Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

Guest gall

U servisu Goran zamenjen lezaj zadnjeg desnog tocka,brzo i efikasno.. sve pohvale :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jutros sam prvi put bio kod Gorana. Ljubazno osoblje i, naravno, brzo i profesionalno obavljen posao (čišćenje dizni). Stvarno super :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da se napokon javim.Bio sam u servisu Imola, stari košutnjak .Vrlo sam zadovoljan uslugom, razumevanjem majstora za stari auto ( 95 god )stručnošću (imaju program za dijagnostiku za Y10 95), kao i cenom.Sve pohvale :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I lančica je navratila pre neki dan u servis Imola. Urađen mali servis, sređene pločice i diskovi, zamenjene neke sitnice poput gumice na auspuh. Cena prihvatljiva, usluga odlična. Sve pohvale

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako, jako lose danasnje iskustvo sa AS Ninic na Mirijevu...

Resio sam da odem do doticnih i proverim sta se desava sa autom (koji ide, radi, ima tema o povremenom spustanju obrtaja na 800 sa standardnih 900rpm, ali iritira do bola ponekad) posto su mi relativno blizu, a niko drugi nije mogao pre sledece nedelje...

Poziv upucen oko 9.30h, receno mi da dodjem do 15h najkasnije. Stigao sam tamo, otvorise radni nalog, uzese mi saobracajnu, unesose podatke, tuturuturu, ne bitno i stidoh ja do sale sa majstorima koji rade neki jadni Punto u momenu kada sam dosao. To je bilo 14.20h. Sef (verovatno) mi je uzeo nalog onaj sto mi dadose i zamoli me da sacekam.

Oko 14:50h, dakle nakon 30 minuta stajanja metar od njega, majstor Sale me upita sta se desava. Ja mu objasnim. Rece nesto aha, mhm, ok, videcemo da nakacimo kola... OK, rekoh ja i nastavih da cekam. Vidim ja da majstor Saleta ne interesujem previse posto i dalje radi nesto oko punta. Oko 15:15h mi je rekao - NE ZNAM KOLIKO IMAS VREMENA (tu sam vec 1h), ali kod tebe ima minimum 1h posla.

Dobro kazem ja, a reci ti meni sta je otprilike automobilu, koliko novca je potrebno da znam da li mogu sad odmah da radim ili ne.

Odgovor - PA PAZI, RUKE SU TI 3000 + PDV, A DEO NE ZNAM HOCES LI POLOVNI ILI NOV.

Ja ga pitam o cemu se radi, pa da mu kazem ocu li novo ili polovno, na sta dobijam odgovor - PA ZNAS STA, OKO 50 EURA TI JE DEO, ALI NE MOGU TI KAZEM KOJI JER CES ONDA TI DA ODES I ZAMENIS GA!?!??! :realmad:

Ja se tu lepo zahvalim, posto majstor zna da je deo 50 eura, uzeo ga ja polovnog ili novog, iako je rekao da bi morao do TOG NEKOG DELA da dodje sistemom eliminacije !!!

I 3000 dinara + PDV je njegov RADNI SAT !!!

Rekao sam hvala lepo i dovidjenja. Da mi lizu patosnice ne bih otisao tamo vise. :no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au sineeee... ja prosto ne mogu to da zamislim... tačnije, ne mogu da zamislim onaj deo posle kad bi mi neko tako rekao :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je toliko smesno bilo sve - prvo radni sat od 3000 dinara + PDV, zatim minimum 1h rada da bi sistemom eliminacije ustanovio sta je u pitanju, ali je unapred znao da je oko 50 eura deo - a nisam dobio odgovor da li je 50 eura NOV ili POLOVAN.

Srecom mi je juce bio lep dan, inace ne bih izasao tako kultruno iz servisa, bruka i sramota za onoliki servis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj servis je druga prica,nije za siroke narodne mase...zna se koje firme i agencije tamo odrzavaju svoj vozni park ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maaaaa bre, onaj Sale je no coment, mogao je lepo da mi da vizit kartu i da mi kaze gde da dodjem...

