Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Nemanja87bgd

Nemanjina Marea JTD

Recommended Posts

Evo nađoh malo vremena da predstavim šta sada vozim.

U pitanju je Renault Megane II 1.4 16v 2003 god, 5 vrata, hečbek, bez plina. Kupio sam ga prošle godine sredinom juna u Staroj Pazovi i još ga nisam preveo na sebe :(

Tada je plaćen 2450e i nije imao nekih ozbiljnijih mana a išao sam na pregled kod nekog tamo majstora. Ono što jeste bilo je zadnja lambda sonda zbog koje je sijao SERVICE i check engine a dijagnostika pokazala, to još nisam sredio jer mi je nekoliko majstora reklo da to ne utiče na rad motora ali bih voleo da to sredim.

Ono što jesam sredio je dva nosača motora, desni stabilizator i mali servis. Kasnije tokom godine sam uradio i veliki servis, kao i komplet zadnje kočnice. Ove godine sam promenio svećice i drugi mali servis. Osim toga oba prednja podizača koja su mi crkla i motor zadnjeg brisača a sve sam na otpadu zamenio. Rekao bih da me nije puno koštao do sada.

 

Ono što me već godinu dana periodično zeza je teško prvo paljenje posle 10+ sati stajanja koje sam snimio https://www.youtube.com/watch?v=WuaGG4gNk_E

Jednom sam pre paljenja skinuo crevo sa pumpe goriva i tada je svega par kapi iz creva izašlo a tu treba da bude gorivo pod pritiskom i da prska na sve strane pa sam došao do zaključka da gumica u pumpi ne drži gorivo kada je auto ugašen duže vreme, ali opet kažem periodično. Zadnjih mesec dana pali odlično ali recimo ako krenem i posle 20m stanem i ugasim ga na par minuta opet pali teško. Nadam se da je sve to do pumpe.

Osim toga hladnjak klime je pokazao par mikrorupica i freon iscuri pa gledam to da sredim za proleće-leto.

 

Inače prošle godine smo išli u Bečiće i sve je bilo odlično i bez problema, potrošnju sam proverio kada smo kretali tamo, sipao sam pun, prešao 100km pola grad pola autoput i na drugom sipanju je stalo 6,8l, nisam pogledao koliko je bord tada pokazivao. Sada mi bord pokazuje 7.7l za zadnjih 3 hiljada km. Ove godine smo išli na Zlatibor i Taru isto bez problema. Sledeće u junu planiramo opet Zlatibor sa bebicom pa mislim da ću morati da kupim krovne nosače pa da kolica i jedan kofer dignem na krov. To će nam biti ispit izdržljivosti i organizovanosti za Grčku u septembru :lol:

 

Inače motor ne troši ulje uopšte, za 10.000km ništa ne dostipam a na meraču se spusti za 4-5mm.

 

Auto ima finu opremu (jedino mi tempomat fali): automatska svetla i brisače, auto zatamljivanje unutrašnjeg retrovizora, zaključavanje vrata i gepekao kada auto krene, komande radia na volanu, svi prozori su auto+na karticu mogu da zatvorim sve prozore kada izađem, zadnji brisač se pali kada ubacim u rikverc ako su prednji uključeni i ostalo standardno.

 

Generalno sam zadovoljan sa autom i ako ovako nastavi da me služi menjaću ga kada nam zatreba veći zbog bebe :D a to ćemo videti ovog proleća i leta kako će ići.

 

20161129_133821.jpg20161202_124403.jpg20161202_124352.jpg20161201_122824.jpg

 

 

Edited by Nemanja87bgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema lepsi nego crni megan
Probaj pre paljenja da das kontakt jedno 3-4 puta. Ako upali dobro, nemas dileme :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar je imao takav problem na Dukatu (dizel), isao na par mesta da vidi sta je, dok mu na poslednjem mestu nije majstor rekao da uvek ima skoro pun rezervar, i od tada kako on kaze nema problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sad, kakve veze ima to sa kolicinom? Isto mu je i na 1/4 i 1/2 rezervoara. Ovi nasi se voze do lampice pa pune posle i ista mi je voznja i sa pun i pod lampicom :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...