Jump to content
FAS Goran
Guest 1499

Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva

Recommended Posts

Da li je neko radio auto u Abarth servisu na Vidikovcu, procureo mi kočioni cilindar na zadnjem desnom točku i iscurelo svo ulje, pa sam bio prinuđen da odem u najbliži servis, a da nemam nikakv iskustvo sa istim.Tražio mi je za cilindar + komplet zadnjih paknova + ruke oko 5000 din.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je za auto iz garaze.

Oko 3000 delovi I ostalo ruke.

Pa I nije puno.

Edited by bglion

Share this post


Link to post
Share on other sites

U drugoj temi je valjda napisao paknovi 3000,cilindar 500,ulje 500,ruke 1000.

cilindar ( 500 din ) +  paknovi za oba točka ( 3000 din )+ 500 ulje + ruke 1000 =  5000.Po meni uopšte nije mnogo, cena je više informativna ako se ispostavi da je servis OK pa da ga preporučim. A tema je postavljena da li da se nerviram ili opušteno pijem pivo dok čekam auto,pošto nikad u tom servisu nisam bio, a sad sam bio prinuđen .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteo sam i ja da pitam da li neko ima neka sveza iskustva sa tim servisom, posto je meni preko telefona rekao cenu velikog servisa za Bravo oko 21000 din? Naravno, bez zamene vodene pumpe ako nije potrebno. Pitam ne zbog toga sto mi deluje skupo vec zbog toga sto je jeftinije od drugih servisa pa me zanima da li neko ima iskustva sa kvalitetom usluge i rezultatima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako mi je i ovaj majstor rekao. Kaze da u 90% slucajeva nije potrebno menjati pumpu. E sad, ako sam ja bas maler pa sam u onih 10%...  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

A na koliko se menja onda pumpa na benzince, posto je ovde rec, koliko sam shvatio, da nije nuzno na benzince pumpa da se menja na v.servisu? Na koliko bi trebalo da se radi uopste v.servis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve pohvale za servis "Auto Sportivo" iz Nisa.Korektni sa cenama,usluzni....i tako.Pohvala za garanciju za v.servis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da podelim svoje pozitivno iskustvo sa RMP auto servisom sa Zvezdare,Beograd. Ljudi su dosli po auto obzirom da nije hteo da upali, resili problem u najkracem roku, korektna cena i prijatna komunikacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve pohvale za servis "Auto Sportivo" iz Nisa.Korektni sa cenama,usluzni....i tako.Pohvala za garanciju za v.servis.

koji su ti genca?

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bas taj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteo bih da pohvalim auto-servis "Abarth" sa Vidikovca, stvarno su izuzetno korektni i sa cenom i sa kvalitetom i brzinom rada. Sve je uradjeno po dogovoru, cak i vise od toga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jedna pohvala za Stojanov

 

Imao sam manju intervenciju na limariji na 500L-u, koja je obuhvatala skidanje blatobrana. Iako sam malo razocaran 500L-om, koji ocigledno nije predvidjen za servisiranje, u Stojanovu sam docekan i ispracen kako bi svako pozeleo... pocev od prijema, preko radnika u servisu, sve sto je radjeno bilo je odradjeno fenomenalno, tako da se na kraju nije primetilo da je ama bas nista radjeno na kolima...

 

Ja ne bih bio ja da nisam gurnuo nos i u servis, jer mi je prosto nezamislivo da neko cacka nesto oko mojih kola, a da ja nisam u blizini... ne zbog toga da bih proveravao nekoga, taman posla, vec zato sto volim i sam da pomalo zamastim ruke u svojim kolima... sto mi nazalost nije bilo moguce koliko se god trudio, iz samo jednog razloga  - nije bilo nista masno na kolima! ;) Ali nije bio neki problem da pomalo ucestvujem, makar u brisanju prasine sa inace nepristupacnih delova motora kojima se ne moze pristupiti bez rasklapanja...

 

Dakle, da se vratim na temu - svi su vredni, ljubazni... sto je retko sresti kod nas... Jos sam dobio i gratis vrlo detaljno pranje kola (iako su vec pre toga bila solidno cista, jer sam ih oprao pre predaje u servis), sve do najsitnijih detalja kao u najboljoj perionici!

 

Ako cita gazda Stojanov, slobodno moze da im podigne platu... zasluzili su! ;)

 

p.s. a nemam ni procenat od njih... casna rec! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo pohvale dve.

 

Prva za Stojanov kao prodavce. Uzeo sam remenicu radilice, original naravno. Korespodencija na nivou, ljubazni, dogovorili se lako oko pousta kluba, poslali brzo, i kasnije mi postom poslali fiskalac i racun za firmu. I sve to me izaslo jeftinije sa sve postarinom nego bilo gde u BG-u. Dakle, na dalje su njih da cimam da mi salju delove iz NS-a. Veoma jednostavno.

