Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

Čisto sumnjam da tipski termostat ima različite senzore pa da mora da se vraća stari. Ako nešto mrzim to je to prčkanje i blamiranje za sitnu kintu.

 

 

Nemoj da sumnjaš. Menjao sam na AR 156 jtd termostat (naravno i novi je kupljen tipski), i morao sam da stavim stari senzor temp., jer je novi imao jedan pin više ili manje, zaboravio sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Čisto sumnjam da tipski termostat ima različite senzore pa da mora da se vraća stari. Ako nešto mrzim to je to prčkanje i blamiranje za sitnu kintu.

 

 

Nemoj da sumnjaš. Menjao sam na AR 156 jtd termostat (naravno i novi je kupljen tipski), i morao sam da stavim stari senzor temp., jer je novi imao jedan pin više ili manje, zaboravio sam.

 

 

Onda nije dobar kataloški broj po kome si uzimao, ne znam šta bih drugo mogao da kažem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imate li iskustva sa servisima kod Stojanova u NS?

 

Ja sam cuo da nisu nista specijalno, da umeju da odrade lose, i to naplate fino, dok po NS imas dosta majstora koji se bore za musterije i samim tim rade posao kvalitetnije.

 

Kod nekih majstora moras zakazati 10 dana ranije. Npr ovaj majstor kod koga ja vozim, servisira 3-4 Fiata Bravo i zna ih u dusu.

 

Cak servisira jednog 2.0 165 KS, a cipovan na 220 KS... Kako li ide ta zver, pitam se :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Sapcu otvoren novi ovlasceni Fiatov servis i salon.

AKS Automotive.

Slucajno sam danas primetio i svratio da vidim o cemu se radi.Ujedno sam iskoristio priliku da proverim neke stvari na originalnoj fiatovoj dijagnostici.

Zaposleni su mi izasli u susret i samoinicijativno proverili i neke druge stvari i pri tom nisu nista naplatili  :thumbup:

Eto,neka prvo iskustvo bude pozitivno :)

 Evo i oni sipaju SHELL motorna ulja u Punta. Pretpostavljam da i u ostala vozila u garantnom roku to isto rade.  http://aks-automotive.co.rs/servis/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verujem da je Shell dobar, ali kako u FIATu kažu Selenia 20K, i ja sam zadovoljan  :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo,

 

Upravo sam namerio da kupim jednog Fiat Punta, 2011-to godište. Kilometraža je izuzetno mala (ispod 20 hiljada), auto je praktično nov.

 

Ima par ulubljenja na krovu od grada i obzirom da je obijan jednom, farba je naprsla 2 mm kod brave na vratima sa vozačeve strane.

 

Zadnjih 10000 km nije radjen nikakav servis, ali je auto jedva paljen. Zadnje 2-3 godine, svega jednom mesečno, što izuzetno mala kilometraža potvrdjuje.

 

Od problema u toku korišćenja auta, znam da se jednom palila lampica za lambda sondu i sonda je bila samo zaprljana, očišćena je u servisu kod "prijatelja" osobe koja prodaje auto i posle toga, lampica se više nije palila.

Ovo su elementarne informacije o autu, dodao bih da je 1.2 benzinac bez plina.

Moja pitanja su:

  1. Planirao sam da odem u ovlašćeni servis Nikom, gde bi automobil proverili pre kupovine i gde bi trebalo da mi kažu koliko će koštati da srede limariju (rupe od grada, oštećenje farbe kod brave), kao i koliko će koštati servis, ozbzirom da auto nije vožen ali nije ni baš idealno održavan. Da li je izbor ovog servisa ok?
     
  2. Ako izbor ovlašćenog servisa nije ok, koji servis u Kragujevcu odabrati za ovako nešto?

Hvala unapred na odgovorima, baš mi je hitno, jer već sutra planiram da zakažem pregled. Jako mi je žao što se ranije nisam setio da potražim ovaj forum i postujem ovde. Osim toga, nadam se da moje pitanje ne izgleda kao da zahtevam nešto, ali nemam kome drugom da se obratim, niti poznajem servisere, niti znam nekog ko je zaista zainteresovan za svoja kola, tako da pazi gde servisira auto.

Cena servisa mi nije bitna, bitan mi je samo kvalitet. Na mom jugu, kojeg sada vozim, sve je sj***no zbog lošig delova i servisera. Auto je radio kao švajcarski sat, dok nisam otišao da mi neki tamo majstor, odradi zamenu par potrošnih delova na motoru i još par stvari. Nakon toga, kojeg god majstora da sam posetio, sve je išlo na gore, a i kad smo otac i ja sami sredjivali auto, delovi su bili katastrofa. Da ne dužim dalje, ovako nešto želim da sprečim sa pomenutim Puntom, koliko toliko, izborom dobroh servisa.

Hvala jos jednom, unapred :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Punto 1,2 ti je toliko prost ( u poredjenju sa novijim automobilima koji se voze) tako da moze da se odrzava skoro svuda. Svaki iole pismen mehanicar ce moci taj ptegled da ti odradi kako valja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potrebna mi je preporuka za Elektroničara koji popravlja instrument table. Konkretno, na mojoj Libri ne radi pokazivač temperature rashladne tečnosti. (Na dijagnostici se tamperatura pokazuje, pa je očigledno problem u samoj tabli)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam juce kod Ivana na Dedinju jer mi je crkla sajla menjaca. Sva sreca da sam ga slucajno ubacio u drgu pa sam mogao da ga vozim.

