Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

Veliki minus za deltin servis na Banovom Brdu. Komsiji pre neki dan radili mali servis punto 1.3 , auto pod garancijom. Ostavili staro ulje i filter ulja. Sreca te je komsija pogledao nivo ulja po dolasku kuci a ulje "posle 4km" crno ko gar. Uz ubedjivanje u Deltinom servisu i pretnji da ce da posalje ulje na analizu uprpili su se i odradili servis. Ovo je DNO DNA. Posavetovao sam ga da ovde pogleda preporuke i da odabere koji mu servis odgovara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikad vise kod Zlaje kod plavog mosta na autoputu za Nis.Posle zamene remenice na alternatoru koji je punio 14.7 volti trebalo je da se zameni rotor i regler .Posle te intervencije nisam imao servo volana .Alternator nije ni punio . Bilo je potrebno da se opet zameni rotor. I pored priznavanja greske i drugi zamenjeni rotor mi je naplacen bez trunke sramote.Znaci plavi most izbegavajte u velikom luku dok radi majstor Zlaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad sam bacio pogled na ovu temu. Aprila ove godine sam radio prvi redovan servis na puntu classic sa fabričkim gasim u DELTI na NOVOM BEOGRADU. Konstatovao sam da mi nisu zamenili filter za autogas. Kada sam ih pitao zbog čega to nisu uradili, odgovorili mi da se filter za gas menja po potrebi!!! U servisnoj knjižici piše da se menja na 15000km ili godinu dana. Zvao sam AK Voždovac i rekli mi na 15000km ili godinu dana. Zvao sam i servise koji ugradjuju autogas, rekli mi ljudi isto kao i iz AKV. Naravno zamenio sam filter gasa u AKV.

Dakle, mislim da treba izbegavati i DELTU na N.Beogradu. Inače sipaju Shell ulje, za Seleniu im treba posebno naglasiti i potpisati izjavu da se želi Selenia ulje.

Fora kao Shell je bolji, pa se potpišeš na izjavi da ga nećeš!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sramota! Zato ja redovno gubim vreme kod majstora i sa zadovoljstvom otpakujem nove delove i dodajem mu ih u ruke i nema greške :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahvaljujem se na pomoci i pohvaljujem servis Fiat - Goran na Altini.

Juce mi je blokirao kljuc na Cromi a na displeju su prikazani podaci o zastiti. Pitao sam Ivana koji drzi servis na Bez. Kosi za pomoc jer sam kod njega servisirao auto, a on me blago otkacio spominjuci elektroniku, opticki kabl i da zovem slep sluzbu pa doteram auto da ga ispituje. Pri tome mi je napomenuo da je u guzvi. Pomoc na putu mi nije ni ponudio iako sam bio udaljen od njega 2 km. Nazvao sam Gorana sa Altine kod kojeg ne odrzavam Cromu i covek mi je ljubazno objasnio nakon konsultacije sa elektronicarom sta trebam proveriti u autu. Nakon sto sam uradio sve sto mi je rekao i nisam uspeo resiti problem, posalo mi je svoju slep sluzbu sa majstorom. Majstor je odblokirao volan i uspeo upaliti auto. U servisu su konstatovali da je samo volan bio potpuno smotan i blokirao elektronsku bravu koja je kompjuteru dala informaciju o narusavanju zastite auta i izazvala problem. Uradjena je dijagnostika, dao mi je par saveta u vezi slicnih zamki koje se lako resavaju na putu. Pri tome nije hteo nista da naplati. Naravno da sam ga castio i on me ovim gestom stvarno odusevio. I kod njega je bila velika guzva, sva servisan mesta su bila zauzeta, a na parkingu je cekalo jos automobila na prijem. Ali on me nije otkacio, vec mi je pomogao kad sam bio u problemu, iako kod njega do sada nikada nisam ni ulje promenio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kako imam roda u subotici, tako sam jednom do dva puta gore... jednom mi je kvačilo riknulo na pola puta i nije mi se isplatilo vraćati nego sam sa bratićem dogovorio servis u subotici kod AUTO NOGRADI (nadam se da sam dobro napisao)...

čovjek je mađar, ne znam u kojem dijelu subotice (ali znam kako doći do njega :D ).. sve u svemu samo e pohvale.. u roku od 24 sata mi je sredio kvačilo, nove farove sa lećama, zadnje amortizere, ulje i filtere na bravi (dok je bila 1.6) i sve to za 30-40% MANJU CIJENU nego u hrv...

same pohvale...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve pohvale za auto servis Laki na Zarkovu, zakazan termin 3 dana unapred - problem resen isti dan, zamenjeni delovi na uvid, momci krajnje ljubazni.

