shuxx 20186 Posted December 22, 2025 Imam pitanje u vezi podešavanja TNG pritiska, bio bih zahvalan ako neko ima iskustva da mi kaže kako se bira koji pritisak treba da bude Imam AC stag 200, i sada mi je Gass press oko 1,25 da li je to ok pritisak, da li treba da bude veći, i zašto ako zna neko @Mijailović P. imaš li ti nekog saznanja na ovu temu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3787 Posted December 22, 2025 @shuxx Moja "skromna" saznanja mi govore da "raniš kere i ne diraš dugmiće". Šalu na stranu, dobro je da ne prelazi dozvoljeni pritisak u pik-u predviđen za dati uređaj. Neka difolt varijanta je na 1bar ali se iz čisto praktičnih razloga tipa, neprecizni merni uređaji ili nemoguća apsolutna zaptivenost spojeva i gubici na širenju...itd. Tako da se "uglavnom" podešava između 1-1,2bar okvirno. Takva podešavnja sprečavaju isključivanje uređaja i prelazak na primarno gorivo kada je potreba za konstantnim pritiskom ugrožena povećanom potrošnjom u trenutku ubrazanja. Iiii tome slično. Nego, ako radi dobro i ne toši mnogo/malo a ne pravi probleme, sipuj i voziii br'te! Imaš li ti đevojku? Potroši neki dinar na nju. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted December 22, 2025 Bre, ima para a i vremena za obe strane. Nego, jebeni chatgpt me nagovori da sa majstorski nameštenog pritiska od oko 1,35, smanjim na 1,25... što i učinim, pod izgovorom da se sa nižim pritiskom povećava vreme otvaranja dizni, i da se time finije podešava količina ubrizganog gasa. Trebalo mi je malo vremena da mapu podesim kako treba da bude. Ali to sam i učinio. sada me kopka, da li je taj pritisak dobar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3787 Posted December 23, 2025 Spusti malo množilac i kasnije prekontroliši poklapanja. Proveri i bateriju ili alternator... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted December 23, 2025 Zašto akumulator? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3787 Posted December 23, 2025 Možda je samo u pitanju ispražnjenost a možda nije ništa jer znaju te brojke da lage. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted December 23, 2025 *ebo vas Chatgpt. Ako kaze da treba skociti u bunar ocete li to uraditi? 2 shuxx and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted December 23, 2025 Jbg, mnoge stvari mi je pomogao. Quote Share this post Link to post Share on other sites