Jump to content
FAS Goran
Branko 23

Sreća ili nešto drugo....!?

Recommended Posts

Težu nesreću dugo niste videli, vozač preživeo i javio se

 

Nesreća

 

Snimci iz saobraćaja često mogu da budu zabavni i poučni, ali ponekad se radi o stravičnim prizorima sa žrtvama. O ovom slučaju itekako ćete se zamisliti, a neki će imati čak i osećaj krivice što su ga pogledali. Dobra vest je da je vozač preživeo.

 

U nastavku možete videti snimak iz kabine kamiona koji vozi brzinom od oko 100 km/h na dvosmernoj saobraćajnici sa po dve trake odvojene fizičkom barijerom. Nakon uspona put se sužava u jednu voznu traku, a onda u jednom trenutku naglo skreće udesno, verovatno nakon što je vozač u retrovizoru video Nissan koji je dolazio velikom brzinom.

Nissan 350Z proklizava po boku sve do saobraćajnog znaka na desnoj strani, a zatim udara u zemljanu barijeru i nestaje u prašini. Ali tu ne staje, već se u jednom trenutku vraća na put uz nekoliko prevrtanja. Kamion staje, a nažalost i video. Nešto kasnije na FB-u je osvanulo saopštenje vozača i vlasnika Nissana u kome obaveštava da su on i suvozač dobro. ''Ne danas, sotono, ne danas. Moraćeš još da sačekaš da me uhvatiš. Vrteo se 3-4 puta. Upravo otpušten iz bolnice. Rendgen snimci čisti. Samo mala rana'', napisao je vozač.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Australija: Auto presekao 7 saobraćajnih traka bez sudara

 

Sedam traka

 

Vozačica kamioneta u australijskom Darvinu izgubila je iz nepoznatih razloga kontrolu nad svojim vozilom prilikom uključenja u prometni bulevar sa više traka. Rezultat je neverovatno srećan splet okolnosti, koji kao da je pažljivo izrežiran - kamionet je prešao preko čak sedam saobraćajnih traka bez većih posledica. Kako navode iz policije, vozačica i dete koje je bilo sa njom u vozilu pretrpeli su samo lakše povrede, a sve je moglo da se završi mnogo gore:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je završilo dobro: Drama porodice na pokretnom mostu u Belgiji

 

most drama.jpg

 

Tročlana porodica sa detetom je došla do otprilike pola mosta u belgijskom Luevenu, a zatim je počeo užas jer most počeo da se diže. Dok su nesrećni ljudi shvatili šta se dešava, već je bilo prekasno za povratak. Auto je zatim počeo da klizi prema dole i pao je sa visine od nekoliko metara. Prvo se srušio zadnjim delom na tlo, pa se zatim prevrnuo na krov. Mlada porodica je sigurno bila užasnuta. U izlasku iz olupine su pomogli vatrogasci, a svima je laknulo kada se otkrilo da su majka i dete samo lakše povređeni u ovoj neobičnoj nesreći.

Da li je došlo do tehničkog kvara na mostu ili je reč o ljudskoj grešci (promašenom semaforu), još nije razjašnjeno jer je istraga u toku:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozaču pozlilo, a kamion bez nadzora išao još 30 km

 

kamion a3 nemacka.jpg

 

Oštećene barijere, polomljeni saobraćajni znakovi i uništene blokade na putu: kamion je nekontrolisano vozio 30 kilometara na autoputu A3 u Nemačkoj ovog vikenda, ostavljajući za sobom trag razaranja. Teški kamion se sudario s raznim preprekama, a tako snažno se zabio u građevinske ograde da su završili u suprotnoj traci. Pretpostavlja se da je 48-godišnjem vozaču kamiona pozlilo, a njegov kamion je nastavio da vozi.

Policija nije mogla da proceni kolika je šteta. Portparol je nazvao čudom činjenicu da nema stradalih. Spasioci su vozača odvezli u bolnicu. Zbog enormne štete, autoput A3 je u nedelju ujutro bio zatvoren na deonici od desetak kilometara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz ovog sudara žena iz Nissana je izašla samo sa lakšim povredama

 

nesereca 02.jpg

 

Neke događaje je teško objasniti, a jedan od njih je i nesreća koja se dogodila 16. novembra na Interstejtu 5 u Mount Vernonu, severno od Sijetla u državi Vašington.

Prema The Seattle Times-u, saobraćaj je usporavao na mostu na reci Skegit kada je Nissan Altimu u zadnji deo udario kamion. Automobil je od siline udara završio na krovu, a na njega je nalegnuo i kamion. Ispod kamiona je ostala zgužvana masa metala i plastike.

