Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

Pozitivno iskustvo sa Vecom i servisom Verde. Sada su na Ledinama(ja saznao na tezi nacin, isao prvo u Zemun, pa jedna lokacija na Ledinama pa druga...) pozovite ih da vam objasne, GPS ce vas odvesti malo dalje gde su kuce. 
Radio sam vise stvari na libri dok sam je vozio, poslao vise prijatelja kod njih da im rese probleme na fiat vozilima, nije bilo lutanja, dijagnostikovani su problemi odmah precizno. Poslednji put sam dovezao sestrin Ypsilon, odradili veliki servis i jos neke sitnice, dali dobre savete... Mozda mala mana u organizaciji, sada im je prostor veci, prime vise vozila pa se desi da se oduzi, ali je to mozda bio samo maler u mom slucaju. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/2/2019 at 8:11 PM, Aca P said:

Rad na zameni akumulatora su mi naplatili skoro 3000din! Ukupno su radili 15minuta na automobilu...

Npr. u Lav autu, čak i kad kupiš akumulator kod njih oni naplate zamenu, plus ''zamenu pod naponom'', i te dve stavke budu 1.500 dinara (600+900). To je za običan akumulator.

Ukoliko automobil ima Start&Stop sistem, onda je potrebno ''ukodirati'' akumulator nakon zamene, pa je onda logično da se za tu uslugu naplati, naročito ako je samo zamena u pitanju tj. ako nije kupljen na istom mestu gde se vrši i zamena.

 

Navodim ovo samo kao dodatni info o praksi kad je u pitanju zamena akumulatora. Ima sigurno i onih koji to urade besplatno (posebno ako je već kupljen kod njih), ili uz sitniju nadoknadu. Lično, uvek prvo pitam koliko neke stvari koštaju pre nego se počne raditi, osim ako baš imam poverenja u onoga koji radi. 

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozvao Vecu, prestali su da rade Kappe. Isti razlog: nedostatak delova, plus generalno su stariji automobili.

 

Zvao sam i Vladu Fiat (Surčin), oni koliko sam shvatio imaju i auto otpad i servis, pa su mi rekli da mogu da rade Kappe. Zakazaću nešto tokom sledeće nedelje, samo da uhvatim vremena. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da neko na forumu ima Kappu, nadji temu u predstavljanju automobila, mozda moze da te uputi gde još da pitas.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28.6.2019. at 2:21 PM, neshaoct said:

1. Svako može da napiše svoje iskustvo. Nije važno da li je pozitivno ili negativno.

2. Iskustvo može da bude o bilo kom servisu, bez obzira da li je servis u listi partnera Kluba, ili nije, ili je bio, ili će biti.

3. Bitno je da bude lično iskustvo, a ne ''rekao mi ovaj, onaj, ili čuo sam ovo ili ono''.

 

Eto, to su pravila, veoma su jednostavna, takva su od prvog dana Foruma, takva su i danas naravno. :thumbup: Da je drugačije, sigurno ne bi trebalo preko 10 godina postojanja Foruma da se to vidi u bilo kom pojedinačnom primeru. 

@marko.jovanovic Ima li nekog tvog posta koji sadrži iskustvo o bilo kom servisu, a da je obrisan?

@Goran Zemun

Neki komentar, ništa. Najbolje da se ćuti i ne talasa, zar ne? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@marko.jovanovic

 

Niko nema obavezu da komentariše bilo šta na Forumu.

Ukoliko si počeo da doživljavaš Forum kao mesto za lične obračune sa bilo kim - završio je tvoj nalog onda. A, očigledno si tako počeo da shvataš jer si se naprasno setio nečega od pre skoro 3 meseca...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potreban mi je dobar i pouzdan auto mehanicar u Nisu. pozz 

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cao, zanima me neki dobar servis u Kragujevcu?

Konkretno, radio bih veliki i mali servis. Bravo je prvi italijan kojeg vozim, pa nemam bas iskustva sa servisima za fiat.

