Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Koji je to auto bolji od Moskviča?

Recommended Posts

Ovako će izgledati novi Moskviči: Krosoveri i električni automobili

 

226301-moskvic 03.jpg

 

Fabrika automobila Moskvič prvi put je predstavila svoje modele vozila među kojima će biti i električni automobil, saopštila je pres-služba gradonačelnika Moskve. Sudeći po prezentaciji, prva linija ''moskviča'' će uključivati pet modela - krosovere, C-klasu i električni automobil.

 

mosvic 02.jpg

 

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i generalni direktor kompanije Kamaz Sergej Kogogin u fabrici Moskvič potpisali su sporazum o organizaciji proizvodnje domaćih električnih automobila i o saradnji u oblasti razvoja putničkih automobila.

 

moskvic 01.jpg

 

''Strane su dogovorile ciljne faze rada. Prvi je sklapanje automobila po tehnologiji DKD - najmanje 600 primeraka do 31. decembra 2022. godine, uključujući 200 primeraka sa električnim motorom; najmanje 50.000 primeraka tokom 2023. godine, uključujući oko 10.000 sa elektromotorom; najmanje 100.000 primeraka u toku 2024. godine, uključujući oko 20.000 sa elektromotorom. Drugi je sklapanje po tehnologiji CKD do 31. decembra 2024. godine'', saopštile su moskovske vlasti. Sobjanjin je tom prilikom saopštio da je započet razvoj platforme za proizvodnju električnih automobila Moskvič. Kamaz će obezbediti fabrici Moskvič neophodne delove za sklapanje automobila iz prijateljskih zemalja. Posle povlačenja francuskog Renoa sa ruskog tržišta, Vlada Moskve je otkupila fabriku i najavila da počinje proizvodnju automobila pod istorijskim brendom Moskvič.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen prvi novi Moskvič

 

227434-moskvic.jpg

 

Crossover Moskvič je snimljen u Kamskom automobilskom zavodu. Kako piše AutoNavigator, verovatno je primerak na fotografiji namenjen za proučavanje inženjera. Na kraju krajeva, KamAZ je partner fabrike automobila Moskvič, gde planiraju da proizvode doterane kineske modele JAC.

 

Crossover Moskvič je u originalu JAC Sehol E40X, ovde sa uklonjenim amblemima i pločicama. Model za kinesko tržište je opremljen elektromotorom od 150KS i baterijom od 55 kWh, što je dovoljno za domet od 420 km. Pogon može da bude samo prednji. Automobil je dugačak 4.400 mm, širok 1.800 mm i visok 1.670 mm. Inače, planirano je da se proizvodi nekoliko modela pod markom Moskvič: crossoveri JS4 (benzinski i električni kao Model I), Sehol X6 (Model II), S7 (Model IV), kao i Sehol A5 liftback (Model III). U 2022. godini je planirano sklapanje prve serije od 600 vozila SKD metodom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Moskvič u decembru

 

moskvic 2023 2.jpg

 

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je izjavio da će proizvodnja automobila kompanije Moskvič startovati u decembru i to u postrojenju koje je ''prodao'' Renault pre više od šest meseci. Planovi za ''oživljavanje'' brenda Moskvič su se pojavili u maju kada je Sobjanin najavio da će fabrika biti nacionalizovana kako bi se sačuvala radna mesta ljudi zaposlenih u postrojenju. ''Automobilska industrija je doživela ozbiljan pad, ali nadam se da možemo pokrenuti fabriku Moskvič u decembru uz pomoć ministarstva za industriju i trgovinu'', rekao je Sobjanin.