 

U automobilu je bila 46-godišnja žena, a sve je ukazivalo na najgore. Policajac Roki Olifant je snimio fotografije i preneo informacije na Twitter-u, prvo to nazvavši nesrećom sa teškim povredama. Međutim, tada je kamion podignut, a Olifant odmah javlja da se žena iz olupine izvukla na nogama. Navodno se požalila na manje bolove u glavi i rebrima, pa je otišla u bolnicu na dalje preglede. U objavama na Twitter-u, Olifant kaže da nikada nije video nešto slično za 14 godina na poslu.

 

220097-nesreca 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teslin Model S potpuno smrskan nakon pada s litice, vozač ''odšetao'' sa ogrebotinom

 

220531-tesla c02.jpg

 

U nedavnoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je Model S potpuno uništen nakon pada s litice, vozač je pretrpeo samo nekoliko manjih ogrebotina. Ono što je još impresivnije je činjenica da je baterija ostala netaknuta, budući da nigde nema tragova od požara. Incident se dogodio u Portoriku, a fotografije su objavljene na Twitteru. Sudeći prema fotografijama, čini se da je Model S kasnije rastavljen, možda u pokušaju da se vozač izvuče iz automobila, ili da se automobil izvuče iz područja u koje je sleteo. Ostaje nejasno zašto je automobil toliko rastavljen, ali činjenica da je vozač ''odšetao'' sa manjom povredom svedoči o Teslinom krajnjem cilju da prednjači u pogledu bezbednosti.

 

220532-tesla c01.jpg

 

Teslin izvršni direktor Elon Musk je često isticao da je svakin Teslin model najbezbednije vozilo u svojoj klasi, a testovi sudara su to u mnogim prilikama i dokazali. Neki testovi su otkrili da je Tesla najbezbednije vozilo na putu, a u slučaju kao što je ovaj, kada automobil sleti s litice, bezbednost je svakako bila ugrožena, ali Model S je uspeo da zaštiti svog putnika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U udesu ostao bez pola auta - izašao nepovređen

 

221159-corvette udes.jpg

 

Chevrolet Corvette Stingray C7 praktično se prepolovio nakon saobraćajle koja se dogodila u Rouzvilu u Kaliforniji, ali je neverovatno to što je vozač uspeo da napusti putničku kabinu bez povreda. Detalji o tome kako se ova nesvakidašnja nezgoda dogodila nisu do kraja razjašnjeni, ali video snimci pokazuju posledice i to nije nimalo lep prizor. Očigledno, sledeće odredište ovog ''Laguna Blue'' plavog primerka modela Corvette biće otpad.

 

Na snimku se vidi da je zadnja polovina sportskog automobila, uključujući i njegovu kabinu, završila na bankini puta, dok se prednji deo zajedno sa motorom nalazi desetak metara dalje. Iako nije potvrđeno, veruje se da je vozač izgubio kontrolu i udario bočno o drvo. Corvette Blogger izveštava da je u pitanju prekoračenje brzine, što i nije veliko iznenađenje s obzirom na štetu koju je automobil pretrpeo.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od čega li je ova bandera samo?

 

Vozač i suvozač ''prevarili smrt'' u Hong Kongu, Lotus Exige se raspao od siline udara

 

lotus crash hong kong.jpg

 

Snimak saobraćajne nesreće koja se pre nekoliko dana dogodila u Hong Kongu postao je viralan na društvenim mrežama.

Nesreća se dogodila dok su se dvojica muškaraca vozila Lotusovim modelom Exige, a u jednom trenutku je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zaštitni zid, a potom bokom silovito u stub rasvete. Sportski automobil se bukvalno raspao i pao na biciklističku stazu, a uprkos silini udara, vozač i suvozač su preživeli. Nesreća se dogodila na putu Pok YIn Road u distriktu Tai Po u Hong Kongu. Policija je ustanovila da vozač nije bio u alkoholizovanom stanju, i pokrenula je istragu o uzroku nesreće.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač kamiona koji je imao puno sreće

 

233804-stubovi.jpg

 

Incident se dogodio na autoputu u Americi kad se ispred kamiona isprečilo vozilo. Naime, nepoznato vozilo se naglo uključilo u saobraćaj ne propustivši kamion. 33-godišnji vozač kamiona je naglo zakočio da bi izbegao udarac u vozilo.

Iako je brzim manevrom uspeo da izbegne udarac, velike inercijske sile su izazvale pomeranje dva od šest čelično-betonskih stubova. Dva stuba, svaki mase oko 2.5 tona, bukvalno su izletela probivši kabinu i zaustavila se na putu ispred kamiona. Na sreću, u nekontrolisanom kretanju stubova vozač je prošao bez ikakvih povreda, a nema stradalih ni među drugim učesnicima u saobraćaju. Policija nije uspela da uđe u trag nepoznatom vozilu čiji vozač je nepromišljenim manevrom izazvao nesreću. Trenutno se traga za tzv. ''fantomskim vozilom.''

