hasanze 0 Posted January 6, 2012 Kad sam danas upalio auto primijetio sam da mi displej nema osvetlenje inače sve ostalo radi. Mogu slusati radio, pojačati traziti stanice ali osvetlenje nema. Da li je neko imao takav problem i kako ga resiti? Veliki pozz i unapred hvala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
3.14jan 1 Posted January 7, 2012 Upali svetlo za voznju ili proveri da ti neko nije pritiskao light dugme Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted January 7, 2012 Mrdni malo tockic za jacinu osvetljenja instrument table. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hasanze 0 Posted January 7, 2012 (edited) Zahvaljujem ,ali nista nisam napravio, displej taman ne vidim ni stanice koje sam prije memorisao ne znam sta da visegledam Edited January 7, 2012 by hasanze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ćale 0 Posted January 7, 2012 Ko sto rece kolega dzumandzi, stisni dugme "light" i gledaj sta se desava.Trebalo bi da se postepeno menja jacina osvetljaja displeja.U jednom trenutku se osvetljenje displeja potpuno gasi.Moguce je da je tebi nekako ostalo u tom polozaju.Ako nije to, onda je elektronika oko displeja sto je ipak stvar za majstora.Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
hasanze 0 Posted January 7, 2012 Hvala lijepa probao sam i sa dugmetom light. nista se ne desava prije sam ga koristio normalno.ne znam da lise moze skinuti sam radio sa doisplejemprobao sam skinuti po nekom uputstvu odvrnuo 4 vijka ali nisam uspio izvuci, vjerovatno postoji neka caka.Po baksuzluku nudio mi kolega radio nisam htio uzeo cd čendzer i navigaciju i sad stoji bez veze.Pitao kolegu on prodao radio. Jos jednom veliko hvala i zelim vam sretne praznike. pozz Quote Share this post Link to post Share on other sites
mladenovic 0 Posted January 8, 2012 (edited) Edited January 9, 2012 by neshaoct Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ćale 0 Posted January 8, 2012 Taj tockic sluzi za regulaciju osvetljenja instrument table. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hasanze 0 Posted January 8, 2012 Postovani prijatelji dugujem vam veliku zahvalnost za pokusaj da mi pomognete, znam i za taj potenciometar sa njim pojacam svjetlo na instrument tabli u mene ne radi ne svijitli displej radia, nema sta nisam probao ali nece, inace radimi radio mijenja stanice ali ne vidim nista displej taman,jos jednom hvala i sretne bozicne praznike od srca zelim Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted January 8, 2012 Meni se par puta desilo da mi je bilo slabije osvetljenje displeja (nekako je tinjalo) pa kad sam pomerao ovaj potenciometar za instrument tablu sve se vratilo na normalu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hasanze 0 Posted January 8, 2012 Danas sam skinuo radio uz dosta muke, mogu samo reci da je princip rada displeja apsolutno isti kao kod lcd tv, sam displej se napaja preko invertora to jest daje napon na lampe koje su smjestene u samom displeju. znaci moze biti, kvar u elektronici kaoi i samo pregaranje lampi,što mislim u ovih par dana sve istestirati.veliki pozz za sve koji su mi pokusali pomoci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hasanze 0 Posted January 10, 2012 Displej sam napravio i mogu reci da nije bio veliki kvar radilo se samo o prekidima stampane veze . s obzirom da su veoma tanki korozija ih pojela./vlaga/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 2 Posted January 11, 2012 Cestitam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
goranar 0 Posted January 23, 2012 Danas sam skinuo radio uz dosta muke, mogu samo reci da je princip rada displeja apsolutno isti kao kod lcd tv, sam displej se napaja preko invertora to jest daje napon na lampe koje su smjestene u samom displeju. znaci moze biti, kvar u elektronici kaoi i samo pregaranje lampi,što mislim u ovih par dana sve istestirati.veliki pozz za sve koji su mi pokusali pomoci. Kako izgleda sklop napajanja pozadinskog osvetlenja displeja? Koji je tip DC-DC pretvaraca? Ima li u tom sklopu elektrolitskih kondenzatora? Ili je napajanje direktno +12V? Quote Share this post Link to post Share on other sites