 

mosvic 2023 1.jpg

 

Cilj kompanije je da do kraja ove godine proizvede 600 automobila uključujući 200 električnih. Moskva navodno ima svu potrebnu ekspertizu kako bi postala centar industrije električnih vozila. Za narednu godinu je planirana proizvodnja 50.000 automobila, a postrojenje će dobiti investiciju od 81 milion evra od Moskve i ruskog proizvođača kamiona Kamaza. Odluka za pokretanje Moskviča je rezultat odlaska Renaulta sa tržišta zbog napada Rusije na Ukrajinu. Renault je bio većinski vlasnik Avtovaza, ali je na kraju svoje deonice prodao za samo jednu rublju uz opciju otkupa svog udela u narednih šest godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moskvič sledeće nedelje kreće sa sklapanjem automobila

 

moskvic 2023 01.jpg

 

Očekuje se da će do kraja tekuće godine u Moskvi biti sklopljeno prvih 600 vozila ove marke, s tim što će trećina imati električni pogon.

 

Fabrika ''Moskvič'' iduće nedelje počinje da sklapa automobile, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin. On je tom prilikom izrazio nadu da će već naredne godine fabrika dostići obim proizvodnje koji se može meriti sa ranijim periodom, kada je firma pripadala kompaniji Renault. Očekuje se da će do kraja tekuće godine u Moskvi biti sklopljeno prvih 600 automobila marke ''Moskvič'', s tim što će trećina imati električni pogon. Biće dva modela, bar u prvoj fazi. Prvi je GAC GS4. U pitanju je prilično jednostavan krosover sa pogonom na prednje točkove, sa turbomotorom zapremine 1.5 litara.

 

Drugi automobil će biti električni ''Moskvič'' koji može da pređe 400 kilometara bez punjenja, sa baterijom kapaciteta 50 kilovat časova (kWh), u istoj karoseriji kao i GS4, samo na električni pogon i sa deklarisanom brzinom punjenja iz kućne mreže od osam sati i brzog punjenja za 45 minuta. Cene za sada nisu objavljene. Može se pretpostaviti da će osnovni model automobila koštati između 1.6 (25.500 evra) i 1.8 miliona rubalja (28.700 evra). Zasad se ne zna šta će biti sa cenama elektromobila, jer nije jasna njegova baza, ali je sasvim sigurno da on neće biti jeftiniji od benzinca, nego će najverovatnije biti skuplji za 10-20%, tj. koštaće 2.2 ili 2.3 miliona (35.000 odnosno 36.700 evra), možda čak i 3 miliona rubalja (48.000 evra). Elektromobili su zasad u osnovi skuplji od benzinaca.

 

Fabrika ''Moskvič'' je bivše vlasništvo kompanije Renault. Sredinom maja 2022. godine Francuzi su objavili da sve svoje ruske aktive prodaju gradu Moskvi. Prema sporazumu, moskovskim vlastima je predato 100% akcija preduzeća Renault Russia koje su pripadale kompaniji Renault.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serijska montaža automobila Moskvič počela je u bivšoj fabrici Renault u Moskvi. Prvi novi model fabrike bio je krosover, koji se zvao "Moskvič 3". Početak prodaje automobila zakazan je za decembar 2022. godine.

Električne verzije automobila Moskvič biće opremljene baterijom, motorom i punjačem ruske proizvodnje 2025. godine.

Takođe se očekuje da će proizvodnja električnih vozila Moskvič do 2025. godine porasti na 25 hiljada jedinica.

 

msk04.jpg msk03.jpg msk02.jpg msk01.jpg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poznata cena prvog automobila Moskvič

 

moskvic 3 01.jpg

 

Svi koji žele da kupenovi krosover ''Moskvič 3''moraće da plate najmanje 1.970.000 rubalja (26.645 evra), saopštila je informativna služba preporođenog brenda. To znači da će ovaj automobil najverovatnije moći da učestvuje u državnom programu povlašćenih auto-kredita. Jedan od uslova učešća u tom programu za automobile koji imaju motor sa unutrašnjim sagorevanje je da im cena ne bude veća od 2 miliona rubalja (27.051 evro). Ovaj model se već proizvodi u moskovskoj fabrici i treba da se pojavi u prodaji do kraja godine. U kompaniji je istaknuto da će se vozilo u početku prodavati samo u prestonici. U prvoj fazi će se prodajom i opsluživanjem automobila Moskvič baviti 11 moskovskih dilerskih centara.

