Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
boki

U EU kazne za aftermarket xenone!

Recommended Posts

Sad ne televiziji snimak sa granice gde apeluju da se u Madjarsku ne moze ici sa xenonima koji nisu fabricki(nisam pogledao ceo snimak ),sto potvrdjuje pricu koju sam cuo pre nekioliko dana da je lik platio 50e kaznu i morao da ih skida...

Tamo sam video dosta domaćih registracija sa aftermarketima.

Tamo sam video dosta domaćih registracija sa aftermarketima.

ja sam isto putovao po evropi sa aftermarket xenonima niko mi nije nikad pravio problem ali ovo je nesto sto je objavljeno veceras na dnevniku kao zvanicno obavestenje...

Edited by boki

Kako prepoznati aftermarket ksenone (osim, naravno, u slučaju da znam da neki auto fabrički nije imao ksenone)?

a jel su to na granici zaposlili experta za procenu stanja vozila i farova ?? kako da ne , bas bih skidala , mada ih ja ni nemam.

U mom slučaju, odem na otpad, uzmem za neku siću dve prskalice sa Maree i ušrafim u branik. I šta onda na granici, stručnjak će da proceni kako?

Gde, na granici?

A upotrebiću ih, spojim na ovu pumpu za šoferku, prskaće, neće naravno ništa oprati jer nemaju dovoljnu snagu ali će da funkcionišu.

Prvom prilikom ću da probam, pa da javim šta su rekli.

Ma sta se opterecujete.

Bar sto se tice Madjara,ja sam i sa mnogo vecim prekrsajima prelazio granicu,nisu imuni na "dogovor" uopste :thumbsup:

Edited by ChobbyNS

Cuo sam i ja ovo sinoc na dnevniku, provukli su onako najnezvanicnije moguce, neki matorac je davao intervju (znaci obican gradjanin), tipa kakve su cene u madjarskoj bla - bla i na kraju intervjua, onako sebi u bradu pred mikrofonom je rekao: Ne moze se u Madjarsku sa NE fabricki ugradjenim xenonima, garant ga 70 posto gledalaca u tom trenutku nije razumelo sta je covek rekao, cak sam i ja bio zbunjen :question: al' videh ovde da sam dobro razumeo tog coveka.

Znaci nije bilo nikakvo ZVANICNO obavestenje, vec najobicniji intervju gde je covek to tako uzgred promumlao!

* Ko zna gde je on imao neke aftermarket xenone, mozda je imao u nekoj baterijskoj lampi pa nisu hteli da ga puste ! :)

Edited by STG

Ovo bi bilo nešto sasvim novo. ja prelazio mnogo puta, zadnji put pre mesec dana bez problema. Kao što rekoh vozi se tamo dosta aftermarket xenona raznih boja.

Ja sam isao preko ne znam ni sam koliko puta sa Mareom i nikad nisam imao problema...Ali je imao jedan prijatelj,imao je na Lybri xenone naknadno montirane i uzeli su mu 50€...

Ja iz Srbije ne planiram,mozda do crne gore preko leta nista preko,lepo mi je ovde sa mojim aftermarket xendzama... :D

Ja sam isao preko ne znam ni sam koliko puta sa Mareom i nikad nisam imao problema...Ali je imao jedan prijatelj,imao je na Lybri xenone naknadno montirane i uzeli su mu 50€...

Moguće da farovi sa sočivima rešavaju "problem"...

Ma sta se opterecujete.

Bar sto se tice Madjara,ja sam i sa mnogo vecim prekrsajima prelazio granicu,nisu imuni na "dogovor" uopste :thumbsup:

vala bas ovde svakog cuda 5 minuta dosta

Srbi, kad prolazite kroz madjarsku, ugasite svetla, ne znam sta im smetaju svetla, ali znam da im kaznu ni u ludilu ne bi platio, mada za sada ne moram da brinem jer ksenone i nemam

Uključena svetla su obavezna u Madjarskoj tako da vožnja bez svetla isto omogućava policiju da te kazni.

Jedino gde sam do sad video da su svetla obavezna po danu je Slovenija,u ovim drugim zemljama eu niko to ne spominje,nego palis po potrebi.

Obavezna su i u madjarskoj svetla.

E sad, ne znam da li su dovoljna dnevna svetla, ili bas mora oboreno da radi!