 

 

Druga pohvala je za Ivana sa Dedinja. Otisao sam kod njega zbog par dobrih iskustava sa foruma i evo sad je auto drugi put kod njega na velikom servisu i jos nekim zamenama delova. Covek je vredan, pametan, pristojan, posten i nije skup. Sve sto sam hteo, uradili smo. Sve sto sam trazio - dobio sam i uradjeno je. Nema sta osim preporuke!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Sa zadovoljstvom procitah iskustva  i komentare na vasem forumu pa bih i ja neku dodao.

U par servisa koji se spominju  ja sam odlazio i nailazio na pozitivna i redje na negativna iskustva. Vozim multiplu na metan 2002god.i fala bogu nisam imao neki veci problema. 

 

Veliki servis uradjen kod NINICA korektno guram trecu zamenu ulja bez problema . cena  kao u vecini servisa koji su na glasu.

Kada sam naisao na problem automatskog prebacivanja na metan otisao  u servis  GORAN , prijem i poslovnost na nivou  al nisam resio prolem. Konstatovano da je potrebna zamena l.sonde ali nisu sigurni da li obe ili samo donje. ok.  Popodne da dodjem po auto.telefonom mi ljubazno sekretarica javlja da trenutno nema nigde na lageru sonde za moje vozili osim  orginal  fiatova a cena 200e sto sam naravno odbio ali da to nije jedini problem. poptrebna je zamena svecica ,kablova ,ciscenje ben. i met. dizni i da dve met. dizne nisu ispravne a sondu ce sutra nabaviti .

Na moju opasku da  nisam imao proble sa vucom i snagom motora, da na metan vuce super ali treba da gledam u pasulj kad ce da prebaci nisam dobio odgovor. Ipak pristadoh na sve sugestije i da mi ugrade njihove polovne dizne.

 

Drugi dan na poziv iz servisa  dolazim po auto . sve odradjeno osim sonde uz obazlozenje da je nema nigde na lageru ali da je i ovako ok.  malo vise ce da troskari ali moze da prebacuje na metan.

Cenu delova i rada  necu da komentarisem. Nemam zamerke.

Posle dva dana isti problem ,nece  da prebaci. Odlazim kod NINICA . na dijagnistici pokazuje opet sondu . Mogu da mi srede da radi odlicno na benzin ali oko metana se ne petljaju. Pokazem moje stare kablove , svecice i dizne. majstor kaze da su mogle jos da guraju  Tu meni pocinje da radi crv. Od majstora trazim da mi prekontrolise moje met. dizne kao i  polovne ugradjene kod GORANA . stanje isto propusna moc mojih i ugradjeni dizni ista. Kod NINICA menjam, gornju sondu a za donju nisam imao para.  Bili su korektni stavili su njihovu donju sondu da probaju ali nista se nije promenulo , i dalje ne prebacuje.

 

Pomirio se sa sudbinom da vozim na benzin , a trosi ko danper. Vratim se u servis kod GORANA sa obrazlozenjem da  su dizne sporne , da  na moje isto vuce , sto su oni bez ikakvih problema prihvatili i vratili novac. podjoh na benz. pumpu i ajde mozda cu imati srece rucno da prebacin na metan.  Posreci se ali vozio sam do metan pupe na n. bgd i tu opet sam se vrati na benzin.Bog me pogledao i tu sretoh coveka koji nije taksista a vozi isti auto. Dao  mi broj telefona majstora kod kojeg on odrzava auto. Preko puta dizajnerske skole na Dedinju.

Majstor  IVAN, mlad ali vrlo ozbiljan i korektan. ne prica puno ali zato radi i  mozgom a ne samo dijagnostikom.  Covek resio problem.

 

U principu kaze majstor tu ima samo 5 stvari kod metana sto riknjava a kod mene nije bio nijedan od tih, sve ispravno ne racunajuci sondu koja i nije bila uzrok mojem problemu. NE bih da lupam napamet uglanom u servisnoj knjizici majstor IVAN je napisao* popravka  i zamena elektro instalacije za metan. Cena  rada vise nego korektna . da kucnem u drvo devet meseci vozim bez problema .

MOJ AUTO JE NASAO SVOG MAJSTORA ali sam ja pre toga kod drugih majstora morao da puknem lepe pare. Mojim komentarom nikog ne prozivam  i ne umanjujem  znanje , strucnost i sposobnost ostali servisera .   

 

Kod tog Majstora (Ivana) ja godinama odrzavam sve Fiat-e koje sam do sada vozio (ukupno 5 komada), sve sto sam na Stilu radio (ima u mojoj temi), covek mi je orgnizivao, uradio kako je rekao do najsitnijeg detalja.

 

Profesionalan, odgovoran, ljubazan, ima znanje, a nije prevarant, lazov, lopov.

 

P.S. Nije se posvadjao sa Goranom, resio je da proba samostalno da radi, video da moze i uspeo je.

 

 

Kazem ja da je Ivan sa Dedinja extra majstor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...