Yugo Sport mi pada na pamet, bili su ovlasceni za fiat, ali ne znam kakvi su sa cenama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelim da pohvalim ovlasceni Fiatov servis Bogunovic. Danas sam prvi put koristio usluge ovog servisa i odusevljen sam, pre svega njihovim majstorima.Buduci da sam juce shvatio da je termostat na hladnjaku mog automobila neispravana, pokusao sam da zakazem njegovu zamenu u svim meni poznatim servisima, ovlascenim i neovlascenim, medjutim nijedan servis mi nije mogao zakazati popravku, zbog prebukiranosti. Jedino su mi u servisu Bogunovic porucili da danas mogu doci oko pola 11, da pogledaju automobil i pokusaju da me uguraju u neki termin. Kada sam danas i dosao automobilom kod njih, iz administracije servisa su pokusali sve da ucine kako bi mi usluga bila pruzena, kao i majstori koji su pogledali auto, ali su mi objasnili da je potrebno malo vise vremena da bi se izvrsila zamena termostata, pa su mi obecali da mi to mogu uciniti u ponedeljak.Kada sam upalio auto i krenuo ka izlazu servisa, zaustavio me je majstor po imenu Stefan i rekao mi da otvorim haubu. Pogledao je i rekao mi da ne vozim auto, jer je stradala remenica radilice (culo se lupkanje iz motora pa je posumnjao.-ja sam nedavno skinuo dpf filter, pa sam mislio da je automobil bucniji zbog toga sto taj deo auspuha nije dobro uradjen kada je skinut dpf) Odmah je sa jos jednim majstorom, odgurao moj automobil do servisne garaze (da ne bih palio motor (da se nesto ne podvuce pod kais?), iako sam prethodno presao sa tom stradalom remenicom, verovatno oko 300km). Odmah su se organizovali, ubacili me u neki termin i popavili mi kvar. Hvala mnogo majstoru Stefanu koji je je mogao da me i ne zaustavi kada sam izlazio iz servisa, pa pojma ne bih imao, da ta remenica nije ispravna i rizikovao teske kvarove motora.. Nikakav poseban interess nije imao da to ucini, osim da bude lafcina kao sto jeste.. Hvala njemu licno posebno kao i servisu Bogunovic.( Cena rada je oko 2.500 din, a oko 14.000 din je remenica...) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja pohvala za AK Kole. Odšlepao sam im mrtav auto, i sredili su ga za manje od 24h!

Na stranu to što su rešili problem zbog kojeg sam došao, oduševilo me je to što su uradili gomilu sitnica usput. Montirali su mi desni šuspleh koji sam mesecima vozio u gepeku, podesili sat (skidao sam kleme pre šlepanja), dodali nedostajući šraf na poklopac akumulatora, itd. Mogu reći, prijatno izvenađenje.

 

AK Kompresor ne bih komentarisao...

 

Bogunović mi deluje ok, bio sam jednom na besplatnoj proveri, bili su ljubazni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, hajde ovde da pitam... Ima li ko kakve preporuke za nekoga ko kvalitetno radi remont manuelnih menjača? 

Počeli su da mi se čuju ležajevi na BMW-u, pa sam u mislima šta da radim, s obzirom da je polovan menjač 500e. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svim forumašima

Potreban mi je dobar majstor, električna i mehaničar sa leve strane dunava, da je pošten i pristupačan. 

Unapred zahvalan 

Samo da vam napomem da mi je plata čitavih 25000.00

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idi kod Gorana u Zemun, Altina... Pregled je, mislim, besplatan....
Ukucaj u Google, izbaci će ti putanju...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bakero011

Pozdrav i dobrodosao na forum. Pitanje je spojeno sa odgovarajucom temom, pa mozes da pogledas i dosadasnja iskustva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, radio sam veliki servis u Marei i prilicno sam zadovoljan cenom. U pitanju je Lancia Delta 1.6 mjtd 120ps.

- Zupcasti kais

- Spaner zupcastog kaisa

- Roler zup. kaisa

- Vodena pumpa

- Pk kais

- Roler pk kaisa

- Ulje selenia

- Svi filteri

33. 000 dinara

 

Medjutim posto mi je to bio prvi servis na autu i primetio sam da od nekuda izlazi neka crna voda oko motora, zamolio sam da se auto detaljno pregleda i da menjamo sve sta treba. Rekli su mi da je to ok i da je to neki kondenz. Kako je doslo hladno vreme, auto nece da pali i otisao sam da se konsultujem oko toga sta bi moglo da bude i da se motor dok je hladan cudno cuje. Otvorili smo haubu i opet sam majstoru skrenuo paznju na tu tecnost i on je onda zakljucio da treba da mu ostavim auto da ga pogleda i predihtuje. Takodje je rekao da auto treba da prenoci tamo pa da ga on ujutru cuje. Prvi put kada sam oterao auto ostavio sam ga u 16:50, a oni rade do 17. I auto su radili sutradan, sto znaci da su ga oni palili sutra ujutru. Zadovoljan sam time kako se odnose prema kupcu hoce sve da pogledaju, ali sam stekao utisak i da treba namerno da im dolazis pet puta da bi mogli vise da ti naplate ruke ili ne znam sta. Jednostavno ako sam auto doterao jednom i zamolio da se lepo pregleda nije mi jasno zasto to nije moglo da se obavi tada, nego moram da dolazim vise puta. 

 

I tako sam zavrsio na ovoj temi da vidim da li bih mogao jos negde u Zemunu da nadjem servis za Lanciu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potreban mi je savet od forumasa za nekog dobrog majstora u Nišu, kako bih oterao auto i skinuo klapne sa usisa na Fiatu. Da li je neko imao iskustva stim, i eventualno cena?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...