Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Nemanja87bgd

Nemanjina Marea JTD

Recommended Posts

Pazi, ja sam uzeo Stila na kome je bio odrađen veliki servis, imao je 4 nove gume i felne i jako dobro je bio održvan. Bez obzira na sve to uložio sam potpuno jednako para u kola kao i ti. Teča je uzeo 156 sw jtd i isto uložio oko 1500e, njegov brat 147 jtdM i oko 2000e da bio auto bio tip-top tako da računam da u jtd ima preko 1000e ulaganja kako god da okreneš kada ga uzmeš polovnog, ali zato voziš vrhunski motor i zaista uživaš u vožnji, barem je tako kod mene. A i kada preračunaš koliko su ta kola nova koštala,a koliko mi uložimo i fino se navozamo sa njima vidiš da smo još mnoogo na dobitku :)

A i nadam se da ni ti ni ja nemam više većih ulaganja u skorije vreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mora da bude toliko ulaganja, zavisi od više faktora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja se nadam Igore da će sada biti samo redovno održavanje i uživancija :) Ali kod mene je problem što ja sređujem auto dve godine i onda ga prodam što je skroz kontra od onoga što radim te dve godine pa se ovaj posle mene sit navoza :) Meni se iskreno mnogo sviđa nova Croma ali nemam para za nju :( Ali za godinu, dve se možda skupi koja para a marea posluži uz redovan servis i eto novog Fiata kod mene a onda penzija :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U suštini to je ta cena održavanja....mislim da te nije puno koštalo, s obzirom na to koliko je Marea prešla.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio sam kvaku vozačevih vrata pa ću sutra pokušati da je zamenim jer mi je ispucala guma i počela da otpada pa izgleda ružno :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam uspeo da zamenim jer nemam kratak šrafciger da odvrnem 3 šrafa sa tapacira kod šarki, a i nemam zvezdasti što drži bravu. Tako da ću kod mog majstora da to odradi i da vidim kad već idem da mi očisti interkuler.

 

Nego nešto mi se ponekad čudno čuje u levom prednjem točku. Već sam bio jednom kod majstora za to ali on nije video ništa što može biti problem. Simptomi su sledeći, skoro uvek mi se dešava da kada krećem, a auto je stajao pola dana ili dan, i namotam pun desni, da bih bih izašao sa parking mesta, levi točak počne da škripi nekim piskutavim tonom sa malim prekidima. To se dešava skoro uvek, ako skrećem udesno, i kada je toplo i kada je hladno. A sledeća stvar mi se dešava mnogo češće kada je hladno (10ak stepeni) nego kada je toplo. A to je da se umesto piskutavog zvuka čuje neki tup i grub zvuk kao da nešto sitno melje ili kako da ga opišem rečima vrrrk, vrrrk, vrrrk :) Taj zvuk se dešava kada je auto u pokretu i može se čuti kada idem sporije ili kada polako kočim da bih stao. Takođe taj zvuk se čuje u kratkim prekidima i na manjim obrtajima točka tako da tu nešto kači o nešto, odnosno nešto na točku (pošto se čuje samo kada se točak okreće i u prekidima) o nešto blizu točka. I da, čini mi se da se zvuk pojača kada pritisnem kočnicu dok polako stajem pred semafor.

Glavno pitanje je šta bi to moglo biti, mislio sam da su pločice u pitanju međutim kada sam ih promenio zvuk nije nestao.