I pored toga sto nije radio u subotu, primio me je i sacekao u dogovoreno vreme.

Brzo je zavrsio, pregledao auto i dao sugestije. Stvarno je tesko naici na tako finog i strucnog majstora.

Sve pohvale !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo malo priče o servisu Toma iz Resnika. Kod njega održavam i Punta i Alfu a i drugar održava već drugi auto tako da imam dosta iskustava sa njim. Prvo ono pozitivno:

 

- tačan i precizan - kad zakaže u određeno vreme onda nema odstupanja, auto se odmah uzima u rad i obično sve bude u roku od jednog radnog dana gotovo a mnogo toga završava odmah. Meni je zamenio zadnje opruge na Puntiši u roku od 15 minuta i naplatio 600 dinara za ruke. 

- iskusan majstor - dijagnostifikuje kvar veoma dobro i najčešće veoma brzo, nema onog sistema zameni ovo pa ćemo da  vidimo, možda nije baš to

- iskren - kad za nešto ne može da garantuje on tako i kaže. Na primer meni je za letvu volana rekao da on može da odradi samo demontažu i montažu a da ne garantuje koliko će letva da radi i da nema majstora za preporuku

- uredan - servis je u njegovoj kući, koliko sam skontao, ali je vrlo uredan i sređen. Nema gole žeMske po zidovima i nikad se nije desilo da od njega uzmem isprljan ili umašćen auto

- originalni delovi - ovo može da bude i pozitivno i negativno. Kada god može gleda da ugradi originalni deo bez obzira što je dosta skuplji. Na mojoj bivšoj Alfi 156 je menjao druk ležaj i ugradio je Originali Ricambi, pokazao mi je kutiju i stari ležaj. Jeste cena bila oko 15000 sa rukama ali taj ležaj verovatno može da gura preko 100000 km. Drugaru je radio veliki servis na novom Fiatu Bravo 1.6 MJet i sve komplet je izašlo 45000 dinara ali kada sam gledao spisak delova bilo mi je jasno i zašto.

temeljan - kada nešto radi onda gleda da to bude maksimalno odrađen posao. Ako mušterija to ne želi onda odradi po želji ali upozori da bi trebalo još nešto da se odradi. Meni je za veliki servis na Puntu uzeo 15800 dinara (delovi i ruke) ali je zamenio sve živo, uključujući i filter goriva i filter klime i vodenu pumpu...

 

Malo i lošeg:

 

Moj prvi utisak nije bio baš najbolji. Dolazeći sa drugarom koji je radio mali servis na Puntu Mk2 prvi put kod njega upitao sam ga da li radi Alfe i rekao mi je da radi ali ne stare Alfe (ja sam tada vozio 164). Nije mi jasno zašto radi Punta Mk1 a neće da radi Alfu ali ok.

 

Kada sam kupio Punta Mk1 pitao sam ga za cenu velikog servisa i dobro se sećam da mi je rekao da ne može da ispadne više od 10000 a ispalo je skoro 16000, znači 60% preko procenjene cene.

 

Kada je odradio veliki servis na Puntu rekao mi je da mi je naplatio 4l ulja. Iako znam da u taj motor staje oko 3.5l kapirao sam da mi je ostavio tih pola litre u gepek ali kasnije sam skontao da je sipao svih 4l u motor. Možda je žurio pa je pogrešio, možda nije on lično radio nego šegrti...ko će ga znati. Samo znam da to ne bi smelo da mu se dešava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i ja da podelim neko iskustvo u vezi servisa.

Decko se zove Ivan, ima servis na Altini, FIAT-e je doktorirao, pored FIAT-a nije nista cudno kad u garazi vidite OPEL, Alfu, Lanciu ili neku drugu marku.

Preko nekih drugara sam saznao za tog majstora, koji su servisirali Punta, Stila i Merivu kod njega. Jednom prilikom sam sa drugarom trebao da uzmem nekog Stila pa je Ivan pregledao auto, prikacio na dijagnostiku i sve nam je rekao o autu sto je bilo potrebno.

Juce sam kod njega odradio veliki i mali servis, auto je za mene iznenadjujuce brzo bio zavrsen.

Pored toga, pregledao je ceo auto i rekao mi kakvo je stanje auta, pocevsi od motora pa do trapa.

Jos me je jedno iznenadjenje docekalo, a to kada sam trebao da platim. Mislio sam da ce ruke biti 50-60e, ali je cena bila mnogo povoljnija :D

Rekao mi je da bi trebalo da odradim silent blokove, viljuske i jos neke stvari, i svakako cu se vratiti na to mesto opet da ih odradim.

Moja preporuka za ovog decka, zna znanje, i ako vam nesto treba, obratite mu se, necete pogresiti, uvek ce vam pomoci u koliko je u mogucnosti.

Ivan Altina 064/276-26-81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, molim vas hitan predlog za dobrog majstora u Novom Sadu, hitno je.....I, takodje, neka ne bude Stojanov....svi drugi, prema vasim iskustvima dolaze u obzir, moze biti i okolina Novog Sada.....Ako su jos strucni za italijanska vozila super... Hvala puno unapred!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Javi se kolegi dezurnom sa foruma.

On je majstor i mislim da je strucan.

Kolege koje idu kod njega su zadovoljne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na koga tacno mislite, ima puno dezurnih kolega, neki nick name, ime....ili nek mi se taj kolega, ako je procitao ovo, javi u inbox....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...