Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

Brate, za 110 din ne mogu lose da urade dijagnostiku :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dijagnostika nije isto što čitanje i brisanje grešaka.

Svakako je jeftino, šta god da rade.

Ovo im je verovatno fora da malo privuku ljude u servis.

Ništa te ne košta da probaš. Košta zapravo kao jedna kafa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd da reknem koju

 

1.Laki u Žarkovu,ako on lično radi,neće biti problema,problem su oni fićfirići oko njega,slabo misle,još slabije znaju

 

2.Ivan VB centar Ledine,dobar majstor,pošten,ne izmišlja kvarove

 

3.Roda,Ledine,korektan,za probleme sa agregatima odličan,zna da zezne stvar ali i da ispravi

 

Plastičar Padobranac je odličan,a ima i farbara koji radi fenomenalno,bez zamerke(inače mi ta branša skače po nervima,samo lepi git i farbaj,e to sa zadovoljstvom vratim na ži(v)čanu četku i brusni kamen do lima,pa radi pripremu kako Bog zapoveda)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohvale za servis Kiler auto u Tosinom bunaru ... konkretno za autoelektricara

Bio na remontu anlasera ... 

Majstor Dragan prijatan momak, zna znanje, brz i otvoren za razgovor sto je najvaznije nije skup ... ruke i delovi 2800 dinara ...

kod njega je uvek guzva pa je najbolje zakazati

011 / 2100964

Edited by amladenbk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zna li neko pouzdan i proveren servis u Vršcu gde bi se mogao odvesti auto na pregled pre kupovine? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda nisi citao temu od pocetka  :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa i da i ne... ako neko odgovori na takvo pitanje to mu onda dođe kao neko iskustvo/preporuka... možda neko nema potrebu da napiše bilo šta u ovoj temi jer ne vidi korisnost svog posta... ali ako neko pita da mu se preporuči neki servis, ili pita kakav je neki servis u kom si ti imao loše iskustvo onda će te inicirati da mu pomogneš i onda napišeš svoje iskustvo :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istina, mada ja ovde dodjem da procitam iskustva a ne da citam pitanja. Malkice je touchy. Licno, odvojio bih pitanja i iskustva, ali naravno, ti i nesha odlucite kako i sta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohvalio bi Ivana sa Dedinja. Covek definitivno zna da pronadje kvar, trudi se maximalno i iako me je video prvi put u zivotu, cimao se oko mog auta kao da sam mu stara musterija.
Cim sam dosao bila je sumnja na pumpu za gorivo jer je auto kad se zagreje u voznji delovao kao da izgubi gorivo pa dobije, stucao je, tresao se ko j***na zecica, ali cim se potopi gas do kraja posle duge knegle on pocne da vice kao blesav, znaci nenormalno. Ivan je odmah stavio manometar, provukao ga do brisaca i krenuli smo u voznju. Kao za baksuz za 45-50min voznje pod punim gasom ni jednom nije zastucao pa sam ja samostalno resio da odem po pumpu goriva na Umku i tada me je sam Bog spasao sto me je prodavac prevario i pokusao da mi uvali pumpu koja nije za moj model. Da baksuz bude veci, kada sam se vracao sa Umke auto je poceo da trese, tako da sam se ponovo vratio kod Ivana i napokon posle par minuta voznje manometar nije pokazao nista, tj. ostao je konstantan pritisak na 3,5bara. Prva sumnja je bila na regulator broja obrtaja ali kad smo i njega stavili i probali auto problem nije bio resen.
Onda smo krenuli da menjamo sve kablove, svecice, bobinu i posle duze probe gremlini su se uspavali i zamalo da ne pokazu da problem jos uvek nije resen, tako da uz maltretiranje pod punim gasom ipak se ispostavilo da to nije problem.
Sledeca stvar je bio kompjuter motora i cinilo se da auto ide bolje ali problem je i dalje postojao. Ja vidno iznerviran, doslo mi je najiskrenije da bacim jos 137din i da ga zapalim benzinom na sred ulice!
Ostala je mogucnost da ostavim auto na dan-dva, da ga majstor kompletno pretrese i tada mi je rekao da se ne nerviram i da ce problem biti resen. Tu recenicu retko ko izgovori iskreno, uglavnom kazu "pokusacu", "uradicu sta budem mogao".. tako da, sutradan me je majstor pozvao i rekao da je problem resen, a problem je bila klapn gasa i da u njegovom radnom veku nikada nije imao ovakav kvar i toliki defekt.

Izgubio je dosta vremena, jer je kvar bio bukvalno kao da su ga gremlini pravili ispod haube, ali opet sa pristojnom, moze se reci i izuzetno niskom cenom.
Lose je to sto sam auto koji je stucao i tresao se vozio skoro mesec dana sa tim problemom, pa sam ga rastresao nacisto i sad ce mi trebati verovatno zamena dva nosaca motora i neka spona, jer je poslednjih nedelju dana poceo da se cuje neki tup udarac pri kretanju i kocenju.
Svakako moje najiskrenije preporuke! :thumbsup:

Edited by GIGGOLO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negativno iskustvo za servis Fiatino u Novom Sadu.