 

Takođe ne mogu da odem do majstora da on čuje taj zvuk jer sam jednom tako otišao kada mi se to čulo kod kuće i dok sam stigao do njega zvuk je prestao i on je probao auto i na autoputu i vozio u krug udesno i ništa :) Kao onaj žabac iz crtaća, samo gazdi daje da ga vidi i čuje kao mene Marea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disk je bio čist sa jako malim usecima od starih pločica kada sam ih menjao. Ali mi je čudno da to uglavnom pišti i struže kada skrećem udesno a ako struže i kada idem pravo onda se još pojača kada skrećem udesno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glasao!!!  :cheers:

E, a pazi nagrade - pun rezervoar za 6000 rsd!!!!  :cat:  Da bi napunio mareu, treba ti bar 8-9000 rsd....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupovina drugog, a drugi će biti C5 automatic jer se devojka ne snalazi sa manualnim a ni ja nisam protiv odmaranja leve noge :)

Izvinjavam se sto pitam kolega, ali ako se ne snalazi sa manuelnim menjacem, kako ce se snalaziti sa C5 tek? Jeste li probali to po gradu, ogroman je?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije joj problem velicina auta vec sam menjac koji god da je auto. Pre maree smo imali punta i ista prica, iako je mali auto menjac je bio problem. A C5 je odabran zbog udobnosti, prakticnih petih vrata i sto se njoj najvise dopao od ostalih u tom rangu, a i meni se svidja, samo mora biti crni ta boja joj je najlepsa a opet ni ja se ne bunim. Ista stvar i sa automatic menjacem. pozz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma C5 je perfektan auto znam, imao ga je moj drug, prava ladja od auta, jedino sto jd za grad nezgodan zbog velicine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle sive metalik kad vidis crni auto ubljuzgan :horse: ovim novim africkim kisama zazalices u startu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se jeste veliki za grad ali sta da se radi, srecom ne idemo cesto autom u centar jer radimo od kuce a i kad odemo nadjemo neku garazu. Sto se tice boje opste je poznato da je crna najlepsa za skoro svaki auta ali i najzahtevnija za odrzavanje. Ali ajde da probam jer nikad nisam imao crn auto. Pracu ga cesce na puskama za 50din ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, pa treba da se zna ko vozi traktor, a ko otvara kapiju, ispade sve po njenom :rolleyes: Šalim se naravno, c5 je odličan auto, imao sam prilike da se vozim i u karavanu HDI i u 1.8 benzincu limuzini, jednostavno plivaju po putu, preudoban auto :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe  :laughing: pa šta ćeš bolje da otvorim kapiju nega da prođe kroz nju :D Šalim se ali to bih sve i ja voleo i dopada mi se tako da se ne bunim. Sve za mir u kući :smoke::fun::guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo posle 3 godine da se javim malo :whistle::) Moram priznati da mi malo nedostaje marea. Pred prodaju sam bio kod Gorana da je pogleda i kvačilo i zamajac su bili za zamenu a trebalo je zameniti i overboost ventil na turbini. Za kvačilo i zamajac sam hteo remont u Moštanici za 150e a ventil je 6500din bio nov. Međutim dođe kupac i odveze auto. Ja mu pričao šta sam sve radio i da ne menja iste delove nego da uradio ovo dvoje i da uživa, a on zamenio pola toga što sam ja već uradio. Majstor njegov ga savetovao :(

 

Posle prodaje Maree sam jurio dobrog C5 mesecima ali ništa i onda nam iskrsne prilika za stan na kredit pa sav keš damo za učešće i sledećih godinu dana smo bili bez auta. Sada zadnjih godinu ipo dana vozim Megana 2 1.4 16v 2003 god hečbek i zadovoljan sam sa njim ali pošto smo dobili pre dva meseca malu bebu najlepšu na svetu :D:D možda budem morao na leto da menjam auto za veći. Vidim da je Cromi dosta pala cena i da sada kreću od 3000e a osim nje mi je u igri Passat B5.5 i Mazda 6 sve u karavan verziji a Croma i Passat bi bili automatici po želji mene i sada već moje supruge :D (Mazde nema nešto u ponudi sa automatikom). Passata bi pre voleo benzinca sa plinom a Croma JTD 150ks :lol:

No to će sve sačekati da nam Megane postane tesan jer sam i njega lepo sredio pa može da služi koliko mi bude trebalo.

 

Pozdrav za sve!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...