 

''Završili smo sa odabirom ponuda i izabrali prestoničke dilerske centre koji će u prvoj fazi prodavati automobile u Moskvi. Naredne godine ćemo se usredsrediti na velike ruske milionske gradove, a kako se proizvodnja bude uvećavala širićemo naše prisustvo na tržištu Rusije. Prvi model će biti krosover ''Moskvič 3''. On će popuniti autoparkove taksija i karšeringa'', rečeno je u kompaniji. Krosover ''Moskvič 3'' je preuređena verzija kineskog modela JAC JS4. Automobili imaju prednju vuču i motor sa unutrašnjim sagorevanjem zapremine 1.6 l sa 109 konja.

 

Klijentima će biti predložena i električna verzija krosovera pod nazivom ''Moskvič 3e''. Taj automobil će imati elektromotor sa 68 konja i moći će da pređe 410 km bez dopune akumulatora. Cene ovog modela će biti objavljene kasnije. Verovatno će za ''zeleni'' auto važiti specijalna državna subvencija u visini od 925.000 rubalja (12.511 evra). Takvi uslovi se, na primer, sada nude za ruski električni sedan Evolute. Sklapanje potpuno spremnih krupnih komponenti, odnosno SKD (Semi Knocked Down), pokrenuto je krajem novembra u Moskovskoj fabrici automobila Moskvič. Proizvodnja se realizuje po principu sklapanja automobila po tehnologiji DKD (Disassembled Knock Down). Taj pristup se razlikuje od klasičnog CKD (Somplete Knocked Down) sklapanja vozila koje podrazumeva isporuku potpuno gotovih komponenata automobila iz fabrike koja ih proizvodi u pogon gde se obavlja konačno sklapanje. Kada je reč o DKD, tu se sa već gotovog automobila skidaju motor, menjač, vešanje i sitniji sklopovi i pogonski delovi, registruju se na carini kao automobilski delovi, i zatim se vozilo ponovo sklapa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Rusiji počela prodaja novog Moskviča: dostupne su benzinska i električna varijanta

 

moskvic ev.jpg

 

Prvi električni Moskviči počeli su da stižu kod distributera. Menadžer jednog prestoničkog salona automobila potvrdio je da u ponudi imaju vozila bele i crvene boje, dok najniža cena iznosi 3.500.000 rubalja (preko 47.000 evra).

 

''Moskvič 3'' je po spoljnom izgledu kopija benzinskog ''Moskviča 3'', s tim što je električni automobil 360 kilograma teži (1.800 kilograma u odnosu na 1.440), a snaga električnog motora SY Power je 68 konjskih snaga. Akumulator Sinoev kapaciteta 55 kW omogućava da se bez punjenja pređe do 410 kilometara. Vozilo ima prednji pogon. Ranije se u 11 moskovskih salona automobila pojavio benzinski gradski krosover sa mehaničkim menjačem ''Moskvič 3''. Po veličini auto se može uporediti sa modelima Haval Jolion ili Kia Seltos, pišu ruski portali o automobilizmu. Model je dug 4.410 milimetara, širok 1.800 milimetara, a visok 1.660 milimetara, pri čemu je međuosovinsko rastojanje 2.620 milimetara. Proizvodnja krosovera Moskvič počela je 23. novembra.

Ove godine fabrika Moskvič planira da proizvede najmanje 50 hiljada vozila, uključujući 10 hiljada na električni pogon. Zanimljivo je da će se jedan od reprezentativnih salona marke Moskvič nalaziti na mestu zatvorenog salona automobila francuskog brenda Renault. Na lokaciji su već smešteni ruski automobili.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro novi modeli Moskviča

 

moskvic 2023 crno.jpg

 

Ruski proizvođač automobila Moskvič potvrdio je planove za proizvodnju dva nova modela za 2023. godine - krosover i limuzinu, navodi se u saopštenju kompanije.