^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odmah na početku da naglasim da cilj ovog posta nije ni reklama ni anti reklama za bilo koga već samo moje lično iskustvo a vi sami donesite odluku.

Stilo 1.6, 2002 godište, je u mom posedu oko 2godine. Prošle godine upalilo se stalno svetlo engine na instument tabli uz povremeno zvucno upozorenje i tekstualnu poruku engine fault i senzor fault. Motor je počeo neravnomerno da radi na leru tj. varirao je broj obrtaja. S obzirom daje sve ostalo bilo u redu nisam na ovo obraćao preteranu pažnju i nastavio sam da koristim auto. U medjuvremenu auto je poceo da radi na tri cilindra i rešim da se obratim nekom majstoru. S obzirom da nisam poznavao ni jednog, preko ovog foruma i toliko pohvala na njegov račun, odlučim se za Gorana sa Altine. Zakažemo termin, odvezem auto u dogovoreno vreme, jedan od momaka preuzme auto i navuče traku na ulazu u servis.

Znači nema motanja oko auta dok se radi. To mi se već u startu nije dopalo što ne mogu da vidim sta mi se radi na autu. Ne zbog toga što nemam poverenja jer da nemam poverenja ne bih ni došao, već jednostavno zato što volim da gledam šta se radi. Završe oni auto, kazu zamenili smo bobinu i naplate 4500 dinara. Upalim auto, lepo radi ništa ne svetli, sve super i krenem kući. Posle par kilometara opet ista upozoravajuća i zvučna i svetlosna signalizacija i neravnomeran rad motora. Doduše radi na sva četiri cilindra.

Pošto sam sam bio već blizu kuće nisam hteo da se vraćam nazad. Kući skinem poklopac motora i vidim da je stvarno zamenjena bobina. Okrenem Kit komerc i sazanam da bobina košta oko 1800 dinara. Znači brat bratu 15 minuta rada i ristovanje kompa 2700 dinara.

Okrenem neke druge majstore sa ovog foruma koji mi kažu da je zamena bobine 500 dinara, a risetovanje kompjutera je badava. Lepo me odradio servis Goran, iako sam im rekao da prvi put dolazim kod njih. Mislim da bi se svako normalan potrudio da ne upsrska stvar i da bi valjda trebalo da ostave utisak na mušteriju koja dolazi prvi put kako bi se vratila i drugi put. Doduše, na mene su ostavili utisak da se više nikada ne vratim. Pošto sam trebao da radim zamenu kaiševa 22.08.2011. ponovo okrenem isti servis informacije radi, i pitam kad bi moglo da se radi i kolika je cena. Kažu u gužvi smo, može 08.09.2011. a cena je 7000 dinara. Hvala, nećemo se nikad više videti. Tu odluku sam doneo prvi put, a sada ste me samo uverili da nisam pogrešio.

Okrenem TiM servis i javi mi se majstor Toma. Ljubazan čovek, kaže može, cena je 5000 dinara. Super, pomislim ja, jeftinije za 2000 dinara i pitam kad mogu da doteram auto. Kaže čovek postoji jedan problem, ja nemam alat za zamenu zupčastog, morao bih da provrim da li mi je kolega od koga to pozajmljujem na godišnjem odmoru, a ti nazovi sutra. Kako je moguće da ozbiljan servis ne poseduje alat za zamenu zupčastog kaiša. Hvala majstore, neću te više zvati.

Na kraju sam to isto uradio i još dosta toga u jednom drugom servisu za 4000 dinara.

Neću još da kažem u kojem, mada nije nikakva tajna, a i bilo bi pošteno pohvaliti ljude, ali da ne pomisle neki da reklamiram sopstveni servis, mada bih ruku u vatru smeo da stavim da na ovom forumu, bar dva servisa sami sebe promovišu pod različitim imenima. Ja toliko o sopstvenom iskustvu a vi sami donesite odluku kod kog majstora će te da odrzavate auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema pravdanja, ali ovog trena zovem kit komerc i pitam za cemu bobine kazu 2520din. Kazu da ne postoji bobina kod njih za 1800din. Znaci ako racunamo 2520din bobina , zamena 500din , kacenje na examiner da bi se ugasila lampica 1000 din ....to iznosi 4020 din. I dalje vazi pravilo ovog servis da svaka musterija koja nije zadovoljna moze se obratiti meni i dobiti sve pare nazad .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam zvao Kit komerc da proverim koliko bobina košta sada, jer je to nepotrebno pošto ja u tvom servisu nisam bio juče nego 28.04.2010. tako da je kalkulacja troškova neprimerena trenutku. Mada i tako nisi uspeo da ukalkulišeš 480 dinara. Bilo bi lepo da ti kažeš, ako znaš taj podatak, koliko je bobina Valeo 245116 koštala u aprilu 2010.

