Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

ne bih znao sta rade nezadovoljni kupci i kako izgledaju ti ugovori za kupovinu novih vozila, odnosno verujem da se prodavci bar kroz sitna slova obezbede da ne mogu snositi nikakvu odgovornost za kakvo god kasnjenje. Ako tog pisanog obezbedjenja nema, lepo bi ih dao advokatu, a vikanje i urlanje ostavljam za stadion i sportsko navijanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, ipak ne bih o temi zaštite prava na sudu...tema je duga taman onoliko koliko bi trajalo i to sudjenje... 

Smatram da je pritisak i skakanje u Srbiji delotvornije. 

Nažalost. 

Ali da ne zagadjujem temu. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Srdjan011 said:

mali servis za 500L benz (sa ukljucenom obaveznom inspekcijom kako shvatam) u kompresoru malo preko 13 hiljada i traje nepunih 90 min. sem toga, kazu plocice su 80% potrosene i treba da se rade za par hiljada, to staje 10 hiljada ukupno. Da li neko zna koliko otprilike moze kostati isto kod neovlascenih servisa?

Ako mislis na 1.4 (ne TwinAir) - sto se malog servisa tice, da uzmes solidne UFI filtere, izadje sve ukupno oko 2.000 din. Plus 3l solidnog 5-40 ulja (Selenia KPE, Ravenol VMO, Shell Helix HX-7 ECT), tu oko 3.000 din.

Znaci ako radis sam, racunaj cca 5.000 din za solidan kvalitet. U suprotnom, dodaj jos 2.000 din za ruke majstora - znaci negde oko 7.000 din ili duplo jeftinije nego kod ovlascenih. Pisali smo detaljno ovde za Tipo 1.4 bas pre neki dan: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/81152-fiat-nuova-tipo-14-16v-cena-održavanja/&do=findComment&comment=1626548

Sto se plocica tice, opet zavisi od brenda. Da kazes opet nesto krsteno, racunaj oko 3500-4000 din pa navise (ako menjas sam ili plus ruke majstora).

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kome treba majstor za Webasto, covek je u Zemunu, korektan sa cenama i raspolozen da pomogne, radi servis raznih uredjaja za automobile, ima dijagnostiku, delove.

0642205050

 

Edited by Ivan
Sredjen format

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li nekih iskustva sa servisom Tofa na Banjici? Pukla mi opruga pa tražim mesto gde centriraju trap ujedno posle zamene :) a i moj majstor nešto kratak sa vremenom..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da odgovorim sam sebi... Auto sam oterao u zakazano vreme, odmah su počeli da rade... Dobru komunikaciju imaju, zamenili oprugu amortizera i centrirali trap za nekih 2h...auto ide pravo, rekao bih da je dobro centriranje...
Cena 4400din... Ok mi je što sam mogao da uradim sve na jednom mestu...


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet nazalost moram da podelim jako lose iskustvo sa AK Kole. Danas sam dovezao auto sef smene je seo sa mnom provozali smo se malo i sam je uocio da ventilator jako iritirajuce cvrci, vratili smo se i uvezli su ga u servis. Posle 1h me zovu i kao sve ok nesto je uslo ocistili smo bla bla, uzeo sam auto nije proslo 10 minuta i negde kod Arene na Nbgu opet je pocelo da cvrci !!! Vratio sam se tamo naravno iznerviran jer kako je moguce da niko STVARNO ne proveri da li je otklonjen kvar/cvrkut/list u filteru ili sta god da je u pitanju, na sta je on rekao kako je on provozao auto i nije se culo ali kao izgleda nakon moje "duze" (duze je inace par km) voznje se opet pojavio kvar i posto pojma nemaju kako mi je i sam rekao u cemu je problem sad ce morati kao neka detaljnija procedura, sta da kazem profesionalnost jedna velika 0 nemam komentar... 

 

Rekao mi je da dovezem auto u cetvrtak i da ce mi dati zamenski na 1 dan, a sta me jos vise buni je to sto ja ne znam sta oni misle da ce uraditi za taj 1 dan sto danas nisu hteli/mogli sta god, a ako imam u vidu da i sam kaze da nema pojma sta je tacno kvar sve mi smrdi da to nema sanse da bude sredjeno kad su mi rekli i da ce opet biti jedno klasicno gubljenje vremena sa njima, nista novo zapravo nazalost.

