvoja pa se postavlja pitanje kako će uopšte izgledati, ovakvi renderi nam pružaju nadu da će u budućnosti sportskih kompakta biti veoma zabavno.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: Test 2020. Audi A3 Sportback

 

Najnoviji Audi A3 sa modernijim dizajnom, najnovijom tehnologijom, i nudi se kao alternativa onima koji gledaju da potroše najviše novca za kupovinu auta C segmenta:

 

 

 

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Audi A3 sedan

 

audi a3 l 002.jpg

 

Audi je novu generaciju modela A3 za sada predstavio u formi hatchback-a sa 5 vrata (A3 Sportback), ali uskoro stiže i njegova sedan varijanta. To potvrđuju i ove špijunske slike jednog primerka, snimljenog u fabrici u Kini. Na slikama je kineska verzija A3 L, što znači model koji će u odnosu na evropsku varijantu A3 sedana imati duže međuosovinsko rastojanje i više mesta na zadnjim sedištima.

 

audi a3 l 001.jpg

 

A3 L će se u Kini verovatno nuditi sa 1.5T i 2.0T turbo benzincima, a prodaja tamo treba da startuje na jesen.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

parkers.jpg Parkers video: Proba 2020. Audi A3

 

Za kupce koji žele tehnologiju i luksuz većih Audija, ali po manjoj nabavnoj ceni i za manje troškove upotrebe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: Audi A3 i BMW Serije 1

 

Rory Reid je imao prilike da provoza oba auta, i nakon što je prošlo izvesno vreme od toga, tj. kad su se ''slegli utisci'', evo šta misli koji je auto bolji:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi A3 Sedan zvanično

 

audi a3 sed 06.jpg

 

Limuzinska verzija modela A3 biće dostupna od sredine leta 2020. godine, a već sada sa sigurnošću možemo reći da neodoljivo podseća na većeg brata A6.

 

audi a3 sed 05.jpg

 

Model koji je u svojoj prvoj generaciji doneo veliki uspeh Nemcima, dobija nastavak. Nova A3 limuzina ima još agresivniji i elegantniji izgled, to potvrđuje i veliki napredak u pogledu aerodinamike. Koeficijent otpora vazduha se zaustavio tek na 0.25.

 

202434-audi a3 sed 04.jpg

 

U poređenju sa prethodnim modelom, novi A3 Sedan je duži 4 cm i sada je dugačak 4.50 m. Širi je 2 cm (1.82 m), a tek 1 cm je viši od prethodnika (1.43 m). Uprkos blagom rastu, međuosovinsko rastojanje je ostalo isto. Kapacitet prtljažnika je takođe ostao nepromenjen sa solidnih 425 litara.

 

audi a3 sed 03.jpg

 

Novi A3 u limuzinskoj verziji prati duh nove generacije modela iz Ingolstadta. Dakle, prepoznatljiva LED svetla će odlikovati i ovaj model, dok će pozadi biti već poznati LED ''putujući'' žmigavci.

 

audi a3 sed 02.jpg

 

Enterijer A3 je u potpunosti fokusiran na vozača. Ponovo dominira MMI infotainment dijagonale 10.1 inča. Intuitivnost je na visokom nivou, a posebno je dopadljiv virtuelni kokpit u osnovnoj formi od 10.25 inča, odnosno u doplati od 12.3 inča. Takođe, ni ovog puta Audi nije izostavio ambijentalno osvetljenje što je posebno efektno za vreme noćnih vožnji.

 

audi a3 sed 01.jpg

 

Novi A3 Sedan će na početku dostupan sa jednim TFSI motorom i jednim TDI motorom. Od benzinaca tu je 35 TFSI 1.5 motor koji isporučuje 150 KS i dostupan je u dve verzije - sa novorazvijenim šestostepenim ručnim menjačem i sa sedmostepenim S tronic menjačem. Kao takav, automatik donosi blagi hibridni sklop koji koristi 48V sistem. Sa druge strane tu je 2.0 TDI od 150 KS. Takođe će biti dostupan u kombinaciji sa sedmostepenim S-Tronic menjačem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Novi Audi A3 Sedan

 

Možda je po prvi put sedan ispao lepši od hatch verzije - od napred su isti, ali sa boka je limuzina elegantnija i ima agresivni zadnji deo:

 

 

 

carwow.jpg CarWOW video: 

 

 

 

autotrader.jpg AutoTrader video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi RS3 do kraja godine

 

audi rs3 211.jpg

 

Audi je do sada predstavio novi A3 u Sportback i Sedan verzijama, dok će krajem godine premijeru najverovatnije imati i novi sportski RS3 (mada će njegova prodaja startovati početkom sledeće godine). Za novi RS3 su predviđeni 2.5 turbo motor sa 420KS i 500 Nm obrtnog momenta, menjač sa dvostrukim kvačilom, pogon na sva četiri točka, aero body kit, saćasti prednji gril, RS oznake, veći alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima i volanom. Ubrzanje do 100 km/h bi trebalo da iznosi manje od četiri sekunde, a najveća brzina 250 km/h (opciono i 280 km/h).

Što se cene tiče, ona bi u Nemačkoj mogla da startuje ispod 60.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potvrđen plug-in hibridni Audi A3 e-tron

 

audi a3 2020 1.jpg

 

Audi se priprema za prvo potpuno digitalno lansiranje na tržište nove A3 porodice, a jedna od opcija pogona biće e-tron plug-in hibrid. Nemački proizvođač je već nudio plug-in hibridnu verziju, a to je bio Audi A3 Sportback e-tron koji se pojavio 2014. godine, a zatim je povučen 2018. godine. Novom generacijom A3 Sportbacka (hatchback) i A3 limuzine vraća se i plug-in hibridni pogon, ali još uvek nije jasno koliko je unapređen u odnosu na drugu evoluciju modela. Prethodna verzija je imala bateriju od 8.8 kWh koja mu omogućava da korišćenjem samo električnog pogona pređe 26 kilometara. Audi u Evropi već prima narudžbine za novi A3, a u salone bi trebalo da stigne tokom leta. Plug-in hibrid takođe stiže ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Audi RS3

 

 

Više o novom RS3 možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj smo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Novi Audi A3

 

1996. godine izašao je prvi A3, tako da je aktuelni četvrta generacija. Ovaj deo tržišta (premium C segment) je jedan od primera kako je Audi ispred Mercedesa i BMW-a, tj. prvo je Audi napravio premium C segment, odlično ga prodavao u svim mogućim varijantama, pa su Mercedes i BMW morali reagovati praveći Seriju 1 i A klasu.

Novi Audi A3 nedavno je stigao, a sada ga je isprobao Jura...pogledajte 10-tak minuta tokom kojih saznate sve o novom A3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili video: 2006. Audi A3 (8P)

 

8P, tj. druga generacija koja se pravila od 2003. do 2013. godine. Na testu je 2.0 TDI sa 170 konja u S-Line paketu opreme.

Na 215k rađena turbina, na 222k otvaran motor, rađena glava, karike...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...