Jump to content
FAS Goran
boki

Audi A3 / S3 / RS3

Recommended Posts

Internet je pokvario još jednu ženevsku premijeru, nakon što su danas osvanule fotografije nove generacije Audija A3

 

Audijev kompakt je postavljen na VW MQB modularnu platformu koju će koristiti i Golf VII (premijera u septembru na Salonu automobila u Parizu), a kupcima će prvo biti ponuđena verzija sa troje vrata. Naredne godine pojaviće se sportback i sedan, dok bi 2014. trebalo da stigne i kabriolet.
Paleta benzinaca počinje sa 1.2-litarskim TSI sa 105 KS, preko tri verzije 1.4 TSI sa 122 KS, 140 KS i 180 KS, pa sve do dvolitarskog sa 211 konjskih snaga iz Golfa GTI. Kasnije nam stižu S3 sa 280 KS i RS3 sa 350 konja. Ljubitelji dizelaša mogu da biraju između 1.6 TDI sa 105 KS i dvolitarskih TDI sa 140 KS i 180 KS.
 

preuzeto sa - Blic Auto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vizuelno: A3=uvecani A1 :thumbdown: (prva impresija)

Sa strane je jos malo pa isti kao i prva generacija trojke (isto kao i Golf u vec par generacija).

Na ove 3 slike jedino mi se svidjaju agresivni prednji deo i sedista sa konzolom izmedju.

Ali je sigurno sve spakovano da se use..es kao sto to Audi radi, u to ne sumnjam.

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi A3 i u Sportback i Cabrio verziji

Audi%20A3%20Sportback%201.jpg

Nova generacija Audijevog modela A3 je svetsku premijeru imala na nedavnom Salonu automobila u Ženevi, i to prvo u hatchback verziji sa 3 vrata. Sem ove trovratne verzije, porodica novog A3 će imati još nekoliko karoserijskih varijanti. Među njima su i model sa 5 vrata (A3 Sportback – stiže 2013.), kao i Cabriolet i limuzina najavljena konceptom A3 sedan sa prošlogodišnjeg Salona u Ženevi (serijski A3 sedan bi trebalo da se pojavi 2013.). Nezvanično se takođe pominje i A3 Allroad Quattro.

80183-Audi%20A3%20Cabrio%2011.jpg

Dok se ove verzije i zvanično ne pojave, Theophiluschin.com objavljuje rendere mogućeg izgleda novog A3 Sportbacka i A3 Cabria.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi S3 snimljen na Nirburgringu

audi%20s3%201.jpg

Najnovija generacija Audija A3 je predstavljena ranije ove godine, na Salonu u Ženevi. Njegov izgled je ljude podelio u dve grupe, na one kojima je on dobro legao i one koji tvrde da je Audi izgubio smisao budući da su mu svi automobili isti. Bez obzira na to, postoji njegova strana koja je sve oduševila, a to je tehnologija koju donosi. Audijev novitet osim u trovratnoj varijanti uskoro će biti dostupan i kao limuzina i hatchback sa 5 vrata, a ono čemu se mnogi raduju je dolazak njegove snažnije S verzije.

Test primerak takvog automobila uhvaćen je ovih dana na Nirburgringu. Prednosti koje mu donosi nova MQB platforma su velike. Ne samo da će novi S3 biti lakši i čvršći nego će biti i znatno upravljiviji. Ispod haube će biti smešten 2.0 litarski turbo sa 280KS koji će se na pogonske točkove prenositi preko Audijevog quattro pogona.

audi%20s3%2011.jpg

Jedino po čemu trenutno možete utvrditi da je ovo zaista budući S3 jesu dvostruki izduvni topovi sakriveni na zadnjem delu Audijevog noviteta. To će se vremenom naravno promeniti jer će Audijevi stručnjaci poraditi i na agresivnosti njegovog izgleda koju će mu doneti nova hromirana prednja maska, drugačiji branici, zadnji spojler i novi aluminijumski točkovi. Budući da standardni A3 u prodaju kreće tek nakon leta, dolazak njegove ''S'' varijante ne treba očekivati pre sredine sledeće godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi A3 Sportback i A3 Cabrio

audi%20a3%20sportback.jpg

Nova generacija Audijevog modela A3 je premijeru imala na poslednjem Salonu automobila u Ženevi, i to u hatchback verziji sa 3 vrata. Sem ove trovratne verzije, porodica novog A3 će imati još nekoliko karoserijskih varijanti. Među njima su i model sa 5 vrata (A3 Sportback – stiže 2013.), kao i Cabriolet i limuzina najavljena konceptom A3 sedan sa prošlogodišnjeg Salona u Ženevi (serijski A3 sedan bi trebalo da se pojavi 2013. godine).

