Jump to content
FAS Goran
sasha015

Parkiranje u gradovima

Recommended Posts

6 minutes ago, @bane@ said:

Nesme niko da ti blokira prilaz dvorištu ni kolski ni pesacki.Jesu se komsije pošibale?Kod mene je pre 6-7 god zbog slične situacije došlo do potezanja hladnog oružja i oruđa(lopata i ašov)jedva ih razdvojišmo:D:D:D

 

Ma samo je bilo zestoko pi.karanje.:D

 

Oko gluposti se ljudi svadjaju, ovaj je imao mesta da se parkira gde oce,al hteo da uvati malo ladovine... a ovaj i nema pesacki prilaz nego neke ciglice koje se kao nastavljaju na stazicu iz dvorista... od trave se i ne vide dobro, auto ni nema, nit mu iko ikad tu prakirao, al eto ima energije da se svadja.:rolleyes:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako se parkira auto

 

Kažu da su žene u tome lošije od muškaraca. Nećemo se sada baviti time da li je to istina ili ne, već nudimo rešenje. U Beogradu, ali i u ostalim većim gradovima u Srbiji, teško je iz prvog pokušaja naći slobodno mesto za praking. Zato nema biranja, parkiraš tamo gde vidiš da je prazno, jer drugu šansu možda nećeš dobiti. ''Ne umem da vozim u rikverc'', ili: ''Nije mi zgodno sa te strane'', ne dolazi u obzir. Morate da naučite da parkirate automobil ''i na drvetu'' ako zatreba. Ako niste maher za parkiranje, vežbajte! To nije veština koja ne može da se savlada. Samo treba malo ''uključiti'' mozak.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni pricao tatko da u Italiji treba da se razgura mesto za parking... ako nema dovoljno ti gurnes kolima malo nazad napred i tako se parkiraš...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ne nikako ovako ko na snimku, najvaznije je prvo utvrditi, koji od ove dvojice ima manje prostora sa druge strane vozila, tako da kad parkirate obavezno mu se nabijete na branik da bi se vise potrudio pri isparkiravanju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte koliko puta je ovaj vozač pokušao da izađe sa parking mesta

 

156510-parkiranje.jpg

 

Ovaj vozač kao da ima drvene ruke i noge pa ne može da izađe sa parking mesta drugačije nego da udari Golf pored sebe neverovatnih 21 put. 

Sigurnosne kamere su uhvatile ovaj neverovatni pokušaj u kome je vozač Toyote čak 21 put pokušao da izađe sa parking mesta. Pritom je izašao iz svog automobila kako bi procenio štetu koja je nastala kada je udario Golf pored sebe nekoliko puta i, kao svaki ''savestan'' vozač, samo otišao, bez ostavljanja podataka kako bi vozač Volkswagena mogao da naplati štetu s njegove polise osiguranja. Međutim, ne samo da su ga snimile sigurnosne kamere pa će njegovo osiguranje morati da nadoknadi štetu, nego će završiti i na televiziji. Naime, snimak je pokazan kao deo novog showa nazvanog ''Car crash global: Caught on Camera'', a smatra se da je nastao negde u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako ispred neke radnje na parkingu ima znak za zabranjeno parkiranje i ispod piše da je rezervisano od 07-22h da li ja mogu van tog vremena tu da prakiram?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozači u Njujorku parking traže 107 sati godišnje

 

new%20york.jpg

 

Ako mislite da je kod nas teško naći parking mesto, onda budite srećni jer ne živite u nekoj od svetskih metropola. Prema objavljenim rezultatima istraživanja vozači u Njunorku na traženje parkinga potroše 107 sati godišnje. To je više od četiri dana. Naravno, kruženje automobilom košta pa svaki Njujorčanin u tih 107 sati potroši 300 evra u izgubljenom vremenu i gorivu. U Evropi je malo bolja situacija. Stanovnici Londona na traženje parkinga ''izgube'' 67 sati godišnje, a vozači u Frankfurtu 65 sati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice parking mesta, kakva je situacija sa parkingom na Kalemegdanu kod Zoo vrta? Sutra vodim klinca i zenu u Zoo vrt pa da ne lutam puno, posto slabo poznajem Beograd. I kakav je saobracaj nedeljom ujutru u BG-u?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obično vikendom bude gužva pa čekaš na rampi da se oslobodi neko mesto. Ali obzirom da je vreme godišnjih i da je grad ispražnjen dobrano nećeš imati problema verovatno.

Pričam za parking kod samog Zoo vrta...

Nema gužve nedeljom inače a naročito sad...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nema tu, lako ti je da se spustis samo malo nize niz Tadeusa Koscuska, do Cara Dusana.

Samo skrenes desno na semaforu i tu imas parkinga s obe strane ulice i nadje se mesto skoro uvek.

Do zoo vrta ~5 minuta setnje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda gledaj levo ili desno u Dusanovoj, pre semafora i skretanja u TK :) . A uvek nadjem mesta i na Dorcolu, u bloku izmedju Dusanove i TK, ali dijagonalno od Zoo. Subotom posle 14h i nedeljom se zona ne naplacuje.

Ali sto kaze Marko, grad je poluprazan, mesta ima poprilicno. Kada je guzva, za ne daj Boze, na 10 minuta peske su garaze na Beton hali ili kod 25. maja, ali su trunku dalje i skuplje po satu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neverovatni brojevi: potraga za parkingom staje milijarde evra!

 

169533-parking.jpg

 

U svakom velegradu na planeti, potraga za parkingom jedan je od ključnih problema vozača, a u Nemačkoj su se pozabavili ovom temom i sproveli istraživanje koje je dovelo do zapanjujućih rezultata. U ovoj zemlji se, naime, godišnje potroši oko 45 milijardi evra koje je direktno vezano za traženje parking mesta! Ovo su rezultati analize kompanije Inriks, u kojoj su kalkulisani troškovi izgubljenog vremena, potrošnje goriva, emisije štetnih gasova...

Istraživanja kažu da Nemac godišnje u potrazi za parkingom izgubi 41 čas, a najgora situacija je u Franfurtu: 65 časova godišnje, ili 10 minuta svakog dana. Godišnje, na plaćanje parkinga kojeg vremenski ne iskoristi, svaki vozač ''baci'' gotovo 100 evra. Nemci ukupno potroše godišnje oko tri milijarde litara goriva bezuspešno kružeći u potrazi za slobodnim parking mestom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

2 hours ago, andreja.micovic said:

 ti ih platiš, 50 dinara što ti čuvali mesto :D 

ako ne, nema točka, radija...

Pozeljno avansno :lol: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...