Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
zoranv

Stilo 1.6 - kuckanje pri prvom paljenju

Recommended Posts

Cao svima.Imam stila 1.6 16v i pri prvom paljenju bez obzira da li je leto ili zima cuje se neko "cukaranje "ispod haube.To traje kratko i kasnije kad se motor zagreje prestaje i motor se skoro necuje kako radi.Da li jos neko ima iskustva sa ovom pojavom i da li to mogu da budu dizne ili vec sta drugo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pročitaj ovu temu za svaki slučaj:

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=38676

Ipak, to što ti čuješ je najverovatnije potpuno normalno. Hladan motor, hladno napolju, ulje još ne radi posao do maksimuma jer je i ono hladno. Zato se sve izgubi kada se ulje zagreje, razredi.

Problem sa diznama imaš ukoliko ti se auto ugasi nakon tog paljenja...posle 5, 10 ili 15 sekundi. Nema čukanja kao što ima kod dizela. :thumbup:

Isto tako, promeni pumpu gde sipaš bezolovni, gledaj da sipaš onaj Euro BMB 95, ili još bolje Euro BMB 98 oktana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sto se cuje verovatno moze biti hidropodizac ventila koji je malo dotrajao ili je zaprljan. Nezgodna stvar je sto se mora dosta delova motora ukloniti (grana, razupcenje razvoda, kucista bregastih) da bi se podizaci proverili i revidirali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da pokrenem opet istu temu... i meni se cuje neko kuckanje ispod haube, prvo sam mislio da je nesto oko zupcastog kaisa, pa sam oterao kod majstora koji je radio veliki servis dok je auto bio kod bivseg vlasnika i jos je pod garancijom. Majstor kaze da se cuje bregasta osovina i da su otisli lezajevi bregaste osovine, da mora da se skida glava, sve u svemu trosak oko 600 evra. Medjutim, odem ja kod majstora koji mi inace odrazava auto, on sumnja na hidro podizace ventila, i nece nista da dira dok se ne bude cuo auto kao traktor :whistle: Sad mene interesuje koliko otprilike kosta ta intervencija, koliko kostaju ventili i ruke? Okvirno... :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo,

Primetio sam da od kada su hladni dani ujutru na prvom paljenju se čuje neko kuckanje, kao što se čuju klackalice kod JUGA 45 a nakon par sekundi prestane i normalno radi. Još sam primetio da se na leru kada je motor zagrejan čuje neko kuckanje koje kako mi je majstor rekao od podizača, ali sam primetio da kada pritisnem kvačilo to kuckanje prestaje.

Ima li neko komentar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema sta da mislis u pitanju su neki mali ventilcici od hidro podizača meni je majstor promeno dva komada za koje je ustanovio da su neispravni kad sam radio gumice ventila i izasli su me mislim oko 1700 dinara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...