 

Termostat na kolima mi je crkao i pukla manzetna na homokinetickom.

Odem i kupim nov termostat i manzetnu homokinetickog zgloba u VDV centru u NS. Gledam gde cu u servis i odlucim se za Fiatino. Dok je auto bio kod njih, zove me vlasnica servisa da mi kaze kako su mi diskovi i plocice u katastrofalnom stanju i da moram hitno da ih menjam, ne smem tako da vozim auto.  Posto nisam bio pri parama, kazem joj da necu sad da ih menjam. Posle odem po auto, sredili termostat i manzetnu i to je to.

Kad sam stigao kuci, otvorim haubu da vidim a oni stavili moj novi termostat ali senzor temperature na termostatu mi prepakovali onaj stari (do duse ispravan ali opet) a onaj moj novi sto je dosao uz termostat maznuli. Naravno, ni stari termostat mi nisu vratili. To jeste sitnica ali odma govori kakvav je servis. A manzetna koju su mi stavili, odma spala selna i curi mast!!!!!

Juce ja skupio pare da zamenim diskove i odem u Stojanov, majstor mi pogledao kocnice i kaze da uopste nisu za  zamenu, ako hocu mogu da ih menjam ali nema potrebe za tim. Namestio mi manzetu i vratio auto.

 

I sad, kad se setim, vlasnica Fiatina mi je rekla da ne kupujem ja diskove i plocice, nego kad skupim pare, odem kod njih, kao oni ce ih nabaviti povoljnije nego sto ja mogu da ih kupim. Pa vi zakljucite sami.

 

A cuo sam od druga, da su i njemu menjali plocice kad je otisao da radi mali servis u Fiatino, na istu foru. Zovu ga, kao treba da se menjaju plocice, opasno je da ovako vozi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sto mi je radno vreme isto kao i njihovo, od 8 do 16. I ovako sam se iscimao da izadjem sa posla da odem po auto. Nije meni do senzora, radi i ovaj stari ali samo hocu da kazem kakvi su majstori. Taj senzor kad se poslebno kupuje, kosta mozda 500 din, ako ne i manje ali svarno nije u redu. A za diskove, pogotovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne želim da kažem ni da si ti u pravu, a ni oni. Nije mi namera ni da bilo koga branim, već samo da pisanje ovde bude što tačnije i istinitije.

 

Jednostavno tvoja priča može da ima i drugo lice. Možda majstor koji je menjao termostat nije video da ima senzor. Možda je zaboravio da ga promeni. Možda je taj majstor u Fiatinu video nešto što ovaj u Stojanovu nije. Možda bi se sve potpuno razjasnilo da si otišao ponovo kod njih. 

 

Nadam se da razumeš šta hoću da kažem. mislim da sam dovoljno puta upotrebio reč "možda" :)

 

Možda si ti potpuno u pravu. Možda si potpuno pogrešio. Možda je istina tu negde između :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na novom termostanu je vec uvrnut senzor, tako da su morali novi  da odvrnu da bi zavrnuli stari.

Nisam osoba koja bi se vracala da se svadja sa njima, video sam kako rade, platio i nikad vise kod njih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Termostati su identični za mnoge modele JTD -a,ali senzori temperature nisu. Pretpostavka je da su stavili tvoj senzor,jel za novi nije odgovarao džek. Ali da spadne šelna sa zgloba i da te vaćare za kočnice,to je svakako za osudu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzabana007 slazem se stobom za servis.

Novosadjani znaju o njemu dosta losih a nijednu dobru nisam cuo u poslednjih 5 godina od kada imam fiata.svi ga zaobilaze u sirokom luku jedino oni neiskusni nalete na taj servis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čisto sumnjam da tipski termostat ima različite senzore pa da mora da se vraća stari. Ako nešto mrzim to je to prčkanje i blamiranje za sitnu kintu.

 

Ja imam najpozitivnija iskustva sa Ljubom iz Rode na Ledinama. Pošten i strpljiv čovek, poštuje mušterijino vreme, ne nameće svoje mišljenje a uvek je tu za dobar savet.

Edited by Vlada R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljuba jeste takav

A Zoki mi je ranije svašta rešavao od problema sa elektrikom i uvek je bilo korektno i povoljno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoki a.k.a. Roda? Jednom mi je menjao grejače i jednu sijalicu tako da nemam reprezentativna iskustva ali ostavlja utisak da je i on super lik. Uostalom u njihovoj radionici je uvek mnoštvo starih mušterija a koliko sam video nekom prilikom i Ivan iz VB autocentra kod njega donosi alternatore i anlasere na remont.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...