Ako si pažljivo pročitao tekst video si da je pored bobine postojao i drugi problem, koji na žalost nije rešen. Pošto je auto stavljen na dijagnostiku nemoguće je da nije zabeležena nijedna greška i da će problem biti rešen sam od sebe. Možda je došlo do nesporazuma ali mi je rečeno, kada sam zakazivao posetu servisu, da se dijagnostika ne naplaćuje ako se posle utvrdjeneog kvara i ustanovljene greške prihvati otklanjanje kvara u servisu što sam ja i uradio. A kada se kvar otkloni valjda je logično da se risetuje kompjuter. Uostalom, dijagnostika pomaže majstorima u pronalaženju greške, meni je svejedno da li ćete ga priključiti na bilo šta. Da sam ja kojim slučajem došao kod vas i tražio da mi samo kažete šta je kvar, i posle odlučio da auto ne radim kod vas, naravno da bih platio samo dijagnostiku, bez ijedne reči pošto je to sasvim normalno.

Što se tiče cena u tvom servisu ne sporim da je to apsolutno tvoje pravo, ali mislim da i ja ima pravo da kažem šta mislim o tome. Nemoj samo da mi objašnjavaš kako se formira cena, u smislu pošto je radni čas, te koliko je potrebno norma sati da se neki posao uradi i slično. Jer svi ti parametri utiču i na druge pa su jeftiniji i do 75 posto. Naravno, ako cenu formira tržište, a ti imaš toliko posla to je znak da si u pravu što se tiče cena. Lično mislim da su prilično visoke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja preporuka je servis TOPIĆ u Zemunskoj ulici na N.Beogradu! Najviše iz razloga jer je vlasnik uvek spreman za svaki dogovor i oko plaćanja i oko bilo kakvog rada oko vozila. Takođe jedan od retkih majstora koji nikad neće zameniti ono što nije za zamenu i što može još da traje! Moje iskustvo je da sve što mi je on radio do sada, nisam imao primedbu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I na kraju da kažem u kom servisu sam uradio posao i sa kojima sam u potpunosti zadovoljan i cenom i uslugom.

Radi se o auto servisu ABARTH, Trgovačka 81a, Žarkovo. Telefoni: 011 2500194 i 064 1446398.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je imao ko bilo kakva iskustva sa servisom Imola u ulici Pere Velimirovića u Rakovici.Trebalo bi da odvezem auto tamo ovih dana.Lancia ima kvar koji se pojavljuje s vrmena na vreme i sumnjam da bi dijagnostika nešto pokazala, a i auto je 93godište, pa je moje pitanje ustvari da li ljudi imaju živaca da se maltretiraju da bi otkrili šta je u pitanju.

Edited by neshaoct
spojena tema

Share this post


Link to post
Share on other sites

... mada bih ruku u vatru smeo da stavim da na ovom forumu, bar dva servisa sami sebe promovišu pod različitim imenima.

Rekla-kazala i navodne klevete nisu dozvoljene. Ukoliko znas nesto sto mi ne znamo, ili posedujes konkretan dokaz, izvoli, napisi. Sve drugo ce biti sankcionisano.

Ja se, licno borim protiv "monopolizma", kao i jednostranog favorizovanja bilo kakve vrste u klubu i na forumu, posto to ne ide clanovima u korist.

Takodje, potpuno je dozvoljeno i legitimno (cak pozeljno) iznositi negativna iskustva na forumu (naravno, koliko-toliko dokumentovane i obrazlozene). Kao sto neko vec rece, ne postoje savrseni servisi, a nije ni lako svakome udovoljiti.

