Sedla 2442 Posted October 24, 2014 Ondak je majkala Cveta. Salim se,verovatno je crklo osvetljenje displeja. Procitaj prethodne odgovore na ovoj temi,pa se uputi kod nekog kvalitetnog elektronicara. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 24, 2014 Da je crkao osvetljenje ne bi reagovao uopste, a ovako radi normalno sve dok ne upalim farove. Light dugme radi, pojacava i smanjuje osvetljenje na displeju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2442 Posted October 24, 2014 Da,zavoravio u trenutku da sam procitao da radi normalno dok se ne upale svetla. Znaci dugme Light radi,pojacava i smanjuje osvetljenost ekrana,dok su ugasena svetla,ali ne pojacava osvetljenost kad upalis farove? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 25, 2014 Kad upalis farove probaj da mrdnes potenciometar za osvetljenje table - ako ne upali mrdni ga malo brze . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 25, 2014 Sedla - Tako je, sve radi normalno , dok ne upalim svetla.bglion - Hvala na savetu, probacu, mada ne vidim kakve bi veze imao pot sa instrument table i displej radia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 25, 2014 (edited) Pa taj potenciometar smanjuje i osvetljenost displeja a displej promeni boju kad upalis svetla... i tako... Edited October 25, 2014 by bglion Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 25, 2014 Jako zelim da si u pravu, probacu svakako. Hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2442 Posted October 25, 2014 Cekaj,o kom displeju se radi,onaj koji pokazuje kilometrazu na instrument-tabli,ili veliki dispej na radiju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 25, 2014 Veliki displej -radio Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2442 Posted October 25, 2014 Pa onda onaj potenciometar nema veze sa radiom,on sluzi za osvetljenje kilometar sata,(instrument-table i dugmica). Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted October 25, 2014 @sedla Kod mene regulise i displej i dugmice klime itd ali samo kad je mrak tj kad mu senzor na displeju ocita da je dovoljno mracno. A kod mene je ovde senzor Kada ga prekrijem(probao danas po danu pa sam palcem simulirao mrak ) i upaljena su svetla potenciometrom regulisem osvetljenost displeja i ostalih dugmica. Ako nije prekriven potenciometar regulise samo kilometar sat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 26, 2014 Resio sam problem na najednostavniji nacin, restartovao sam kompjuter, izgleda da se malo zbunio Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2442 Posted October 26, 2014 Eto,glupost a napravi problem. Bitno da si resio na najjeftiniji moguci nacin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 609 Posted October 26, 2014 Kako si restartovao komp? Skidanje klema ili ima neka druga "caka" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 27, 2014 Skinuo kleme, kod mene tako restartuje i vrati na fabricka podesavanja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaskabgd 65 Posted November 29, 2018 (edited) Pretpostavljam da ovo znaci kaput? Edited November 30, 2018 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 629 Posted November 29, 2018 99%.Probaj raskaci,kontakte pozadi i zakaci.Ostalo ne verujem da ima racuna da se servisira.Drugi je oko 25e Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaskabgd 65 Posted November 29, 2018 Boga mi ne nadjoh ispod 40e. Ali i ovako i onako ce to verovatno sacekati prolece. Bas sad kad ne treba to mi se desi, ali obicno to tako i bude, biiip te marfine Zanima me da li ima nesto sto tu signalizira sto ne na tabli, ne mislim na otvorena vrata i sijalicu da ne radi vec nesto ozbiljnije? I pretopstavljam da je ista od dizela i benzina? Znam da je fizicki ista, ali sta znam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 629 Posted November 29, 2018 Misli da nema.Ako treba pomoc oko radia,imam ja proverenog prodavca za librine delove. 1 kaskabgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
cika_kole 825 Posted November 30, 2018 https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Radio-CD-DVD-za-auto-Delovi/Radio-kasetofon-Lancia-Lybra-65411943-oglas.htm 20 evropskih... 1 kaskabgd reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 629 Posted November 30, 2018 Nije to vise skupo, jer maltene to i ne crkava. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16001 Posted November 30, 2018 Rade li ostale funkcionalnosti uredjaja ili je samo problem sa ekranom (da vidimo sa kojom postojecom temom da spojimo)? Ako je samo do ekrana, desava li se ista kada se pritiska dugme "Light" ili potenciometar osvetljenja kod volana? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaskabgd 65 Posted November 30, 2018 Sve normalno funkcionise, sem ekrana. Probacu ovo sa dugmetom i potenciometrom. 3 hours ago, cika_kole said: https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Radio-CD-DVD-za-auto-Delovi/Radio-kasetofon-Lancia-Lybra-65411943-oglas.htm 20 evropskih... Sa ovim likom imam lose iskustvo, ali bas. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16001 Posted November 30, 2018 (edited) 57 minutes ago, kaskabgd said: Sve normalno funkcionise, sem ekrana. Moguce da te zeza neka stampa ili lem. Spojicemo sa postojecom temom sa identicnom problematikom, pa mozes da procitas i dosadasnja iskustva. Ako si vican cackanju, mozes i sam da pokusas da sredis, nemas ionako sta da izgubis. Verujem da se u ostalim slucajevima cena popravke priblizava ceni "novog" uredjaja koji bi prepakovao, kao sto kolege vec rekose... Edited November 30, 2018 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaskabgd 65 Posted December 6, 2018 (edited) Ne znam ni kako ni zasto ali sad radi normalno. Pipnuo ga nisam, taman sam mislio da narucim drugi od ponedeljka. Edited December 6, 2018 by kaskabgd Quote Share this post Link to post Share on other sites