Jump to content
FAS Goran
Marko ns

Fiat Brava - skidanje tapacira na vratima

Recommended Posts

1) Odvrnu se dva šrafa u ručci za zatvaranje vrata (krstasti šrafciger) i zatim se plastika sa prekidačima za podizače prozora "iščupa" (sa gornje strane nekim tupim predmetom). Otkači konektore na prekidačima i skloni plastiku negde sa strane, a konektore uguraj unutra da ih ne bi počupao kasnije.

2) Odvrnu se dva šrafa na ručci za otvaranje vrata (imbus)

3) Kada se skine ručka za otvaranje vrata, šrafcigerom se skine okrugli gumeni poklopac i ispod njega se odvrne još jedan imbus šraf.

4) Odvrne se još jedan imbus šraf koji se nalazi na sredini vrata (ispod onog dela gde se naslanja ruka.

5) Obiđeš oko ivice tapacira i odvrneš čini mi se 8 šrafova.

Sada bi trebalo da je tapacir oslobođen. Lagano kreni da vučeš desnu stranu tapacira na gore. Trebalo bi da "keder" koji je uz staklo takođe krene na gore. Kada to izađe budi pažljiv jer sa desne strane imaju one plastične žabice koje bi bilo najbolje da svučeš. Pripremi neku lampu pa kad izvučeš veći deo tapacira videćeš već kako.

Postoji mogućnost i da ne vučeš tapacir na gore nego prema sebi tj. da tapacir "iščupaš" iz tog "kedera" koji je uz prozor. U principu probaj jedno i drugo pa šta bolje bude išlo... svejedno je ;)

Možda sam malo nabacao, ali ako treba malo preciznije, napraviću ozbiljniji tutorijal o tome ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li je na bravi isto ali na bravu, kad odvojis desnu stranu ka sebi ili ka gore, onda da na levoj ne bi polomio zabice, gurnes ceo tapacir ka nazad, i tako zadnje zabice ostaju citave a sa njih sklizne neka crvena plastika koja je zalepljena za tapacir, a zabice ostanu na vratima i ne moraju da se cupaju posle kad vracas samo navuces tapacir ka napred. Tako je kod mene, i nisam znao da ne treba da vucem ka sebi nego da gurnem pozadi pa sam te crvene nosace otkinuo sa tapacira, i posle sa cime god da sam lepio, ono otpadne, na kraju sam ih zalio tecnim metalom i sada nema sanse da ih neko iscupa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam skidao jedan dan,to mi je bio prvi put u zivotu da sam skidao to,samo polako i ne brzaj,nije neka nauka uopste :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uspeo sam da skinem tapacir.

Jel bi mogao neko da mi okaci sliku vrata pole skidanja tapacira i one izolacije? Zanima me gde se nalazi i kako izgleda uredjaj za daljinsko zakljucavanje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam nigde nasao slike kako sve to izgleda skidanje,jel ima negde na forumu,frka mi te zabice i te zajebancije da ne polomim!!!??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba da skinem tapacir na zadnjim vratima na fiat brava. Da li iko zna kako se skidaju one rucke za podizanje i spustanje stakla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...