Napomena: clan grada NIJE kaznjen zbog ostavljanja negativnih komentara na odredjene servise, vec zbog iznosenja neosnovanih kleveta i optuzbi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto nisam mogao drugacije da dokazem istinu , iz moje arhive sam izvadio originalni racun za tu bobinu i radni nalog tog vozila....tel. sam izbrisao zbog privatnosti stranaka. Uvek sam spreman za razgovor i voleo bi da cujem komentare.

gz1.jpg gz2.jpg

gz3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel' prvo doneo novac pa uzeo auto ili je uzeo auto, shvatio da mu auto ne radi pa onda doneo ostatak novca?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je imao ko bilo kakva iskustva sa servisom Imola u ulici Pere Velimirovića u Rakovici.Trebalo bi da odvezem auto tamo ovih dana.Lancia ima kvar koji se pojavljuje s vrmena na vreme i sumnjam da bi dijagnostika nešto pokazala, a i auto je 93godište, pa je moje pitanje ustvari da li ljudi imaju živaca da se maltretiraju da bi otkrili šta je u pitanju.

Ja sam imao i to poprilicno negativno. Otisao sam do njih na preporuku kolege s posla. Nesto mi je lupalo ispod haube na rupama (kasnije se ispostavilo da je bezazleno,sam sam resio problem),zamolio jednog od majstora da se provozamo,da izazovem to lupanje,da cuje covek kako zvuci. Provozali se 2 minuta,vratili se u servis i kaze mi "Ma,to ti udara ratkapna o felnu",iako se jasno culo udaranje metala o metal. Ja polomim ratkapnu (bila je vec naceta,a i imao sam rezervnu),da ne gubim vreme na skidanje,jer je drze srafovi koji drze felnu i zamolim da se provozamo opet,jer se jedino u voznji culo. Kad mi je majstor mrtav 'ladan rekao "Pravo da ti kazem ne mogu,sad sam rucao"(???),rekoh "Hvala,dovidjenja". Ako ga je vec mrzelo tog trenutka,mogao je reci da dodjem tad i tad,pa da vidimo sta je. Ovako mi je samo pomogao oko izbora servisa,a to sigurno nije Imola! :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da sam dao auto odmah. Doneo je ostatak drugi dan. Ma to nije problem nikakav.

Znam da nije problem, ali čovek tvrdi da se nije vraćao tj. da ga je mrzelo da se vrati da bi reklamirao rad, a sad ispada da se ipak vratio dva dana posle ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

posto sam bio odsutan neko vreme pa nisam stigao da odgovorim ranije na pisanje da TIM servis nema alat za stila 1.6...

TiM servis ima alat, i nas alat je bio na pozajmici kod kolege koji je zaboravio da vrati i otisao na odmor, tako da verujem da je rec o nesporazumu Tome i musterije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas moj drugar bio u Zemunu u servisu Marea club, cekao 3h popi.deo,nazvao me: "A bre Genco daj mi neki broj tel. od ovih tvojih majstora sa foruma, izludeo sam! Genca mu kaze(tj.ja): A bre dao sam ti kad si posao za Beograd i od Mikija i od Gorana, kad si vec u Zemunu nazovi Gorana i skokni do njega.

"Tap,posle 1/2h nazove me da su mu diag.kvar. Sve pohvale za SERVIS GORAN! (profesionalizam i iskustvo)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram i ja da pohvalim Gorana,retko sresti coveka,"gazdu",a da moze tako da se posluje,prica,sve fino i kulturno,bez nekog nazovi "smekerisanja" ovo,ono i slicno,foliranja itd.

Maksimalno se razume u Fiat vozila i tesko je naci danas takvog poznavaoca,ziveo servis,koji ima takovg majstora,a radnici da budu srecni sto imaju takvog sefa(u ovom slucaju gazdu)

Gorane,licno,hvala jos jednom.

P.S.Vidim da niko ne hvali Goranovu radnicu e,pa pohvle i za nju. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovo sve pohvale za Gorana.

Nedavno mi se pokvario alternator, i to naravno u šest sati popodne. Vrlo neprijatna situacija mogu vam reći posebno ako vam se žuri kući i znate da u to doba niko ne radi. Ipak, pozvah Gorana da pitam za savet, iako je mogao i da se ne javi van radnog vremena.

Naravno, javio se, objasnio mi šta da radim i ujutru poslao ljude iz servisa da odvuku lančicu.

Svaka čast! (oni koji rade i imaju velike gužve na poslu, ovo znaju veoma da cene).

Moram i da napomenem da ja nisam baš neka redovna mušterija koja ostavlja gomile para u servisu. Dosad sam tamo radila veliki servis, kontrolu, zamenu termostata i sad remont alternatora i svaki put sam imala odličan tretman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potrebno mi je ime servisa koji može da mi uradi kompletnu dijagnostiku za 1.9 JTD Punta, ali u Svilajncu ili njegovoj okolini.

Ako ga pazarim, a mislim da hoću odmah ću da se hvalim na za to predviđenoj temi.

Pozdrav svima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...