''Ove godine pojaviće se novi modeli automobila Moskvič. To će biti sedan i krosover i uskoro ćemo ih predstaviti javnosti'', navodi se u saopštenju. Do sada su u ponudi brenda dva modela: urbani krosover Moskvič 3 i električni automobil Moskvič 3e. Cena prvog kretaće se od 26.000 dolara, dok će drugi model koštati od 45.000 dolara. Fabrika automobila ''Moskvič'' nalazi se na mestu nekadašnje fabrike ''Renault Russia'', koju je francuski proizvođač automobila, koji je prestao da radi u Ruskoj Federaciji, u maju 2022. preneo vladi Moskve.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro i Moskvič 6

 

moskvic 6 04.jpg

 

Montaža Moskviča 6 bi mogla da počne u julu ili avgustu ove godine, a u salonima dilera bi trebalo da se pojavi u septembru. Tokom 2023. godine se inače planira montaža nekoliko hiljada primeraka Moskviča 6.

 

moskvic 6 03.jpg

 

Moskvič 6 je u stvari kineski model JAC Sehol A5 Plus koji se nudi sa 1.5 benzinskim motorom sa 150 konjskih snaga. Takođe, kasnije se očekuje i električna verzija Moskvič 6e.

 

moskvic 6 02.jpg

 

U vezi dimenzija, Moskvič 6 ima dužinu od 4.780 mm, širinu od 1.820 mm, visinu od 1.492 mm i međuosovinsko rastojanje od 2.770 mm, dok je zapremina prtljažnika 540 litara.

 

moskvic 6 01.jpg

 

Što se opreme tiče, Moskvič 6 će moći da ima panoramski krov, ambijentalno unutrašnje osvetljenje, digitalnu instrument tablu, kamera sistem od 360 stepeni, električna peta vrata...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prikazan Moskvič 5

 

moskvic 5 03.jpg

 

U Rusiji je predstavljen novi krosover Moskvič 5, koji nije ništa drugo nego kineski JAC Sehol X6 sa ruskim oznakama. Prema nezvaničnim informacijama, Moskvič 5 će moći da se dobije sa 1.5 benzinskim turbo motorom, u verzijama sa 149KS/230 Nm ili 184KS/300 Nm.

 

moskvic 5 02.jpg

 

Osnovna verzija će se dobijati sa CVT-om, a snažnija sa šestostepenim automatikom. U oba slučaja, pogon je samo na prednje točkove. Moskvič 5 je dugačak 4.505 mm, širok 1.850 mm, visok 1.698 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.660 mm.

 

moskvic 5 01.jpg

 

Montaža Moskviča 5 u Rusiji bi trebalo da startuje u avgustu ove godine, a očekivana cena je oko 2.3 miliona rubalja (23.705 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro stižu dva nova modela - Moskvič 5 i Moskvič 8

 

moskvic 5 1.jpg

 

Fabrika automobila Moskvič će plasirati dva nova modela automobila u 2024. godini. Novi automobili će biti ''Moskvič 5'' i ''Moskvič 8'', navodi se u prezentacii generalnog direktora fabrike Hansa-Potera Mozera koja je predstavljena na Međunarodnom festivalu multimedijalne umetnosti (IMAF).

Prema nezvaničnim informacijama, ''Moskvič 5'' će biti u verzijama od 149 konjskih snaga i 184 konjske snage. Dugačak je 4.505 milimetara, širok 1.850 milimetara, visok 1.698 milimetara i ima međuosovinsko rastojanje od 2.660 milimetara. Fabrika planira da sledeće godine proizvede 44.000 automobila, od kojih će 4.000 biti na električni pogon.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...