Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

McLaren i Honda zajedno od 2014. godine?

Recommended Posts

mclaren%20honda.jpg

Skorašnji potpuni izlazak Mercedesa iz vlasničke strukture tima McLaren otvara nove mogućnosti za britansku ekipu, a među najizglednijim budućim partnerima pominje se upravo Honda. Mercedes je još uvek vlasnik 16% deonica McLarenove F1 ekipe, ali ovih dana biće sprovedena poslednja transakcija, kojom će se nemački proizvođač automobila potpuno ''izvući'' iz McLarena. U međuvremenu, Mercedes i McLaren vezuje ugovor o snadbevanju motora u nekoliko narednih sezona, tačnije do 2015., ali nemački Auto Motor und Sport se dokopao informacija koje najavljuju prevremeni prekid saradnje McLarena i Mercedesa.

Naime, umesto Mercedesovih motora McLaren bi već od 2014. trebalo da dobije motore svog nekadašnjeg partnera, Honde. McLaren i Honda su tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka ostvarili velike uspehe, a od 2014. u bolidima bi trebalo da se nađe Hondin V6. Odluku Honde o povratku u Formulu 1 najviše su podstakle najavljene promene u pravilima, tačnije uvođenje kompaktnih motora i preusmeravanje Formule 1 ka ''čistim'' tehnologijama. Mada zvanično celi projekat još uvek, navodno, nije dobio zeleno svetlo Hondine uprave, čini se da će partnerstvo iz snova ponovo zaživeti kroz nekoliko sezona.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...