Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
vlada_ns

Multipla - ne radi CB nakon ugradnje daljinskog zaključavanja

Recommended Posts

Ja sam samostalno ugradio modul za daljinsko zakljucavanje u Multiplu. Sve je radilo odlicno desetak dana i sad mi odjednom prestala da radi centralna brava, fabricka. Sigurno sam nesto pogresno uradio pa bih zamolio strucnije kolege da mi pomognu.

img002.jpg

Na crtezu je sema za spajanje modula. Sve zice sam nasao kod zutog releja za centralnu bravu koji se nalazi u komandnoj tabli gde su ostali osiguraci. Nisam hteo da secem zice pa sam plavu, belu i braon zicu spojio na samo kuciste releja a masu(crna) i struju (crvena) sam povezao sa nekog drugog izvora. Zmigacvce nisam povezivao a zuta i pink su mi takodje ostale slobodne. I sve je lepo radilo do juce. Uopste mi neradi centralna brava, cini mi se da je crkao taj zuti relej ali ne znam zbog cega.

Edited by vlada_ns

Vidi sa administratorima da ti temu prebace na drugo mesto,mnogo ce biti citanija,a posebno vidim da je Multipla u pitanju,ne Tipo! Nemas mnogo ljudi koji ovde bas tako cesto zalaze kao u druge teme!

Jesi rešio problem ?

Po šemi se ne vidi da li centralna pušta + ili - na relej.

Kod mog alarma je takva šema sa sečenjem žica ako se pušta + za američka vozila.

Ali da nisi dobro spojio ne bi radilo od prvog dana.

Edited by Brkic

Hvala moderatorima na asistenciji!

Evo ovako. Malo sam zbrzao sa pitanjem na forumu jer sam se uplasio da mi je crkao relej a u pitanju je bio samo osigurac.

Pokusao sam ponovo da stavim isto kao i pre, i opet mi je posle izvesnog vremena izbio osigurac. Stavio sam osigurac iste jacine (30A).

Centralna pusta na - . To je braon zica. Mozda sam nju pogresno postavio na regler umesto negde na masu? Da li ima neke veze sto nisam povezao zmigavce? Postoje jos zuta i roza zica koje nisam nigde povezao.

pisao o tome kako sam ja spojio na temi

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=41133&st=20

masu sam izvukao sa šasije a plus sa jedne debele crvene, i imam 2 žice za centralnu koje sam samo spojio na žice koje idu iz vozačevih vrata, nisam sekao žice već ih samo oblankovao i spojio sa centralnom.

Edited by Brkic

Hvala na odgovoru! Gledao sam ja tu temu ali nisam je tad najbolje razumeo. U principu, ta braon zica (sa moje sheme) koja daje negativan signal, treba da ide na masu a ja to nisam uradio i mozda je to razlog sto mi je izbijao osigurac.