Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
pedja

Fiat Stilo ili Lancia Lybra?

Recommended Posts

nije jos stigao nije registrovan pa nisam smeo da se usudim da ga poteram koliki  sam baksuz  naisao bi na pajkane :D a hteo sam odma da radim prevod tehnicki i te gluposti al juce nije nista radilo tako da u utorak sam se dogovorio da odemo i zavrsimo cim dodje saljem slike :) hvala :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lybra ili Stilo- vecna dilema... ;) Uglavnom, zagledao sam se u jednu lybru 1.6 benzinac, ugradjen plin...  Jel ima neko iskustva sa benzincem, znam da svi hvale 1.9 jtd dizel motor. Ovo je prvi auto koji kupujem, od skoro sam ozenjen, jos uvek ne zaposlen, pa ni sam ne znam sta da uzmem... I zbog registracije, odrzavanja, i potrosnje naravno, a jos kad doju deca... U opciji mi je i pezo 206 1.4 hdi, a u Lybru sam zaljubljen... :(

I sta je pametnije- uzeti auto koji je vec vozen kod nas, sa placa  iz inostranstva (sto moze biti macka u dzaku) ili iz Nemacke od prvog-drugog vlasnika? Konkretno, dvoumim se izmedju ove lybre 

http://www.polovniautomobili.com/oglas4958623/lancia_lybra_16_16v_plin_kao_nov/

i stila koji sam nasao u Svabiji

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=248358602&asrc=st|as

Hvala na Pomoci! :)

 

New_Picture.jpg

Edited by Woodoo
print screen je obavezan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam se isto zagledao u ovu lybru, video sam je u oglasima, i iz iskustva sa ovakvim oglasima sam ubeđen da je više nego dobra kupovina. Deluje kao da je vlasnik pazio i redovno održavao, pa na takvom autu ima mnogo manje nekih sitnica da se uradi nego sa autom iz uvoza.. Još je tu atestiran plin.. Što se tiče stanja, sa slika deluje da je farbana, teško je poverovati da se ovako sija i da nema ogrebotine posle 12 godina upotrebe, ali to nije toliko strašno, bolje da je ofarbana nego izgrebana i izguljena.. Ja bih ovo uzeo da se pojavila pre dve godine kad sam kupovao stila, pa nek je i nepraktičnija (zbog gepeka) i skučenija unutra..

1,6 motor je isti kao u stilu, koliko ja znam, i nema izraženih problema..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad je vec takva situacija kod tebe, ja bih ti savetovao da krenes od punta 1,2 dok ne "stanes na noge" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@VladaNS Cuo sam se sa ovim tipom za lybru, malo me "golica" to sto ga je kupio u aprilu, a vec ga prodaje... Cuo sam da alfini 1.6  benzinci trose ulje, kazes da kod stila i libre to nije slucaj? Burazer iz Nemacke me ubedjuje da odem tamo da uzmem auto, ovaj stilo sto sam nasao  je od prvog vlasnika, presao 85000...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MS PK  Razmisljam i o puntu, mada sam cuo da se servo kvari kod njih, i jos po nesto... uglavnom su mi preporucivali 1.3jtd. Ne znam vise ni sam... da li u startu da uzmem malo veci, da kazem porodicni auto, ili nesto manje, pa kad dodju deca da menjam... Plasi me sto danas, cini mi se, kola jako brzo gube na vrednosti... I kad cu, i da li cu moci da menjam auto... Kazem, prvi put kupujem auto- jos uvek vozim kadet kockicu, koji su moji roditelji kupili jos '97. i koji je stariji od mene... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas na forumu teme o svakom modelu u najsitnije detalje, pa procitaj sve sto te zanima. Punto ti je nesto najprostije i najjeftinije iz grupe, pa se samim tim i najredje kvari i najjeftinije odrzava. Cene su vec i ovako dosta niske pa i nemas sta da izgubis, a uvek najmanje mozes da izgubis na malom autu sa 5vrata i klimom. Slobodno trazi neki sa klimom i 5vrata i zavrsice ti sve potrebe u narednih god-dve, pa ces posle kada ti se iskristalise situacija ( vozacko iskustvo, posao, finansije, porodica, prosirenje) lako zameniti auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam ozbiljnu dilemu oko  ova dva automobila,dosta sam citao i o jednom i o drugom,ali nikako da prelomim i odlucim.Stila ima bas dosta na oglasima sa motorom 1.6 dok Libre ne puno,svega par automobila na oglasima. Mene zanima vase misljenje sta je pametnija kupovina od ova dva automobila svaki komentar je dobrodosao :smoke:

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moras da probas i jedan i drugi i da vidis koji tebi lezi, nema drugo. Po meni, libra 1,6 jos u karavan verziji je slaba..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lybra je starija, Stilo je noviji....

Glasam za Stilo mjtd

pozz :)

 

 

Edited by neshaoct
split Topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lybra naravno, pod uslovom da je očuvana. Za stila je avion, iako je starija koncepcijski. Još ako je 2.4jtd, pa nema šta da se priča. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...