plsvojo 1 Posted January 28, 2012 Displej sam napravio i mogu reci da nije bio veliki kvar radilo se samo o prekidima stampane veze . s obzirom da su veoma tanki korozija ih pojela./vlaga/Čestitke i od mene. Tebi koliko razumijem nije nikako radilo osvjetljenje, našao si prekid i popravio. Šta je da kažem - LCD se na mojoj Lybri svaki recimo pedeseti, šezdeseti put kad dajem kontakt ne upali!!! Radio funkcioniše, mjenjam stanice, sve OK ali displej mrtav. I najsmješnije je kako prevazići ovaj problem - ugasim i ponovo upalim auto i displej radi! Još jednom kažem, ovo mi se dešava svaka 2 mjeseca i nije nešto što me sikira. Problem jeste hardwer, ali stvarno ne znam kako bi se ovo moglo riješiti. Inače, odziv na komande ICS sistema je stvarno spor. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vibe303 0 Posted April 27, 2012 Javila mi se ista problematika, displej je počeo da treperi i nakon nekog vremena osvetljenje je skroz oslabilo. Problem je rešen skidanjem komplet radio uređaja. Uređaj je skinut po uputstvu sa neta tako da nikakvih većih problema nisam imao (bez uputstva je gadna rabota pošto ima par caka). Nakon vađenja uređaja na njemu se odvije par šrafova koji drže prednju plastiku sa displejem i opet par šrafova kojima je sam displej vezan za masku (pažljivo skinuti flat kablove koji povezuju masku uređaja i sam uređaj). Ispod displeja je mala pravougaona pločica umnoživača napona, na toj pločici imao sam hladan lem na trafou umnoživača napona, jedna nogica se skroz izdigla. Na istoj pločici zamenjen je i 1 kondezator jer je skroz izgubio vrednost. Uređaj vraćen i od tog trenutka sve savršeno radi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 2 Posted April 28, 2012 Ne postoji dzaba ona kletva "e lem ti se ohladio" Quote Share this post Link to post Share on other sites
cupko 0 Posted June 8, 2012 E pozdrav mene interesuje gdje mogu naci to uputstvo za skidanje displeja.Imam problem sa mojim, unazad par dana, poceo je da treperi, ali ne samo osvjetljenje, nego i slika, a pocesto se pojave samo vertikalne ili horizontalne linije, ako nekoliko puta dam kontakt, vrati se u normalu, pa opet tako nakon nekog vremena...Inace sve radi, samo mi se gubi pregled..Vjerovatno ga trebam odnijeti nekom ko popravlja LCD uredjaje..Ali ga prije toga trebam skinuti... Quote Share this post Link to post Share on other sites
hasanze 0 Posted June 19, 2012 Ja sam imao isti problem i jako lako ga rijesio, nasao sam na matičnoj ploči displeja prekid jednog dijela stampane veze,isti nastao usled vlage samo ga preletovao i radi super.pozz Quote Share this post Link to post Share on other sites
cupko 0 Posted June 19, 2012 Nisam jos skinuo displej, ustvari nikako da nadjem vrmena...Ali cim budem mogao, skidam..pa cu vidjeti sta mu je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
midade1 0 Posted February 5, 2014 (edited) Moje ime je Dejan i imam problem sa mojom Lybrom.Pre jedno desetak dana, pokvario se radio tama , cista tama sto znaci displej ne radi . Ne mogu da ga palim ,ne radi radio ,navigacija...... ama nista. Sledeci dan pokvario se i alternator. O.K odoh kod automehanicarja obnovio mi alternator, nakon 5 dana opet otisao alternator tada sm mu rekao i za radio, alternator sredio a za radio je rekao da se je upalio za kratko vreme 10 minuta i opet tama. I sta sad? Molim za vase misljenje, jer ja mislim da je to nekako povezano radio-alternator. Taj radio-displej , ima li kakav rele i gde se nalazi. Edited February 5, 2014 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9005 Posted February 5, 2014 Pročitaj sada, najkon spajanja tema, sve ranije napisane odgovore (postove) u temi na kojoj smo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 23, 2014 Imam problem ,kad upalim farove ugasi mi se displej, ali nastavi da radi. Jel neko zna u cemu je caka> Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 1879 Posted October 24, 2014 Pokusaj da kada upalis svetla,ako ti se samo tada ugasi dislpej,stisnes i zadrzis dugme "Light" ,cini mi se da je gore desno u odnosu na ekran,i vidi da li ce se nesto desiti. Pa javi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obrenovac 0 Posted October 24, 2014 Probao, ali i dalje nece Quote Share this post Link to post Share on other sites