Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ključna godina za Masu biće 2012.

Recommended Posts

f1%20masa%202012.jpg

Felipe Masa će se suočiti sledeće godine sa realnom pretnjom da mora da napusti Ferari ukoliko ne bude zadovoljio rezultatima. Iz tima Ferari stižu vesti da on ostaje i u 2012. godini deo tima, ali se nadaju da će se vratiti u formu u kojoj je bio 2008. kada se borio za titulu.

Domenikali je za zvanični Ferarijev sajt izjavio: ''Verujem da će Felipe biti u stanju da se bori najbolje što ume u sledećoj godini koja bi mogla da bude jako bitna za njegovu dalju karijeru i da će pokazati svoj pravi potencijal. Kada su u pitanju ogovaranja i špekulacije da svaki vozač koji dođe u Maranelo dolazi da bi zamenio Felipea, mogu samo da kažem da on ostaje i u 2012. godini u timu i da nema govora o tome da ćemo se rastati. Imamo puno poverenje u njega.''

Domenikali takođe kaže da veruje da će i Fernando Alonso naći dovoljno motiva da se potrudi i vrati se naredne godine u borbu za titulu pošto je titulu zamalo izgubio na trci u Abu Dabiju.

''Siguran sam da će Abu Dabi imati efekat na Fernanda, pošto se sećamo šta se ovde desilo prošle godine, ali mislim da će ove negativne emocije biti podsticaj za njega da vozi bolje u 2012 i bude u onom šampionskom ritmu.''

Osvrćući se na sezonu koja polako zalazi, Domenikali kaže da Ferari nije bio dovoljno dobar, i da mora da krene u borbu za titulu već od početka naredne sezone.

''Startovali smo jako loše, ali kako se leto primicalo, počeli smo da postižemo bolje rezultate i da se oporavljamo, tako da smo došli i do značajne pobede na Silverstonu. Onda smo nastavili sa programom razvoja automobila i mislim da smo uspeli da se približimo vodećem timu. Na žalost, poboljšanja koja smo predstavili na SPA Frankoršampu nisu doneli rezultate koje smo očekivali, tako da smo se vratili korak unazad i nekako prekinuli razvoj modela F150 kako bi se već tada usredsredili na razvoj modela za narednu sezonu. U nekoliko poslednjih trka probali smo da realizujemo nekoliko ideja i verujemo da će nam to koristiti u bliskoj budućnosti a nastavićemo sa testiranjem i u Abu Dabiju i u Brazilu.''

Na kraju Domenikali je dodao:

''U predstojeće dve trke, želimo da se popnemo na podijum i daćemo sve od sebe da Alonso završi na drugom mestu u šampionatu. Za to vreme, svi u Maranelu rade naporno kako bi napravili kompetitivan auto za početak naredne sezone, gde će nam na svakoj trci biti isti cilj, a to je svakako pobeda.''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felipe Masa će se suočiti sledeće godine sa realnom pretnjom da mora da napusti Ferari ukoliko ne bude zadovoljio rezultatima.

Sa tom pretnjom se on suočava već drugu godinu, 2012 bi mu bila treća. U F1 je to jako veliki kredit moguć samo u Ferrariju.

Obično imaš pola sezone da pokažeš rezultate. Ako izostanu sledi zamena, na tvoje mesto ionako čeka nekoliko zvučnih imena.

Sve što je rekao odnosi se i na njega Domenikalija šefa tima. On ima još veći kredit jer

neuspešno zamenjuje Žana Toda već treću godinu, a osim mase u timu ima možda najboljeg vozača u F1 dvostrukog svetskog šampiona Alonsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...