Ne znam ni sto sam usao u servis kad sam video 5-6 pandurskih 308ica tamo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Ninicu sam bio samo par puta i svaki put je bilo-ok.Da su skupi-jesu.Da su zavrsili i pomogli mi -jesu.

Mislim da je oko 2000 dinara+pdv radni sat u ovlascenom Hyundai servisu.MOram pogledati zadnji racun malog servisa.Tako da nije to mnogo.Vise je problem-nase siromastvo,male plate,a zelja da vozimo skupo.

Zato i postoje razni servisi sa raznim cenama i raznom klijentelom.

A sto se tice dela,pa ne bih ti ni ja rekao,pa da zamenis na drugom mestu.Znanje mora da se plati.On naplati svoje znanje i uslugu,ti svoje znanje od drugog i tako u krug.Ekonomija...

50 e ako je polovan(original) ili 50 evra nov,made in "ko zna gde".Tu je logika....

Edited by sasha015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li si ti Sale iz servisa, posto neki Sasa jesi, ali kod majstora se ide pa se dogovori koliko ce sta da kosta i ugovori se samo pregled po potrebi i neka svota novca. Jeste nase siromastvo delom krivo za sve - ali 3000 dinara + PDV za zapoceti sat, sto moze biti i 15 minuta pregleda je svakako previse.

Nisam ni pitao za deo da bih ga zamenio na drugom mestu, samo sam zeleo da znam da li je bolje dati 50e za polovan ili kupiti nov za 70e napravljen ko zna gde. Svakako majstor nisam, pa ne bih mogao ni da ga zamenim sam.

Ja sam otisao sa namerom da im ostavim pare za znanje - oni su ostali tu gde su, jos jednom zapljunuti na forumu, a ja cu vec srediti auto negde. Kod njih ne sigurno.

I te price, male plate i vozimo skupo, ajde molim te kada smo na forumu gde se prica o kolima koja vozimo, preskoci. Prosecna starost automobilu na ovom forumu je kolika, pitas li se? Ako je deo za automobil takve starosti skup, onda je tvoj svet caroban i lep.

Dosta vise Srbije na forumu, dosta mi je sto je zivim svaki dan, ne moram i na forumu da je cujem i vidim. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

E Nenade, našao si gde da teraš auto. Inače taj Ninić je u mojoj ulici, na 100m od moje zgrade. Uglavnom svi koje znam loše pričaju za njega, baš kao i ti. Inače ga i briga da se cima, kada ima dosta posla sa pubovskim Pežoima, i ponekim Puntom. Inače, jedan komšija je pandur, i pitam ga šta je pouzdanije, PUG 307 ili Punto, i kaže da je Punto mnogo bolji, tj izdržljiviji, a i bolje ide od te raspale 307-ce. Na PUG-ovima elektronika pravi probleme, i menjači im redovno riknjavaju.

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto koristim mozak i sam odlucujem i cenim kakva je usluga i strucnost nekog servisa mogu da kazem sledece.

Imao sam problem sa silen blokovima koje sam u mom slucaju fesio dan za dan.

Otisao sam kod majstora i uverio se u sledece :

* strucan majstor

* izuzetano korektan

* veoma brz

* sve dogovoreno - ispunjeno

- Sve sto sam napisao je iz licnog iskustva i u poredjenju sa dosta 'zvucnih' imena servisa koje ovde necu da blatim. Sa servisa sam otisao zadovoljan i prijatno iznenadjen i naravno da cu kada budem imao neki problem sa autom obratiti se prvo na tu adresu..

Svaka preporuka za ovog servisera u sta ce se svako i sam uveriti.

