Jump to content
FAS Goran
Mihailovic

Elektromagnetni parking senzori

Recommended Posts

A i ovih klasicnih senzora se pojavilo dosta modela na trzistu cijena je u prosjeku 20-40 evra, koji su se do sada najbolej pokazali ?!

Ovi sto je forumski kolega na punta ugradio sa desplayom su bas povoljni 20-25 evra izgleda da rade dobar posao

Jel netko probao i druge modele ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nepouzdani su i tu nema sta da se prica.

Ugao ugradnje ne bi trebalo da znaci puno, jer stepen dva ne sme da ima toliki uticaj, a druga stvar ni jedan auto, tj branik nije skroz ravan pa da moze imati striktno ugao od 90 stepeni u dnosu na ulicu. Druga stvar ugao mora biti promenjiv (ivicnjak, auto pun, prazan itd). Ne sme da radi samo na ravnne stvari. Inace, ja sam imao i problem da se odlepio sam od sebe, traka se odlepila od vode, prasine itd...

Kupio kvalitetniju 3m samlepljivu duplu i prelepio ih stim da sam ih spustio malo nize, za oko 1 cm. I opet se isto ponasaju. Ali ni to nije problem, problem je nepravilnst u radu, jer nema pravila kada ce i za sta pistati.... Ulica ravna... Ja krenem u rikverc i celu je prevezem, ne javi se nista.

Posle 5 min u istoj ulici opet isto urdim i on samo se javi ponekad na kratko, u trecem sslucaju samo na jednom zapisti kao da si udario u prepreku.... A situacija ista, ulica ista sve isto... U svoju garazu kada parkiram, idem branikom do zida, nekad pocne da pisti na pola garze, a nekad idem polako, jer su mi retrovizori na po 3cm od stoka vrata i pazim na njih u tom momentu priazim zidu, a oni se ni ne javljaju... zapiste tek kada naslonim na zid.

Totalno, ali totalno nepouzdani. Dam kontakt, ubacim u rikverc i izadjem iza auta, ja prolazim i reaguju na telo, piste. Uzmem sravciger i idem duz trake, opet piste sve ok. Uzmem tanko drvce i lupam po braniku... nista. Drveni panj stavim, kojii je dovoljno nizak da moze da se provuce ispod kola, na njega stavim plasticnu kantu i idem u rikverc dok je ne udarim, ali oni se uglavnom ne jave! Nisu pouzdani i nema pravila u njhovom radu, zato ih treba zaobici!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretpostavljam da se onda isto ponašaju i oni što se stavljaju u okviru tablice. Je l' ima neko iskustva sa njima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa meni kad stignu videću sa ovima kojima dobro rade kako su ih namestili i da li su radili drugačije od uputstva. Ako i njima nekad ne rade kako treba staviću ih na limundo i za te pare kupiti ovaj kao okvir tablice ili na kraju klasične sa bušenjem. Inače jedan lik je stavio ove u okviru tablice na pasata i kaže da nema razlike u odnosu na standardne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dižem iz pepela da se neki drugi ne obeshrabre.

Moji rade besprjekorno i puno su precizniji od ovih u braniku. Pa sad ko voli nek izvoli. Jedini problem koji se dešava je kad pada jaka kiša ali to piše i na samim senzorima da može biti problem.

Ako netko ima volju bušiti branike, imati crne kružiće u braniku ili približne boje auta zašto ne. Ovi da i ne rade za 100 kn bar se ne vide na autu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni su stigli elektromagnetni parking senzori ali čekam neko lepo vreme da ih probam napolju da vidim kako reaguju.

Duskodux jesu tvoji ovakvi ili drugačiji:

cxca925.jpg cxca926.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I postavio si ih kao u uputstvu? Jel ti branik po pravim uglom u odnosu na put gde si zalepio traku ili je na nekoj krivini? Ako imas neku sliku zadnjeg dela auta okaci pa obelezi gde se zalepio traku. pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas u threadu "Lybra - kako skinuti branik (prednji ili zadnji)?" uputstvo.

Usput, prije nego pocnes sve rastavljati, spoji ih na akumulator pa ih malo isprobaj da vidis kako rade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako cu ih i probati prvo da vidim kako rade. A ne treba meni uputstvo za skidanje branika nego gde si zalepio traku od parking senzora na braniku? Dal je na nekoj krivini na braniku ili si nasao neko ravno mesto pa je pod pravim uglom zalepljena u odnosu na cestu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebat ga, ne sjećam se točno, ali mislim da sam našao površinu okomitu na tlo. U uputi imaš slike gdje je traka zaljepljena, ali mislim da ne smeta ako ne nađeš površinu baš pod 90 stupnjeva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa onda, probaću ih kada se malo prolepša vreme jer ih neću ni montirati pre proleća. Nadam se da će i meni raditi kao kod tebe s obzirom da su isti. pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo kacenjem na akumulator tesko da ces ukapirati kako rade :) Jednostavno kad razmotas traku i prikljucis je na napon, istace nesto nepovezano, nekad pri samom dodiru, nekad pri priblizavanju... ali kada se namontira drugacije radi i reaguje na okolinu, nego kad je samo onako reda radi na naponu. Inace ne mora da bude pod 90 stepeni striktno, jer nisu ni sve prepreke pod tim uglom, kao i variranje kad je auto pun, prazan, nailazi na neravninu na putu i slicno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od trenutnog vremena teško će u skorije vreme biti lepše :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puno duva, da traka ne odleti. :help::harhar:

