Jump to content
FAS Goran
paja.

Naknadna ugradnja Webasto uređaja?

Recommended Posts

Zeleo bih da ugradim webasto grejanje u multiplu zna li neko gde se moze kupiti sve sto je potrebno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koštaće te ta operacija dosta. Možda čak pola cene od one za koju bi platio danas za polovnu multiplu - oko 1500 EUR računaj! Ako uzimaš novi uređaj.

Po meni je mnogo bolje kupiti već takav auto (povremeno se pojave u oglasima, bila je skoro jedna u Beški, baš u top Ravenni opremi) jer su taj grejač ugrađivali i fabrički. Onda ga samo servisiraš ako je potrebno. Svakako sjajna stvar koju bih i ja voleo da imam.

Guglaj nemačke oglase, forume... sa jednom od ključnih reči "Standheizung" i možda će se naći nešto povoljno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je za kombi novo kostalo oko 850 evra s ugradnjom,za kola je malo skuplje,racunaj do 1200 evra da ce te izaci,zavisi da li hoces webasto ili eberspacher grejanje,ovo drugo je malo skuplje.

Ne isplati se to u kola ugradjivati osim ako ne zivis u njima,mnogo je para.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lose sam napisao post, zeleo bih da kupim kompletan uredjaj iz neke multiple sa svim pratecim delovima, znaci originalan uredjaj i da ga samostalno ugradim da bude kao fabricki.

Za termico znam, zivim blizu njih i kod njih servisiram eberspracherov webasto koji se nalazi u STRALISU koji mi je na slici avatara. Razliku izmedju eberspracherovog i vodenog webasta znam s obzirom da radim kao vozac.

Zna li neko kakav uredja ima multipla fabricki, vazdusni-eberspracher ili vodeni?

Vozio sam volvo sa vodenim webastom i to je sjajna stvar, naime webasto greje kompletnu rashladnu tecnost u motoru pa tek onda duva topao vazduh kroz ventilacione otvore u kabinu. Znaci nastelujes webasto u 2:00 dodjes u 3:00 upalis i gas, motor na radnoj temperaturi kabina topla, jedino sto ubija akumulatore mora cesto da se pali da dopuni akumulatore na 2-3 sata.

A eberspracherov vazdusni uredjaj samo ubacuje topao vazduh u kabinu, takav je na IVECU koji ja vozim. Cuo sam od kolege da multipla koju on namerava da kupi ima fabricki webasto pa sam se zainteresovao... Elem odlutasmo od teme, znaci ako neko zna otpad gde se rastura multipla sa webastom, moze da ostavi telefon ovde. Hvala, pozzz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da neki pominju webasto kada pričaju o svojim autim ali niko nije napisao da ga je ugradio u svoj auto i kako on tačno funkcioniše. Ja sam fasciniran ovim uređajem jer sam tek skoro saznao čemu on tačno služi. Izgleda da postoje i webasto koji greje i koji leti hladi sam kako ga podesite. Negde sam pročitao da se na otpadima mogu naći polovni za 100-200e pa kad je tako ajde da ih ugradimo, ja hoću.

Dakle ko je radio ili zna kako se radi neka detaljno objasni, i ako može postavi slike, kako se ugrađuje webasto u mareu, stila, lybriu, punta... pošto se može ugraditi u bilo koji auto.

Evo linka sa videom kako webasto radi, za neke koji ne znaju kako on funkcioniše http://www.parkinghe...v&autoplay=true

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moćna stvar, samo taj služi samo za zagrevanje i dogrevanje (kad padne radna temperatura). Mislim da ipak to treba da veže neko ko je za to stručan ili da ima odakle da se precrta. Treba vezati struju, dovod goriva, vezati za creva za vodu, izduv i ceo urešaj montirati na za to fabrički predviđeno mesto (kako ne bi smetao za održavanje). Naravno traži i dobar akumulator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo našao sam na dosta mesta u oglasima webasto za 100-150e i diesel i benzin varijante, i vazdušne i vodene. Ali sam našao da prodaju i elektroniku za webasto i prilično je skupa, 50-100e. Čemu to služi? Da to nije za daljinsko povezivanje webasta?

Ono što bih ja najviše hteo je webasto koji greje i hladi i može preko daljinca da se aktivira :) ali koliko sam čitao ta varijanta za hlađnje je jako skupa pa bi mi bila dovoljna i samo za grejanje.

Akumulator mi je odličan, 72A, a zar to ne bi moglo nekako da se poveže i da samo pravi struju jer koristi gorivo za pokretanje kao diesel generatori za struju? Mislim gorivo koristi te koristi da bi radio pa što ne bi uz to pravio i struju kao običan generator umesto što koristi akumulator?

Edited by Nemanja87bgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li si video kako to radi ? To ti je naprostije rečeno brener na naftu ili benzin. Ima diznicu koja baca gorivo i svećicu koja ga pali (i pravi plamen oko 1-1,5 m) naravno elektroniku zbog rada i sigurnosti, da ujutru ne bi zatekao sve istopljeno.

Ne znam gde bi mogao da smestiš i generator za struju i jedan split sistem klime. Devetka bi bila dovoljna.

Koje crno hlađenje ? To je već klima uređaj i ne znam gde bi našao dovoljno struje da goni kompresor.

Dodatno grejanje i isključivo koje greje vodu, najmanje troši goriva i naveći komfor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj da batalim to hlađenje na webasto, jedan lik je pisao na drugom forumu da ima u ML-u webasto za grejanje i hlađenje ali da je to za hlađenje jako skupo doplatio.

Elem, za grejanje, kako se ugrađuje? Po tome kako funkcioniše rekao bih da njje problem ali me interesuje kako se može napraviti da se aktivira na daljinski? Verujem da ovi webasto uređaji iz oglasa nemaju funkciju daljinskog aktiviranja pa kako to rešiti?

Edited by Nemanja87bgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.eberspaec...andheizung.com/ i http://www.parkingheater.com/

Ove vidi sve varijante, varijacije i dodaci. Za ugradnju to što budeš kupio bolje nađi stručnu pomoć ili nađi neku Mareu sa koje ćeš sve prekopirati. Ipak su fabrički inžinjeri temu ozbiljnije obradili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je oko ugradnje

Imas varijantu tajmera pa programiras.

Elektronika koju vidjas po oglasima je verovatno centralna elektronika.

Nije to ni ,mali posao ali vredi sigurno mada veruj mi da Webasto obicno crkne kad je najpotrebniji. ;)

Edited by bglion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fina šema i objašnjenje u slikama, samo da prevedem sa Germany :)

Pričam sa jednim dečkom koji je skoro ugradio u Stila jtd pa kad naučim nešto novo napisaću ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...