Majstor se zove Dejan - br. fona je011 3046507 i 065 3046507. Nalazi s u MML-u ( Mali Mokri Lug ) Adresa: Milosa Matijevica br.16 M.M.Lug Beograd..Ulica je od Ustaniceke dalje Smederevskim putem prvo skretanje desno...a posto su malo ispretpletane ulice ko ne poznaje kraj savetujem prethodno konsultovanje internet mapa,GPS i 'ko pita ne skita' :)

Pozdrav forumasima

Edited by neshaoct
prebačen post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam sasvim slučajno naleteo na servis koji mi održava auto. Prvi auto sam kupio u Rumi od čoveka koga i privatno znam (a koji drži auto-plac) i tu sam čuo kod koga oni sređuju aute i tako odem kod njega. Tad sam vozio Kalosa i sve što sam uradio je veliki servis i tad sam ga prodao.

Kad sam uzeo Stila otišao kod njega da uradim veliki servis, zamenim sve paknove i diskove napred (u stvari sam pitao njega za mišljenje šta sve treba menjati, iako sam već znao da me manje - više to čeka). Čovek mi dao spisak šta sve treba kupiti, pošto sam u NS-u i jeftinije je nego da on kupuje u Rumi ili da plaćam dostavu kad sam već stalno na toj relaciji. Ruke za celokupnu zamenu su me izašle 5000 dinara (što je sasvim korektna cena, pošto je rađeno od 9 ujutru negde do pola 3 popodne). Stare delove mi je pokazao i pokazao gde kaiš ima napukline i tako to i pitao me šta ću sa njima (rekoh da baca ili radi šta hoće :) ). Iako nije morao (auto se normalno ponašao, nije prijavljivao nikakve greške) zakačio ga je na dijagnostiku (reče da ima original Fiat-ovu) da proveri kilometražu i vidi da li nešto još javlja od grešaka i to nije dodatno naplaćeno (i to sam naknadno došao jer mi se žurilo taj dan da što pre uzmem auto). Pre par dana (kako su krenuli hladniji dani) sam skontao da mi je termostat otvoren, iscimao majstora, dogovorio se, rekao mi da proverim cenu za termostat u NS-u ako hoću i rekao mi po kojoj ceni on može da nabavi i da dođem za 2 dana (njega vena bila manja, pa je on i nabavio).

I sa Kalosom i sad sa Stilom sam imao par nedoumica da li nešto radi kako treba ili se tripujem i uglavnom mi je mogao uzeti keša za ruke i za fiktivne delove, a u stvari ništa ne uraditi, ali svaki put je bio korektan i rekao mi da nema potrebe da se išta dira (kad stvarno nema potrebe).

Uglavnom ima gužve (svaki put kad sam bio bilo je bar 10ak auta parkiranih), ali mi je uglavnom zakazivao za dan-dva.

Nije specijalizovan za italijane, ali momci super rade (pored vlasnika ima ih trojica).

U pitanju je servis Dankulov u Rumi, ulica je Vinogradska, nakon 100-200 metara sa desne strane kad se uđe iz Tivolske.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam bio da preuzmem auto sa vrlo sitnog servisa, nesto sa TRIP dugmencetom nije bilo u redu (a mozda se i neka zica u rucici otkacila) pa nisam imao uvid u informacije koje to isto dugmence pruza, ali sad je i to reseno. Popravcica je odradjena u servisu GORAN, u (na) Altini, gde me je docekalo i nekoliko prijatnih iznenadjenja :rolleyes: :

1. sve je bilo profesionalno kao sto bi i trebalo da bude u bilo kom servisu ,ali istovremeno i opusteno jer ljudi hoce da saslusaju musteriju natenane i da daju najbolju procenu onoga sto treba da se uradi, onoga sto je mozda uzrok problema, vremena radova, cene i sl. Cak sam dobio i novu malu servisnu knjizicu sa uredno upisanim izvedenim radovima, kilometrazom, datumom, pecatom... ma sve kako Bog zapoveda :)

2. Docekuju vas na prijavnici, saslusaju sta vas muci sa kolima, otvara se radni nalog i sve to sa sirokim osmehom na licu.

i pod 3. dolazim ja da preuzmem vozilo i da regulisem oko troskova sve sto se treba regulisati. Mislio sam da ce citav ablender morati da se menja sa novim ili polovnim, ali se na kraju ispostavilo da su popravili taj sitan kvar na postojecem ablenderu, te je i cena bila korektna, bar po mom misljenju (dok jos nisam znao na koji ce se nacin sve srediti opcija sa zamenom ablendera ne verujem da bi bila ispod 6000). Na kraju je sve ispalo 3000, s tim sto sam kao clan kluba dobio popust od 20% (prijatno iznenadjenje br.2 :lol: ), pa je konacna cifra iznosila 2400 :thumbup: !!!

