Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Shvatam te ja skroz. Najviše bih voleo da sam mogao da ostavim svoje 16'' stare za zimu, ali jbg... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde Mico napisi opet da je svaki auto sa celicnim felnama ruzan. :D  Nisam pratio temu od pocetka ali je ovo jedan od automobila koji bih voleo da mi bude sledeci, samo u drugoj boji. :)

 

Sve u svemu extra je Alfa. :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma lepa je i na celicarama..

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MS PK... Ma nije baš toliko ružna  :harhar:

Šalu na stranu, neki automobili nekako i lakše podnose ružnoću čelične felne, ali ovaj baš plače za dobrom felnom. Meni se čak i one selespeed 16" nisu dopadale, jer kad god sam je zagledao uvek sam razmišljao o drugoj felni. O ovim nakaradama je suvišno diskutovati :D , ali šta me briga...zima brzo proleti :)

 

Prošli vikend sam bio u Palmanovoj, i to je četvrti put da Alfa ide tamo, i naravno bez ikakvih problema otišao, došao, stigao, završio šta treba. Jako me iznerviralo jer i kod Hrvata auto put polako ali sigurno propada, i nije onakav kakav je bio. Čak i kod Slovenaca ima deonica koje su poprilično loše u odnosu na ono na šta sam do sada navikao.  Ali ono što je ekstrem čitave priče je deonica autoputa od Hrvatske granice ka BG-u, ne postoji adekvatan opis za takav raspad od puta. Došlo mi je da se parkiram pored i da vrištim iz sveg glasa, i da sve po spisku i državi i vlasti i JP Putevima itd... Sutradan ujutru sam se odmah zavukao ispod da vidim jel dobila neki luft ili slično.

 

Polako ulazimo u petu godinu druženja, i stvarno sam zadovoljan, da je ne ureknem. Bilo je razmišljanja o nekoj zameni, ali pošto to što bih ja hteo, u Srbiji je gotovo nemoguće naći, ova prasica ostaje još da gura.

 

Sledeće što planiram je da se malo detaljnije prekontroliše ispravnost. Na zadnjem oslanjanju sam primetio da su oni kao stabilizatori nekako mlitavi. Nemaju lufta, ali dosta su mekani, i lako se uvijaju rukom, pa ću je oterati da se vidi da li je to OK ili ne, pa da se zameni ako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To su sve u osnovi putevi iz ex-SFRJ, koliko se u njih ulaze dobro se i drze... Mada ovaj nas deo iza Batrovaca ka Kuzminu je stvarno blagi uzas, uvek mi kroz glavu prodje kad krene rodeo - stizemo, majcica Srbija :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da se javim sa malim apdejtom. Ono što sam spominjao još odavno da nekad imam zvižduk kada menjam brzine, ili prilikom puštanja gasa, danas je kulminiralo. Nedavno sam video da je zamašćeno donje crevo interkulera, a danas je motor počeo da šišti kao Tatra! Ljudi bukvalno beže kada dam gas. 

Tipujem da je crevo, ali ko zna...nisam mogao ništa po mraku da vidim. Imam i neki video, videću da ga postavim. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menjaj crevo, to je klasika, ima o aj liku Knjaževcu sto radi po meri.

Obavezno skini i crevo koje ide na usis i dobro operi kada imas vremena.

Nakupi se tu dosta ulja vremeno i masnoce, pa moze da bide i neprinatnosti.

Ima Alfica klapnu za gasenje na usisu pa nema mnogo razloga za strah.

A kad bas uhvatis vremen, isperi I intercooler, tu je haos kako se zamasti posle nekog vremena.

Edited by FantomX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono gornje crevo sam zamenio pre par meseci. Imam u planu da očistim celu usisnu granu, ali moram da izdvojim jedan vikend ceo i lagano.

Ne bi bilo loše ni interkuler očistiti, slažem se.... 

Inače, osetan je gubitak snage od kada je ovo počelo da šišti. 

 

Evo video gde se to čuje u vožnji. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mica dobro zbori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crevo koje ide sa interkulera na kuciste filtera za vazduh, dovoljna je rupa od mm da flisuje vazduh.

Vidi na Ceraku kod Vlade i Mike, cesto imaju tih creva na stanju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo konačno uhvatih vremena da vidim definitivno šta je problem. Potvrdio sam sumnju, jeste donje crevo, i to se lepo pocepalo. 