82240-audi%20a3%20cabrio%201.jpg

82241-audi%20a3%20cabrio%2011.jpg

Kako bi trebalo da izgledaju novi A3 Sportback i A3 Cabrio pokazuju ovi renderi Car and Drivera.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi S3 sa 280KS

83140-audi%20s3.jpg

S3 verzija nove generacije Audijevog A3 će se u prodaji naći početkom sledeće godine, sa 2.0 TSI motorom i snagom od 280KS. Audi S3 će imati 2.0 TSI motor (EA888) snage 280KS i 380 Nm obrtnog momenta, što je i premijera nove linije motora sa poslednjom generacijom sistema upravljanja ventilima. Na performanse će se pozitivno odraziti i činjenica da će novi model biti 80-ak kg lakši od prethodnika, prvenstveno zahvaljujući MQB platformi, aluminijumskim vratima i sl. Iako će biti duži, širi i viši od prošlog S3, novi model bi trebao da bude lakši od 1.400 kg.

Motor će standardno biti uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem, dok će opcionu opremu činiti 7-stepeni S-tronic. O kome god se prenosu radilo, snaga i moment će se isporučivati na sva četiri standardna 18-inčna točka sa gumama dimenzija 225/40. Očekuje se da će novi S3 ubrzavati do 100 km/h za 5.5 sekundi, dok će najveća brzina biti ograničena na uobičajenih 250 km/h.

Naravno, tu će biti i modifikacije ogibljenja, kočnica i estetike. U ponudi će se vremenom naći S3 u hatchback, Sportback i limuzinskoj verziji. Zvanična premijera modela se očekuje na ovogodišnjem auto salonu u Parizu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

JMS Tuning Audi A3

jms%20audi%20a3.jpg

JMS Tuning je kratkim saopštenjem i jednom slikom najavio svoj tjuning paket namenjen novom Audiju A3. Ukratko, za sada su najavljeni novi prednji spojler, zadnji difuzor, sportske oruge (auto je napred niži za 50 mm, pozadi za 45 mm), set OZ Racing Ultraleggera alu točkova od 19 inča sa gumama 225/35, kao i novi izduvni sistem.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 Euro NCAP zvezdica za novi Audi A3

Maksimalnih pet zvezdica je ocena za novi Audi A3, nakon testova koje je sproveo Euro NCAP konzorcijum. Rezultati koje je A3 dobio na testovima sigurnosti odraslih i dece putnika, kao i pešaka čine A3 jednim od najbezbednijih automobila u klasi. Odlična ocena za bezbednost vozača i suvozača je dodeljena kada su u pitanju frontalni i bočni udesi. Bezbednost dece je takođe ocenjena visokom ocenom, a novi A3 se sada serijski isporučuje sa sistemom za upozoravanje putnika koji nisu vezali pojas - napred i pozadi. Zaštita pešaka je dramatično poboljšana zahvaljujući aktivnom poklopcu motora, koji se pomoću pirotehničkog sistema, podiže kako bi smanjio silu koja se prenosi na pešaka.

Sistemi za bezbednost su takođe prisutni, ne samo u onoj meri u kojoj to Euro NCAP zahteva, već i daleko više. Po prvi put Audi u kompakt vozilu nudi kompletna LED svetla, što će dodatno učiniti vozilo bezbednijim.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi A3 Sportback

audi%20a3%2066.jpg

Nova generacija Audijevog modela A3 je premijeru imala na poslednjem Salonu automobila u Ženevi, i to u hatchback verziji sa 3 vrata. Sem ove trovratne verzije, porodica novog A3 će imati još nekoliko karoserijskih varijanti. Među njima su i model sa 5 vrata (A3 Sportback), kao i Cabriolet i limuzina najavljena konceptom A3 sedan sa prošlogodišnjeg Salona u Ženevi (serijski A3 sedan bi trebalo da se pojavi 2013. godine). Premijera A3 Sportbacka se očekuje krajem ovog meseca na Salonu u Parizu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Beogradu predstavljen novi Audi A3