Sad dok je relativno toplo lepak će da dobro uhvati ili na proleće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čekam ja proleće, ne žuri mi se nigde tako da ću tada to uraditi. Lepo odvojim jedan dan da to dobro uradim i na miru. Sad bi mi ovaj vetar i branik odvalio a kamoli traku ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na proleće ti neće ni trebati parking senzori. Do tad ćeš navežbati parkiranje u rikverc :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U svakom slucaju navezbaj to lepo, jer sa tim parking senzorima ima da poludis... Pozeleces da ih bacis posle 5 dana. Radice lepo dok se ne isprljaju ili ne pokisnu, onda pocinje igranka. cas gaa vidis cas ga ne vidis, ja ni posle 3 meseca nisam ukapirao kako rade ni na cromi ni na laguni. Svaki put parkiram u rikverc u istoj garazi, staza uvek prazna i svaki put se razlicito jave :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terza jesu i tvoji isti ovakvi koje sam ja kupio? Imas slike na prethodnoj stranici. Identicne kao moje ima Dusko i kaze da njemu rade savrseno.

Malo off-a. Dusko tek sam sad video da si iz Rijeke. Bio sam sa devojkom ovog leta u Rijeci kod njene tetke, tacnije u Bribiru i to smo bili bas onda kada je bio onaj pozar i bura. Koliko taj vetar duva to nije normalno, nisamo spavali par dana koliko jako duva i pravi buku. Oni tamo su navikli ali za nas je bilo strasno, nasa kosava je povetarac u odnosu na tu buru. pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, da... to su ti... Samo sam ih ja platio skuplje jer su u nekom fensy pakovanju sa sve garancijom. Rade oni i meni ne mogu da kazem da ne rade. Ako se recimo parkiras negde u zoni izmedju dva auta odradice oni posao perfektno i u milimetar tu nema sta. Idi na neki stub na parkingu i tako to, tu rade, ali nek proba da se po livadi voza unazad :) Piste kao sasavi, ali nepravilno. Meni nije problem na poznatom terenu, ali recimo, mrak selo neko. Nekad na zbun zapisti nekad ne, nekad ne pisti, ne pisti, pa odma pisne kao da si udario u nesto. To je problem, pisao sam vec o tome i to sto recimo ne detektuju na istoj daljini i sa istom preciznoscu recimo metalni stubic i neko drvo (mislijm da granu tanju ili tako nesto) na metalni kanister iza auta jave se odma, a na plasticnu kantu tek kad je dotaknes. Jednostavno, nekad te zbune bez razloga, pogotovo kad su mokri ili se na braniku nakupi blato. Pritom, traka koja je na njima i nije nesto, treba je lepo ispeglati kad se zalepi, ja to nisam uradio pa se prasina podvukla i odlepili se posle mesec dana. Sve u svemu vrsice posao, nije da nece, ali ce ti se desiti i da te iritiraju i zbunje. Nije to to, kao sto su oni sa sondama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda reklamiraj da su ti neispravni. Sve što si napisao, kod mene je suptorno. A i ne znam šra očekuješ od njih ako su ti se oljepili.

Što se tiće vožnje po livadi, pa normalo da pište različito kad ima puno prepreka u jednom trenutku ali na različitim udaljenostima.

Što se tiće vode, a pogotovo snjega, to su i sami napisali da stvara probleme.

A što se tiće bure, to ti je kod nas normalo. Kad buše bura nema teoretske šanse da se obučeš jer ona prodire svugdje. Recimo sada je vani 7 ali je stvarni osječaj 0. Obično se Gorani (Gorski kotar) gdje je po zimi - 5, - 10 normalna temperatura zimi smrznu u RIjeci:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad su se odlepili sigurno ih nisam tako ostavio i nastavio da se zalim na njih.... Skinuo branik, kupio 3m pravu traku i ponovo ih zalepio. Ne mogu da reklamiram nesto sto radi... samo radi mnogo nepouzdano. I to nije slucaj na jednom autu, vec ih imam na dva auta, a znam i za mnoge fruge na kojima se isto ponasaju. a ponekad ljudi i ne primete da nisu ok. Ja kad sednem, probam vidim da se ponasaju kao i ovi moji. Na ravnici, niska trava, par cm. Idem u rikverc, zapiste pa ne, pa pisnu samo itd. Vratim se napred pa ponovo isto ono ne pisti nista. pokusam opet, opet ponekad zapiste na razlicitim mestima. kada iza sebe imam zid, auto, metalni stubic nepogresivi su. Ali ako je iz zbun, nekad ce pistati, nekad nece, nekad pistati pa prestati, nekad samo kasno i kratko itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm pa onda će meni biti korisni i ako budu radili kao kod Terze jer ja 90% vremena vozim po gradu i parkiram se po ulicama i garažama (između automobila), a ako se pogodi pa budu radili kao kod Duška onda će biti extra :) Mada ja verujem da su i vaši i moji senzori isti i da nije jedan bolji od drugog nego da ih Terza koristi u "ekstremnijim" uslovima a ja ću skoro samo po gradu pa mislim da će za takvo korišćenje biti dobri. Meni su oni najpotrebniji kada se parkiram u garažama i u zonama po gradu a tu će dobro raditi posao.

Stvarno mi se ne buši branik a crne sonde ne bi nikad stavio na sivi branik a dal ću ubosti boju sondi kada budem poručivao pitanje je, tako da ću staviti ove elektromagnetne. Dobro da očistim branik iznutra i kada ih zalepim preći ću preko njih sa još nekom širom trakom da bi dobro držali i da ne upada prašina.

Razmišljao sam i one u okviru za tablicu da uzmem ali meni je tablica previsko na gepeku tako da sam odustao, to bi moglo napred ali ne znam kako se aktiviraju prednji senzori. Zadnji na rikverc svetlo a prednji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...