 

Da li postoji neki servis u ovom gradu da ekipa sa foruma ima stvarno dobra iskustva da mi preporuci jer ja ne mogu vise da gledam ping pong izmedju Fiata i AK Kole kako stalno prebacuju odgovornost jedni na druge.

 

edit; za one koji ne znaju vec sam imao reklamaciju na isti problem i pre mozda 2, 2 i po meseca mi je ventilator bio zamenjen, kada su mi ga isporucili sve je bilo kako treba do pre neki dan. 

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Andrija93 said:

Da li postoji neki servis u ovom gradu da ekipa sa foruma ima stvarno dobra iskustva da mi preporuci jer ja ne mogu vise da gledam ping pong izmedju Fiata i AK Kole kako stalno prebacuju odgovornost jedni na druge.

Pa, za auto u garanciji jedino u neki drugi ovlašćeni u Beogradu, tj. AK Kompresor. Fiate rade u njihovom objektu u Rakovici.

Imaš i na autoputu (prekoputa stanice Laste) na izlasku iz Beograda, takođe ovlašćeni servis Nikom.

 

Uvek ćeš imati odnos između ovlašćenog servisa i Fiata jer davalac garancije nije ovlašćeni servis, nego fabrika (Fiat). Zato ovlašćeni moraju uvek da konsultuju Fiat u vezi ostvarivanja prava na garanciju (u takvim slučajevima).

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jasno je da cu imati taj odnos samo sam pre svega mislio na prebacivanje odgovornosti gde niko nije "kriv" i na nemaran odnos radnika iz AK Kole gde nepunih 10minuta nakoj sto sam preuzeo auto se kvar opet manifestuje. Kada sve saberem to je tacno peti put da dolazim za 6 meseci zbog iste stvari a kako stvari stoje bice sigurno sesti i verovatno sedmi put sto je stvarno previse pogotovu za "bezazlen" kvar koji je sef smene degradirao tako sto je rekao pa dobro kad pojacas muziku ne cuje se...?! Sta reci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre X godina sam imao 307 i imao sam par reklamacija u garanciji. "Ovo", "ono" ...

Zbog reklamacije povremene oscilacije napona sam išao 3 puta, zbog mikroprekidača rikverc svetla 2 puta, tako i zbog neke buke na rupama. I baš sam bio loše volje ... Jednom mi šef servisa reče: "Kada vam kola izadju iz garancije, takve probleme više nećete ni čuti, nećete primećivati ... Jer, kada počnete da plaćate posete servisu, imate drugačiji pristup".

Kada sam posle uzeo 308, malo sam "otupeo". I imao sam samo tri reklamacije. Po jednom.

A od kada sam na kraju uzeo Fiata, totalno sam "ogluveo" :) Ili sam do sada ovih 7 godina prosto imao sreće sa Fiatom, kao nikada pre sa bilo čime drugim ...

Tek, nadam se da će i svi ti tvoji problemi da se napokon reše.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapravo nacelno se slazem sa tim sefom servisa, ali ja bih mu rekao da postoji jedna caka, a to je kada sam kupovao auto letos dvoumio sam se izmedju A3 2017 naravno polovne i novog Tipa, e sad odluka je pala na Tipo iskljucivo iz razloga da me ne boli glava makar par godina :) 

 

Btw hvala nadam se da nece biti jos (mnogo) problema i da ce se situacija popraviti :D

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ne bih otupeo, to su sitnice koje trebaju da se rese u garantnom roku i ne treba propustiti takvu debelo placenu mogucnost :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/3/2022 at 7:54 PM, neshaoct said:

Fiate rade u njihovom objektu u Rakovici.

To je sad Hyundai, ako misliš na onaj pre skretanja za Varešku ulicu. Bio je Fiat ali već duže vreme je prodaja i servis za Hyundai vozila, ne videh nikakvog Fiata ili Jeep-a na parkingu servisa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Axic

 

Da. mislim na taj objekat.

