Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
dri

Stilo - miris paljevine

Recommended Posts

U pitanju je Stilo 1.6, 2003. god. Poslednjih nekoliko dana mi se desava da auto kada se ugreje pocne da smrdi na paljevinu, tu negde ispod prednje haube sa leve strane. Kada upalim grejanje(automatska digitalna klima je u pitanju ako ima nekog znacaja ovaj podatak), oseca se smrad i u unutrasnjosti automobila. Naravno uvlaci ventilacija taj vazduh od ispod haube. Pregledao sam sve ispod haube, cini mi se da nema nista sto bi bilo povezano sa ovim problemom. Inace, nemam nikakvih problema sa autom, ide normalno, pali normalno, nikakvih gresaka nema. Samo taj uzsan miris paljevine. Da li neko moze da mi pomogne oko ovoga?

lezi ispod kola i pogledaj dal ti se nije zalepila neka kesa za auspuh,pregledaj i ostale delove (izduvna grana npr)koji se greju da nije nesto palo na njih.

to je za pocetak

pozz

Edited by svemirko

Bas kao sto je Svemirko rekao,meni se desilo da se kesa(dzak) zalepila za izduvnu granu,katalizator i uzasno je smrdela kada se auto zagreje i to neki mesec,dva dana,bez obzira sto sam je odlepio,dok nije sve izgorelo,tada je smrad prestao.

Izmeri ti punjenje akumulatora za svaki slucaj,da on ne prepunjava,pa se oseca kiselina!

Kada upalim grejanje(automatska digitalna klima je u pitanju ako ima nekog znacaja ovaj podatak), oseca se smrad i u unutrasnjosti automobila. Naravno uvlaci ventilacija taj vazduh od ispod haube.

promeni filter klime

Malopre stavio auto na kanal da vidim sta to smrdi i oko izduvne grane tu negde ispod vozaca se umotala plasticna kesa i toliko se stopila da se sjedinila sa auspuhom. Znaci ne pomaze ni struganje ni nista. Jedino da sacekam da se sama istopi. Znaci kakva banalna stvar ume da iznervira coveka.

Meni se oseca miris paljevine kad upalim grejanje samo, danas u voznji, pocelo je jako da smrdi i kad pogledam oko piksle i ispod nje izlazi dim malo. odmah sam stao, ugasio grejanje, skinuo kleme sa aku-a. i uzeo protiv pozarni iz gepeka.

Nista se ne desava, smrdi kao topleja guma, ili sundjer. Upalim auto, bez grejanja sve ok, nista ne smrdi nista se ne desava. Cim upalim grejanje opet krene da smrdi. Nemam pojma sta bi moglo da bude, dal moze nesto da upadne negde pa da ga vreo vazduh topi i pali ili sta drugo stvarno nemam naznake nikakve, sve sam pregledao iza piksle ispod konzole, kolko sam mogao sve je ok, nema nigde naznake da je nesto gorelo. Pomagajte, sutra treba da idem na put. Poludeo sam!

Ventilator radi u sve 4 brzine super. Polen filter - glup sam dojaja

Sutra moram u 7 da ustanem da resim problem. Poludecu

Edited by miske17

nisam :laughing:

Moram da skinem plastiku ispred soferke da procistim sve sto mogu, ko zna sta je tu upalo. To mi je prva ideja

Edited by miske17

Baš htedoh da ti napišem da skineš tu gumu ispod šoferke :laughing: Meni je na Astri kroz mali otvor pored te gume uletelo parče plastike, raseklo nekako filter kabine i završilo u ventilatoru kabine. Skoro pa slučaj za forenzičare :laughing: Jedva sam shvatio šta se desilo. Nije smrdelo jer je bio u pitanju ventilator kabine, ali mi se desilo pre toga nešto slično kao tebi. Grejanje(tj ventilator) je nekako uvukao neku gumu sa orbit žvaka koja je tu stajala i pristojno je smrdelo i dimilo se dok nisam sve rastavio i izvadio višak.

E ovako, danas sam otvarao plastiku ispred soferke, skidao i dosao do sledeceg zakljucka.

J**m M***t proslom vlasniku majmuncini jednoj, on bre ladno i nema polen filter. Sve stoji otvoreno, tako da sta god da udje ispod plastike moze da padne direkt na ventilator. Sa njega sam poskidao dosta lisca koje se zavuklo. Nije ni cudo sto sedimilo i smrdelo. U ventilaciji nema cega nema. havarija, hteo bih da procistim ventilaciju nekim sredstvom, al ne znam kako to da ucinim, asepsol ili nesto slicno. Poludeo sam .

Najbitnije da sve tj što više izvučeš iz ventilacije. Mali hladnjak i isparivač su mesta gde se sve nakupi. Jak usisivač sa uskom cevi odrađuje delimično posao.

treba mi vasa pomoc,desilo mi se nekoliko puta da u toku voznje se oseti neka palljevina,dok ja stanem i ugasim auto,taj osecaj paljevine nestane,to su nekih 5 sekundi,podignem haubu,nista ne osecam,znaci nigde nista se ne oseca,zna li neko sta moze da bude

Edited by neshaoct
spojeno

Prvo pogledaj da ti se nije zakacila neka kesa negde oko auspuha ;) cesto se desava da se zalepi i smrdi.

Pogledaj pod haubom dal ne curi neka tecnost npr.ulje na auspuh ili da ne dodiruje neko crevo ili plastika neki vruci deo auta. Pogledaj i kutuju osiguraca, mozda je neki labav pa se topi i naravno, pregledaj instalaciju koluko god mozes, jer nije to za zanemarivanje..

Probaj da ne gasis auto kada se oseti miris paljevine.  Tada ti treba samo dobar nos, da osetis miris t.j. da ga pratis do izvora.

nikakve osigurace nisam menjao,nemam probleme sa svetlom ... pokusao sam i da ne gasim auto i da vidim da li mogu da osetim negde nesto,ali dok sam ja ukocio miris je nestao :/