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrlo cesta situacija kod prevoza cevi, bandera, rolni metala ili zice na "flatbad" prikolici bez zastitne table (headboard) izmedju kabine i prikolice. To je prikolica koja ima samo patos, nema krov i stranice. Roba se osigurava lancima, zatezacima, raznim barijerama(dunnage rack), ali je masa tereta tolika da prilikom naglog kocenja sve puca i zavrsava na zalost kroz ili u kabinu. Sto je gore, ovo je "day cab" tj kamion bez "sleeper-a"(prostor iza vozaca predvidjen za krevete i smestaj stvari) pa je izmedju vozaca i tereta samo zadnja strana kabine. Kada se voze ogromne rolne lima ili zice, obicno zavrse u sleeper-u u slucaju ovakvog incidenta pa su sanse vozaca malo bolje dok prilikom prevoza cevi skoro nista ne pomaze, cak ni pomenuta zastitna tabla-zid nije 100% garancija. 

 

image.thumb.png.749585e57be713ad9140881d7d796d12.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policajac u ovom naletu prošao bez povreda

 

233968-bmw sudar.jpg

 

Kad kažemo da je posao policajca izuzetno opasan, nismo rekli ništa novo, ali ako pogledate ovaj snimak, stvari će vam postati jasnije. Prosto je neverovatno da je policajac iz ove nesreće izašao bez ozbiljnih povreda spasivši glavu brzom reakcijom, ali i pukom srećom.

 

Video nadzorne kamere iz policijskog vozila prikazuje standardni policijski posao rutinske kontrole automobila na autoputu u Ferfaksu, u Virdžiniji. Policajac razgovara sa vozačem BMW-a Serije 7 stojeći na strani suvozača i ne sluteći da će koji sekund kasnije prema njemu nekontrolisano klizati BMW M3. Sportski BMW je u krivinu ušao neprilagođenom brzinom, što je rezultiralo gubitkom kontrole i snažnim proklizavanjem u suprotnu traku. Iako je mimoišao još jedan BMW, M3 je bokom udario u 7-icu, mimoišao policajca i zaustavio se s druge strane.

 

Sreća u nesreći je da je policajac tokom razgovora sa vozačem Serije 7 verovatno čuo škripu guma i digao pogled te uočio M3, koji mu se približavao velikom brzinom. Neki procenjuju da se kretao brzinom od skoro 200 km/h. Sve što je policajac mogao da napravi jeste da pokuša da izbegne nalet vozila. I u tome je uspeo uz tek manje ogrebotine. Vozač Serije 7 je završio sa lakšim povredama, a manje povrede su pretrpeli i ostali učesnici u nesreći, 17-godišnji vozač BMW-a M3 i putnici u automobilu. ''Laknulo nam je da ova nesreća nije rezultirala tragedijom. Ovo je važan podsetnik da se život može promeniti u trenu. Odgovornost vozača je da vozi sigurno i stigne sigurno'', poručuju iz lokalne policije. A kako se ovo ne bi ponovilo, 17-godišnjak je dobio prijavu za nesmotrenu vožnju.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meteorit pao na parkirani Renault Clio u Francuskoj?

 

renault clio meteorit.jpg

 

Šta biste prvo učinili da krenete na posao u ponedeljak ujutro, pa na krovu svog parkiranog automobila zateknete rupu od pola metra? Da li bi prvo zvali policiju, vatrogasce ili osiguravajuću kuću? S ovakvim se problemom susreo jedan Francuz s periferije Strazbura ove nedelje. Na njegovom Renaultu Clio druge generacije je preko noći osvanula ogromna rupa.

Na mesto događaja su pozvani vatrogasci, budući da se iz vozila još dimilo. Oni su obezbedili mesto događaja te isključili mogućnost vandalizma, pa su zaključili da je ovaj automobil gotovo u potpunosti uništen usled - pada meteorita. Istražioci su na mestu događaja pronašli i manji grumen, otprilike veličine lešnika, koji je poslat na analizu da bi se utvrdilo da li je zaista on uzrok ove štete i da li je uopšte astronomskog porekla.

 

Šta god da je pogodilo nesrećnog Clia moralo je da se kreće vrlo velikom brzinom - naime, osim rupe na krovu objekat je probio i patos i rezervoar vozila. Nakon objavljivanja vesti u lokalnim medijima, neki stanovnici Strazbura su prijavili da su čuli ili videli pad meteorita. Međutim, međunarodna meteorska mreža FRIPON kaže da u to vreme na toj lokaciji nije zabeležen pad meteorita, pa će tek dodatna analiza verovatno otkriti uzrok ovog neobičnog događaja:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...