Poenta price je da su ljudi u servisu ispali vrlo OK :respect: , iako sam juce doterao auto sa 3 sata zakasnjenja u odnosu na dogovoreni termin, dok sam sa nekim drugim ljudima iz nekih drugih servisa imao silne neprijatnosti i to kada su bile mnogo vece sume novca u pitanju za njihov rad i kada bar u takvim situacijama majstori treba da se ponesu kao normalne osobe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ja da prenesem negativno iskustvo sa servisom Macura (Tosin Bunar, raskrsnica sa Milutina Milankovica),

mozda ce nekome pomoci da ne dozivi nesto slicno:

Vozim Punto II 1.9D. Menjao sam kod njih pre par meseci sajle rucne kocnice, namestili, malo je preskakala

rucna, reklamirao, nesto su popustali, dotezali, nije pomoglo, ali ajde ok, nije strasno, radi...

Pre neko vece mi na autoputu kod Genexa otkazu kocnice!!! Sva sreca pa sam vec usporavao

i nije bilo posledica. Pogledam, nema ulja (lampica za upozorenje nije radila, cacnuo kablove kod posude

za ulje, pa proradilo - ovo nema veze sa Macurom, ali da imate na umu ko vozi Punta, jer da je zasvetlela

ne bi mi se desilo da iscuri svo ulje, nije sigurno iscurelo za pola minuta).

Oteram sutradan ujutru u servis Bogunovic - pogledao iskusan serviser - kaze ko ti je radio ove zadnje

kocnice...

Bilo je sledece: sajle nisu bile odgovarajuce i nisu bile namestene kako treba (nije bilo neke plastike

koja ih drzi na mestu tamo kod dobosa). U nekom trenutku leva je iskocila, pomerila paknove, koji su

ostetili cilindar i ulje je iscurelo...

Osim zamene paknova i cilindara (i dobosa koji su bili dotrajali), morao sam da menjam i mehanizam paknova

na levom zadnjem i ponovo da menjam sajle. Ajde, paknove i dobose bih mozda svejedno menjao u narednih nekoliko

meseci, ali sajle i mehanizam su mi bili preko 100e dodatnih nepotrebnih troskova, zbog tudje nemarnosti!

Ali nisu pare u pitanju - da je ulje iscurilo minut ranije, dok sam silazio sa gazele i vozio 90-100 na sat,

ko zna sta je moglo da se desi!!!

U Macuri su bili korektni i ljubazni tada kada sam menjao sajle, ali je posao odradjen katastrofalno, i to

kod kocnica!

Takodje bih pohvalio servis Bogunovic, uvek vrlo profesionalno odrade posao, za ono sto ne moze kod njih

preporuce gde moze i sl.

Edited by urke79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majstori su ko zene, uhvatis se za jednu i drz' se pa sta bude. :harhar:

Cim pocnes da se svalerises, vidis sta bude. Pamet u glavu. :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