Oni njihovi (AK Kompresor) objekti dalje niz ulicu Patrijarha Dimitrija bi trebalo da su ostali za Fiat. Tu adresu i dalje drže na sajtovima i FCA i Kompresor kao lokaciju za servis Fiata. Ae, baš ću proći ovih dana da vidim... :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tacno je da u salonu drze samo Hyundai vozila, ali tu je servis za Fiat vozila, takodje nude uslugu servisa i na Senjaku pri zakazivanju telefonom.

 

To je prvi objekat od semafora iz pravca Rakovice.

 

Makar je tako bilo krajem februara kada sam ja bio.

IMG-20220223-WA0001.thumb.jpg.3b0ca0856ed73846fdfa6d22a213cc68.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema vise HY vozila u tom salonu. Na lokaciji je i dalje ovlasceni servis za Fiat vozila, ali prodaja novih i salon su u Dunavskoj.

Na toj lokaciji su sad izlozena polovna vozila, tj Autoland vozila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klasična priča pogrešnih i prevelikih očekivanja kupaca novih automobila bez imalo razumevanja za drugu stranu...

 

Andrija93 ti imaš, koliko ja vidim iz tvog pisanja, još i odličan odnos i ophođenje od strane tog "šefa smene" ali očekuješ da su on i svi njegovi zaposleni mađioničari. Uopšte ne uzimaš u obzir da je čak i nov automobil jedan izuzetno složen proizvod mehaničkih, električnih i elektronskih sklopova, a kad je proizveden u Fiatovoj fabrici u Turskoj, na žalost i prilično skroman u finalnoj quality check kontroli.

 

Bentley da si kupio pa opet ne bi razumeo da se tako postavljaš, ali trudim se da razumem. Ti si za svoj (u Srb prilično veliki) novac kupio novu stvar i dešava se nešto nezamislivo. 

 

Daj im šansu kad već hoće da se pozabave, uzmi zamensko vozilo kad ti već daju, i nadajmo se da će rešiti cvrčanje. A ako sada reše kod tebe vrvtn će kod drugih gde se to desi mnogo lakše i brže da otklone 'kvar' koji do toga dovodi. Možda čak i za vreme redovnog servisa bez da vlasnici znaju da je nešto bilo 'u faulu'.

 

Nemoj se ljutiti na mene, i ja - kao i ti, jednostavno imam svoje mišljenje zasnovano na iskustvu iz branše. 

 

 

On 5/3/2022 at 8:07 PM, Andrija93 said:

...Kada sve saberem to je tacno peti put da dolazim za 6 meseci zbog iste stvari a kako stvari stoje bice sigurno sesti i verovatno sedmi put sto je stvarno previse pogotovu za "bezazlen" kvar koji je sef smene degradirao tako sto je rekao pa dobro kad pojacas muziku ne cuje se...?! Sta reci...

 

Ovo sam ispustio da vidim, izvini. 

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PremieRacing

 

Postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem. Ovo je samo vrh ledenog brega. Moja prica sa njima je pocela u junu prosle godine sto sam i pisao po raznim temama ovde na forumu.

 

Iskreno ne bih zalazio dalje u diskusiju jer se u nekim nacelnim stvarima ne slazemo, bez ljutnje, svako ima svoje misljenje i to je sasvim ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel neko imao iskustva sa servisom Modena na bulevaru? Imam problem sa trapom i kocnicama. Servis u maticnom servisu mi je zakazan za skoro mesec dana a auto mi je potreban svakodnevno. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nikola 1.6 said:

Jel neko imao iskustva sa servisom Modena na bulevaru? Imam problem sa trapom i kocnicama. Servis u maticnom servisu mi je zakazan za skoro mesec dana a auto mi je potreban svakodnevno. 

Ja sam tamo imao jednostavnu intervenciju ( zamena bobine,kablova i svecica) sve je uradjeno kako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valjda je ovo pravi topik..

Danas mi je majstor zamenio stabilizator desnog prednjeg tocka. Zamena je trajala cirka sat vremena. Uslugu mi je naplatio 4000 dinara. Meni se to cini kao preskupo naplacena usluga.

Da li se varam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...