Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
underground79

Stilo 1.9 JTD - senzor, pedala gasa

Recommended Posts

Danas u toku voznje odjedanput izgubi gas i ne reaguje ni pedala gasa i ugasi se i onda moram da izvucem kljuc vratim i upali bez problema i opet vozim 2-3km i opet se ugasi odem kod majstora na dijagnostiku i ocita 2 senzor pedale gasa da neradi,kakav je kvar i koliko bi mogla da kosta popravka.auto je stilo karavan 1.9 jtd 85kw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam iste. Ja sam jedan dan upalio auto, izasao bez gasa lagano iz dvorista, stao na cupriji, zatvorio kapijuv i krenuo. Kako sam pritisnuo gas zapistao, izbacio pruku engine fault, i nece da ide, da primi gas. Od tada vise nije hteo da prima dok nisam promenio pedalu, paljenje/gasenje nije pomagalo. Na dijagnostici je bila ista greska, za pedalu gasa.

Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav prijatelji u pitanju je Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kw 2004 godina 

imam problem..

kada auto dodje u dodir sa vodom meni se upali lampica na instrumental tabli i neće mi gas .

posle nekog vremena kada se osuši ponovo sve radi kako treba 

Da li je imao iko ovakav problem??

hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Petar34

 

Isti problem na Lanciji Ypsilon 2013 god 1.2 benz, pocelo je prosle zime tako sto prijavi gresku i gubi gas, vozim ga tako na silu par minuta i radi normalno nakon toga, ostane greska ali se vremenom izgubi. Kad je suvo vreme ili tipa iznad nule auto radi normalno, zanemario sam to prosle godine jer se javilo dva puta i nakon toga auto je cele prosle godine radio normalno...pomislio sam letnji auto:lol: Ove zime je cesce, odvezao sam auto u servis i ustanovili su senzor kvacila posto Lancia ima start-stop i stvarno start-stop nekad nije radio ali sam ga jako retko i koristio. Nakon dve nedelje ponovo isti problem, odvezao sam u servis i javljaju da je pedala gasa...zamenice pedalu gasa, umanjice za cenu senzora kvacila koji su prvobitno menjali...posteno.

Ne znam da li to ima veze sa vremenom, temperaturom i vlagom jer se kod mene to javljalo samo zimi kada je ispod nule, kada se unosi sneg u auto...mozda zbog vode...ne znam, videcemo posle servisa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...