negativna kritika za servis Baban u ul.Jovanke Radakovic u Beogradu.servis nije specijalizovan tj. vrsi popravku svih marki automobila,buduci da mi je u blizini stana zgodno mi je bilo menjati ulje tu.gazda ljubazan,radnici kulturni,servis cist,cekaonica sa novinama i picem,cena zamene ulja 400 din.prihvatljivo sve.rekoh,mogu da ih koristim za proste mehanicarske stvari koje svako sa kanalom i kompletom kljuceva moze da uradi.danas odvezem auto da mi zameni kociono crevo na zadnjem tocku.ostavim auto posto je bila guzva,crevo i ulje da dolije posle ozracivanja.vratim se u servis kasnije i pitam koliko para majstore,kaze 1500 din! morali smo da grejemo znas,nece da se odvije krivi se cev.uredno platim,zahvalim se i odem.nisam mu nista rekao jer nisam pitao koliko kosta zamena,cim sam ostavio auto prihvatio sam cenu koju mi kaze na povratku.razumem da moze da zapekne da se ne da odviti al ne razumem koliko je to gasa mogao potrositi da ugreje cev od pola cantimetra u precniku i da naplati 1000 din. posto pise na cenovniku da brze intervencije kostaju 500 din. u sta ovu svakako ubrajam.razumem i majstore i da treba zaraditi u ovom kriznom vremenu al mislim da je stvarno mnogo naplatiti 1500 din. za zamenu creva kome se sad ni ne secam cene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li ljudi neko zna dobar Fiat servis u Nisu? U celoj temi nisam nasao da je neko to pitao, pa je red i da pise u ovoj temi nesto o nekom dobrom servisu za dirty south :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre nego sto sam kupio svog prvog Punta kao i vecina vozaca vozio sam juga. Njega sam odrzavao u servisu Stanic i bio sam prezadovoljan, auto je bio kao avion i to bas zato sto je covek imao takav sistem odrzavanja kola. Kada sam kupio puntisu, znao sam gde cu odrzavati svog ljubimca. Medjutim, nakon par servisa i nekih opravki shvatio sam da to vise nije to, jednostavno ga je vreme pregazilo. To je inace bio jako veliki i poznat servis i ako se ne varam ja mislim da je jedan od vlasnika TiM servisa (koga ovde na forumu dosta hvale) bas iz njegovog servisa, tj. tamo ja naucio zanat. Ako nisam u pravu nek me TiM servis ispravi :thumbup:

Nakon ovoga sam otisao u servis Goran i to po preporukama sa ovog foruma. Mogu vam reci da se uopste nisam pokajao i ispostavilo se da je zaista vrhunski servis. Jako profesionalna usluga i ujedno Goran je pravi drugar i hoce da saslusa i pomogne. Jos jednom sve pohvale za servis Goran :respect:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ima neko iskustvo sa servisom koji se nalazi u zarkovu u ilije ljubicica valjda (kad se ide trgovackom od belih voda ka banovom brdu skrene se levo na semaforu pre one zgrade "brod" i onda stotinak metara niz brdo sa desne strane) mislim da se majstor zove ljuba a lik sto drzi nesto na D ? bave se i uvozom vozila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procitah sve da ne postavljam pitanje ali nazaost cu morati posto nema punot preporuka, a moram da uradim sledece.

3.5 godine je sve radilo perfektno na mom 1.8 Fiat Stilu iz 2002e, posto je uzet skoro nov sa 40K km, a onda je u par meseci pocelo da se desava sledece sto bi hteo da sredim.

Brisaci lude ( kada je auto hladan dam impuls brisacima za ona jedan pokret, a oni urade 3 i zaglave se na cetvrtom na sred soferke.....posle 15ak sec se naravno vrate u normalu, kadas e zagreju sve radi kako treba )

ABS, ESR, ESP se ugase sami od sebe ( cesto po pritisku pedale za kocnicu ) Po gasenju/paljenju sve radi ok, do nekog sledece momenta.

Poceo ja da mi se pali airbag error.

Kog mi majstora preporucujete kome bi mogao da se obratim za ove stvarcice, posto volim da mi je sve "cakum pakum" na kolima, pa ovo iritira prilicno?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako zelis da bas sve bude cakum pakum sa kolima, ako zelis da znas sta te od radova ocekuje u skorije vreme, ako zelis da u potpunosti budes ispostovan kao covek i musterija onda pravac u TIM Servis, trazi Mikija i sve prepusti njemu!!!

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=39187&st=0

bices prezadovoljan,

pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...