audi%20a4%20srbija.jpg

Na nesvakidašnjoj manifestaciji ''24 sata elegancije - Concours d’ Elegance & Luxury salon'' u Beogradu, Audi je predstavio svoj najnoviji model Audi A3. Manifestacija koja je nekada bila namenjena isključivo aristoktratskom društvu kroz vekove je menjala svoju formu pa se tako od predstavljanja raskošnih fijakera stiglo do luksuznih automobila kao što su novi modeli A3 i Q5 koje je Audi predstavio mnogobrojnim posetiocima. Novi A3 je imao svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi ove godine, kada je Audi predstavio novi dizajn, prostraniji enterijer, prefinjenu tehnologiju i najmodernije agregate koji su spakovani u automobil koji ima iza sebe 16 godina dugu istoriju.

Stajling je sportski progresivan, sa linijama kao kod kupea i dugačkim međuosovinskim rastojanjem (4.24m). Konstrukcija je inteligentna, od različitih materijala, pri čemu su korišćeni čelik i aluminijum. Težina je smanjena za 80 kg, pa prazan A3 sa 1.4 TFSI motorom iznosi samo 1.175 kg. Enterijer je prostran, a kapacitet prtljažnika iznosi 365 litara. Elegantan dizajn i ergonomičnost su za primer. Kabinu čine standardna i opcionalna grafika na FIS ekranu i dekorativni umeci sa različitim materijalima.

Pri lansiranju A3 pokreću jedan TDI i dva TFSI motora sa 90 kW (122 KS) do 132 kW (180 KS). Svi agregati imaju najmodernije ekonomične tehnologije. Prenos snage ide preko manuelnog menjača ili S tronika. Najpre je lansiran pogon na prednje točkove, a Quattro pogon na četiri točka će se pojaviti kasnije, za snažnije motore. Verzije sa alternativnim pogonima kao što su hibrid, prirodni gas i Audi e-gas su trenutno u razvoju. Ipak, 1.6 TDI troši samo 3.8 l/100 km, odnosno 99 g CO2/km, čime ispunjava državnu subvenciju od 100.000 dinara.

Elektronski sistem stabilnosti ESC sa elektronskom blokadom diferencijala je deo standardne opreme. Audi drive select sistem i adaptivni amortizeri su opcionalni.

Brojne standardne karakteristike, kao i dodatna oprema za povećanu udobnost i sportsku vožnju čine unapređeni MMI sistem sa MMI tač, ultratanak monitor na instrument-tabli koji se može uvući. Opcionalni krajnje napredni sistemi asistencije vozaču obuhvataju Audi adaptivni tempomat, dodatno unapređeni park asist i Audi pre sense basic. Širok asortiman infotejnment komponenti obuhvata audio-sistem Beng i Olafson, Bluetooth.

Cene za novi A3 u Srbiji počinju od 20.090 eura.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Audi S3 i zvanično

87602-Audi%20S3%201.jpg

Sem novog A3 Sportbacka, Audi je pripremio i novi S3 čija premijera nas očekuje već sledeće nedelje, na Salonu automobila u Parizu.

Novi S3 se pored manje težine u odnosu na dosadašnji model (sada 1395 kg, 60 kg manje nego ranije) odlikuje i aero body paketom (izmenjeni prednji branik, pragovi, zadnji difuzor, S single frame prednji gril, aluminium-look retrovizori...), sportski podešenim ogibljenjem (S3 je za 25 mm niži od standardnog A3), alu točkovima od 18 inča (gume 225/40), sportskim izduvnim sistemom sa četiri izduvne cevi, jačim kočnim sistemom (diskovi 340 mm), doteranim enterijerom (sportska sedišta, sportski volan sa zaravnjenim donjim delom...), standardnim LED dnevnim svetlima, pogonom na sva četiri tročka i 2,0 litarskim četvorocilindričnim benzincem koji razvija 221 kW/300KS i 380 Nm obrtnog momenta (u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem ili opcionim S-tronic menjačem).

87603-Audi%20S3%2011.jpg

87604-Audi%20S3%20111.jpg

Novi S3 će sa S-tronic menjačem od 0 do 100 km/h ubrzavati za 5.1 sekundu (sa manuelnim menjačem za 5.4 sekunde), dok je najveća brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

87605-Audi%20S3%201111.jpg

S3 po fabričkim podacima troši 6.9 litara goriva na 100 km i emituje 159 grama CO2 po km (verzija sa S-tronicom), odnosno 7 l/100 km i 162 grama CO2 po km kod verzije sa manuelnim menjačem.