20160116_144313.jpg

 

Danas ćale uzeo da proba kola, da on oslušne šta je to, i bez obzira na moja upozorenja da ga ne stiska, on ga je naravno potapao do 160km/h dok nije izbacio check engine. :D

Crevo sam oprao i zamotao izolir trakom  :laughing: , i vozio na skroz malom gasu čisto da drži dok ne ugradim novo. 

 

Nervira me što su se prvi simptomi javili pre više od pola godine, i bez obzira što majstoru kažem da mi pogleda to da ne razmišljam, nikad se ništa ne otkrije pre nego što se desi veći problem. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahvaljujući @SikterBre i onome što su mi potvrdili @Kuvalja i @Sava, i ja ugradih microlink. Žao mi je što nisam ranije to uradio, jer sam naivac mislio da to ne može na mom radio uređaju.

Radi sve, jedina zamerka je što malo sporije šalta pesme, ali dobro. :) 

 

Za sad sam ga pozicionirao kod suvozača, jeste malo ružnjikavo, ali lako ću ga pomeriti negde drugo. U kasetu nisam hteo da ga stavljam jer ako bi se koristio AUX, onda u kaseti nije baš zgodno da stoji. 

 

20160629_141615.jpg

20160629_145648.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam ugradio i stavio u kasetu, al sam opet promenio i nisam se pokajao. 

 

zza6008.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam ga spakovao u centralnoj konzoli, odšrafio ona dva šrafa što se vide i malo mrdnuo u stranu, pozadi se napravilo mesta da se protne kabal i baš mi je zgodno što mi je tu na ruku... Slikaću, ali eto zaboravih danas i plejer da slikam kao što sam obećao :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma meni je vrh što ovo radi, to mi je najbitnije, a poziciju možda promenim. Ma nema frke @SikterBre, dovoljno je što si mi podsetio na ovo. 

 

@miske17Kako si ovo čudo ugurao u konzolu, kad ima jedna poprečna gredica između radio uređaja i onih fiokica? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz bonsek sve ide lakse :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne otvaram novu temu, jer neće biti velike polemike oko toga, pa ću napisati par reči ovde. 

 

Nedavno sam uzeo VW Pola 2002. godište. U pitanju je 1.9 TDI, 74kw.  Svojevremeno je imao jako lepu opremu. Maglenke, automatska klima, sportska sedišta itd...  Upoznat sam sa tim vozilom što se tiče servisiranja i mehanike, tako da tu znam tačno na čemu sam. Mehanički je generalno auto dobar. Nedavno je na trapovima izmenjano dosta toga, kao i što se kočnica tiče. Prošle godine je zamenjen zamajac sa kvačilom, tako da je i tu stanje dobro. Ono gde stanje nije dobro (čitaj očajno) je estetika. Enterijer kao i eksterer su očajni za neke moje standarde. Zadnjih 10-ak dana, koliko god imam vremena posvećujem njemu da ga koliko toliko uljudim.  Za sada sam zamenio kompletno sedišta, centralnu konzolu i još gomilu nekih sitnica... Ne bih hteo da postavljam slike kako je to sve izgledalo, jer me je sramota u ime onoga koje to auto vozio pre. Nešto prljavije u životu nisam video, i pored svog truda da očistim auto, ipak će na kraju morati na neko dobro dubinsko pranje. Što se enterijera tiče ostalo mi je da sredim tapacirunge, nebo, volan i možda kožicu menjača i još nekih sitnica koje su manje važne. Eksterijer je platio danak beogradskih parkinga, i dosta nekih čukanja u vožnji sa svih strana... Večeras polako počinjem da sređujem limariju, toliko da bude pristojna, jer neko posebno čudo ne mogu očekivati. 

 

Auto ću ostaviti da imam za vozikanje po gradu, ili ako nađem računicu da uzmem neki dinar, prodaću ga.  Postaviću neke sličice, čisto da ne bude suv tekst, a kada ga malo sredim, onda ću postaviti normalne fotke.

 

20161119_175614.jpg    20161115_203115.jpg    20161120_154306.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam priliku da vozim bas taj 74kW TDI, samo u novijoj facelift varijanti Pola. Apsolutno se slazem sa prethodna 2 komentara, odlicno katapultira i ispod 2000 rpm, mali potrosac...

Jos je ovaj imao lepu opremicu, fabricku navigaciju... Ne volim njihov dizajn, ali stvarno korektan i lepo sklopljen auto.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...