Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Eklston sumnja da će trka u Teksasu biti vožena po rasporedu

Recommended Posts

berni%20eklston.jpg

Kako piše AP, a prenosi Beta, šef Formule 1 Berni Eklston je izrazio sumnju da će se trka u Teksasu iduće godine održati prema utvrđenom rasporedu. ''Pokušavamo sve da omogućimo da se iduće godine na vreme održi trka u Ostinu, ali je to teška borba'' - rekao je Eklston. On je naglasio da će se trka u Bahreinu sigurno voziti iduće godine, pošto je ove otkazana zbog antivladinih protesta u toj zemlji.

Trka u Ostinu zakazana je za 18. novembar iduće godine, a u Bahreinu za 22. april 2012.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eklston najavio izbacivanje trke za Veliku nagradu SAD iz kalendara F1

Kako prenosi Tanjug, vlasnik i prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da će trka za Veliku nagradu SAD u Ostinu biti izbačena iz kalendara tog takmičenja za sledeću godinu. Trka u Teksasu trebalo je da debituje 2012, ali je Eklston britanskim medijima rekao da od toga neće biti ništa jer su prekinuti radovi na izgradnji staze u Ostinu. Do prekida je došlo zbog nesuglasica čelnika Formule 1, građevinskih kompanija i promotera trke, odnosno, izostanka garancija da će sve biti završeno u predviđenom roku.

''Ova trka će na našem sledećem sastanku sigurno biti skinuta sa kalendara'', istakao je Eklston. Sastanak čelnika Svetske automobilističke federacije (FIA) održaće se 7. decembra u Londonu. Trka za Veliku nagradu SAD u Ostinu trebalo je da bude vožena u novembru sledeće godine. ''Stvarno smo uradili sve što je bilo do nas da ovaj projekat uspe'', dodao je Eklston.

Poslednji put trka Formule 1 na teritoriji SAD održana je 2007. godine u Indijanopolisu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pragmatični Berni dao novi rok za završetak staze u Ostinu

f1%20ekleston.jpg

Šef Fromule 1 Berni Ekleston produžio je dve nedelje rok za završetak staze u Ostinu gde bi trebalo da se 2012. održi Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država.

''Rok za završetak nije ispoštovan i pokušavamo da nađemo rešenje. Organizatori vrlo dobro znaju da brzo moraju da dođu do novca i znam da im je to problem, ali bio bi to gubitak za sve ukoliko do trke ne dođe. Lično bih više vole da vidim trku u Ostinu'' kaže Berni.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...