Što se dimenzija tiče, novi S3 je dugačak 4254 mm, širok 1777 mm, visok 1435 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2595 mm, prtljažnik ima 365 litara (1100 litara sa oborenim zadnjim sedištima) a koeficijent otpora vazduhu je 0.33.

Audi%20S3%20111111.jpg

Kupci će moći da biraju između 14 boja, a među njima su i Panther Black i Estoril Blue. Prodaja novog Audija S3 startuje početkom sledeće godine, a u Nemačkoj će koštati 38.900 eura.

preuzeto sa - Auto Blog

---------------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cini se da instrument tabla (mislim za deo gde je multimedija, kontrola klime) ima slican dizajnerski pristup na Guiletti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABT Audi AS3

90656-abt%20as3%201.jpg

Nemački ABT Sportsline je saopštio da će na ovogodišnjem Salonu u Esenu između ostalog izložiti i doteranu verziju Audija A3, nazvanu ABT AS3.

U paketu za ABT AS3 su aero body kit (prednji spojler, ABT maska, pragovi, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor), novi izduvni sistem i aluminijumski točkovi od 18 i 19 inča, kao i modifikovano ogibljenje, ABT kočioni sistem i paketi za pojačanje motora.

90657-abt%20as3%2011.jpg

ABT najavljuje da će 2.0 TSI biti pojačan na oko 280KS, 1.4 TFSI sa 140KS na 170KS, a 2.0 TDI na 210KS.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sportec Audi RS3 RS470 od 0 do 100 km/h za 3.8 sekundi

Sportec Audi RS3 RS470 raspolaže sa 470KS i 625 Nm, od 0-100 km/h stiže za 3.8 sekundi, do 200 km/h za 13.9 sekundi, najveća brzina je 302 km/h

Share this post


Link to post
Share on other sites

JMS Audi A3

JMS-1.jpg

U ponudi tjunera JMS se nalazi i paket za doterivanje novog Audija A3 (u verzijama sa 3 i 5 vrata).

JMS-2.jpg

Ukratko, u paketu su novi prednji spojler, zadnji difuzor, sportske oruge (auto je napred niži za 50 mm, pozadi za 45 mm), set CF Schmidt alu točkova od 19 inča sa gumama 225/35/19, kao i novi izduvni sistem.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi A3 Sedan na testiranju

audia3%2011.jpg

Novi model Audi A3 Sedan, fotografi su snimili tokom testiranja po hladnom vremenu u Skandinaviji.

Automobil je predstavljen u formi koncepta na Salonu automobila u Ženevi 2011. godine i treba da krene u prodaju u Evropi krajem ove godine. Kao i novi Audi A3 hatchback, novi Audi A3 Sedan će biti izgrađen na MQB automobilskoj platformi iz Volkswagen grupe, koja takođe podupire modele VW Golf, Seat Leon i Škoda Octavia. Iako se ne očekuje da postigne velike prodajne rezultate u Evropi u odnosu na model Audi A3 hatchback, limuzinska verzija modela Audi A3 je dizajnirana da privuče kupce u SAD i Kini, gde će biti najveći konkurent modelu Mercedes CLA.

92880-audi%20a3%201.jpg

Snimljeni testni automobil poseduje poboljšani RS3 pogonski sistem, sa 2.5 litarskim motorom sa pet cilindara koji proizvodi 402 KS. Ta snaga se prenosi na sva četiri točka preko S Tronic menjača sa sedam stepeni prenosa. Međutim, proizvodna verzija Audija A3 Sedan imaće isti opseg benzinskih i dizel motora, kao i verzije modela Audi A3 hatchback, sa prednjim pogonom i sa Quattro pogonskim sistemom na sva četiri točka.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABT Audi A3 Sportback

abt%20a3%201.jpg

Iz ABT-a stiže tjuning program namenjen novom Audiju A3 Sportback koji pored modifikovanog izgleda podrazumeva i pojačanje motora. Tako je 1.4 TFSI benzinac pojačan za 28 kW/38KS a 2.0 TDI za 15 kW/20KS, dok su u pripremii paketi za pojačanje 1.6 TDI i 1.8 TFSI motora.

abt%20a3%2011.jpg

U paketu su i sportske opruge, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, jače kočnice (diskovi 345 mm), alu točkovi od 18 i 19 inča, kao i aero body kit (prednji branik, ABT maska, pragovi, zadnji branik, zadnji krovni spojler).

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...