Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Djoxaa

Tipo 1.4 DGT - skidanje menjača

Recommended Posts

kapa mi ulje s vremena na vreme po koja kap, po mirisu sam zakljuchio da je iz menjaca, tipujem na semering i planiram po prvi put skinem sam menjac i resim problem, zanima me koliko je komplikovano ako je neko radio i mogucji problemi na koje mogu da naletim,da li semering moze josh vishe da curi i da li moze da zamasti lamelu?

Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam kod mene na Tipu imao isti problem ali nisam mnogo obracao paznju pa se problem prosiri i upropasti mi lamelu. Toliko je umasti da auto nije hteo da vuce na vecem broju obrtaja. Podize obrtaje ali ne ubrzava. Pa umesto da menjam samo semering ja sam menjao ceo sklop :wallbash:

Sam posao nije tezak ali ti treba jos jedan par ruku da ti pomogne. Ja sam menjao sa prijateljem koji ima iskustva sa tim. Jedino sto je malo zezunto centriranje nove lamele ali ako imas neku staru poluosovinu sa onim zupcima na kraju i to se zavrsi za cas.

U sustini malo strpljenja i malo vise vremena mozes sa nekim prijateljem da odradis sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

znachi nema nekih komplikacija :thumbsup: a samo menjanje semeringa kako ide?shto se tiche toga imam jer mi je cjale mehanicher(i nije tu trenutno) tako da shto se tiche alata i tih pomocjnih sredstava necje biti problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa extra.

A sto se tice semeringa ja sam ga izvuko sa srafcigerom tj unistio dok dam ga izvlacio,samo vodi racuna da ne ostetis leziste istog.

Nov posle namazes malo uljem da lakse sklizne i lagano (ja sam koristio drveni cekic) kuckas po njemu dok ne legne kako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav svima, zna li neko kako se skida menjac na Fiat Tipo 1989. god, koji su koraci i da li ima nekih poteskoca pri tom zahvatu?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dr.Iggy

 

Kakvih crnih poteskoca. Laganini je. Doduse moras i nosac motora da popustis sto je ispod akua ali dobro. Sve je to lagano. Skidao jednom i tolko od mene :D a onda preso na Alfu. I blago receno. 50e za ruke.

Bolje odmah plati, jeftinije sigurno!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...