Jump to content
FAS Goran
Branko 23

Sreća ili nešto drugo....!?

Recommended Posts

Dvogodišnjakinju ''pregazila'' dva terenca, a ono šta se zatim dogodilo je sve iznenadilo

 

165169-devojcica.jpg

 

Mnogi roditelji su u strahu da će im se dete istrgnuti iz ruku i istrčati na put. U slučaju naleta automobila posledice su redovno fatalne, ali ne i u ovom slučaju.

Ovo se desilo prošle nedelje u pokrajini Sečuan na jugoistoku Kine kada je dvogodišnja devojčica istrčala na prometan put. U tom trenutku naleteo je veliki Toyotin terenac i bukvalno ju pregazio. Tako je u prvi mah izgledalo, ali devojčica se nakon što ju je terenac udario sklupčala na asfaltu. Zahvaljujući visokom klirensu vozilo je nesmetano prešlo iznad nje. Ali tu nije kraj. Odmah zatim nailazi drugi terenac čiji vozač nije video dete na putu, pa takođe prelazi preko nje. Ipak, i ovoga puta se provukla. 

 

 

Policijski službenik Guo Wei je izjavio da prvi vozač nije video dete na putu zbog mrtvog ugla i nastavio: ''Rastojanje između deteta i drugog vozila je bilo premalo da vozač uoči dete. Rezultat svega je da su dva vozila prošla preko deteta''. Lokalni mediji izveštavaju da je devojčica pretrpela lakše povrede glave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motociklista završio na krovu i sišao neogreban

 

165371-motor.jpg

 

Ova nesreća iz Portugalije je zaista za rubriku ''verovali ili ne''. Motociklista se zaleteo na auto-putu, udario automobil ispred sebe i završio na krovu. Živ i zdrav! Sve se dogodilo na auto-putu A28, motociklista je vozio Suzukii GSX-R, a automobilista Hondu Civic sedan. Motocikl se potpuno razbijen klizao putem, dok je njegov vozač ležao na krovu pokušavajući da dozove vozača kola i siđe na sigurno.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motociklista preživeo sudar pri brzini od 160 km/h na Nirburgringu!

 

Prisebnošću i uz mnogo sreće, motociklista uspeo je da izbegne velike povrede.

Britanac, koji je sa svojim prijateljima stigao namenski u Nemačku kako bi provozao ''koji krug'' na Nirburgringu nije ni sumnjao da će mu život visiti o koncu. Na svom BMW S1000RR pokazao je zavidnu veštinu vožnje, sve dok se nije susreo sa jednim Seatom. Pogledajte kako je sve to izgledalo! Udes je na snimku na 7 minuta i 30 sekundi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od njenog auta je ostala samo polovina - pogledajte kako je ona prošla

 

165747-sudar%201.jpg

 

Pre nekoliko dana, u Sjedinjenim Američkim Državama se dogodila strašna saobraćajna nesćreća u kojoj je SUV prakitčno prepolovio sedan u koji je udario. Verovali ili ne, oba vozača su prošla sa lakšim povredama. Saobraćajna nesreća u kojoj je praktični jedan automobil prepolovio drugi, dogodila se na autoputu A101 u Kaliforniji. Ovaj težak saobraćajni incident ima dva glavna aktera - prvi je Apol Lansang, koja je vozila svoju belu Chevy Impalu, a drugi je vozač Toyote Sequoia, Kevin Fenty.

 

165748-sudar%2011.jpg

 

On je vozeći se autoputem 101 prešao dvostruku punu liniju i svojim automobilom udario frontalno u Impalu koja je dolazila iz suprotnog smera, upravo na stranu suvozača. Udarac je bio tako silovit, da je Impala bukvalno prepolovljena. Verovali ili ne, žena u Impali je ostala da sedi za volanom u šoku! Vozač Toyote je ispao iz automobila, ali prema nekim informacijama, on nema teške povrede.

 

165749-sudar%20111.jpg

 

Policajac Jason Balham, izjavio je novinarima da je ovo jedna od najgorih nesreća koje je on video za 16 godinama rada u službi. To, da su oba vozača prošla samo sa lakšim povredama je pravo čudo. Prema rečima lekara, koji je došao na lice mesta, ovo je najteža saobraćajna nesreća koju je on u životu video.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Užasan sudar: Bolid je poleteo u vazduh, zapalio se i skroz raspao

 

dikson.jpg

 

Samo pukom srećom i neverovatnim spletom okolnosti izbegnuta je tragedija na trci Indi 500 u Indijanapolisu. Koliko je samo sreće imao Skot Dikson, koji će ovaj 28. maj moći da slavi kao drugi rođendan... Na trci u Indijanapolisu došlo je do strašnog sudara kada je 36-godišnji vozač sa Novog Zelanda naleteo na Džeja Hauarda koji je u tom 50. krugu izgubio kontrolu nad bolidom, udario u zid i okrenuo se na stazi. Dikson nije nikako mogao da ga izbegne, već se u punoj brzini zakucao u njega i onda se njegov bolid lansirao u vazduh, udario u zaštitnu ogradu, zapalio i potpuno raspao. Prosto je neverovatno kako su obojica prošli bez ozbiljnih povreda.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Udario ga autobus, a on samo ustao i ušetao u pab

 

167662-bus.jpg

 

Neverovatan snimak prikazuje trenutak kada autobus udara čoveka koji ide ulicom i koji, odmah posle nesreće, sasvim normalno ustaje i odlazi u pab. Sve se odigralo u Redingu. Autobus koji je izgubio kontrolu udario je Sajmona Smita i bacio ga niz trotoar.

 

 

Iako na snimku događaj izgleda veoma opasno, 53-godišnjak nije zadobio ozbiljne povrede, pa je mirno ustao posle pada i normalno ušetao u lokalni pub. ''Mislim da je Sajmon samo ustao, otresao prašinu sa sebe, a onda je došla hitna pomoć i odvela ga na medicinske provere. Nije imao trajne povrede, ali je bio prekriven ogrebotinama i modricama. Ubrzo su ga pustili iz bolnice a on je otišao na pivo da se opusti'', rekao je Danijel Frajfeld, suvlasnik paba ispred koga se nesreća dogodila. Kako prenosi San, još nije poznato zbog čega je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom. Autobus je posle Sajmona udario u kantu za smeće, a zatim se odbio od zgradu i zid ministra Sv. Marije koji se nalazi u blizini. U celom događaju je povređena još jedna osoba i ona je zadržana na lečenju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krenuli autobusom na aerodrom, umalo da ih pregazi voz

 

voz%20bus.jpg

 

Vozač autobusa koji saobraća do varšavskog aerodroma Modlin pokušao je da prođe vozilom u kome se nalazilo 40 putnika preko pružnog prelaza dok su se rampe spuštale. Ako mislite da je već to dovoljno suluda odluka, pogledajte video do kraja. Pružni prelazi su i po samoj definiciji potencijalno opasna mesta, s obzirom da se na tim tačkama železnički i drumski saobraćaj ukrštaju u istom nivou. Situacija je nešto bezbednija tamo gde postoje rampe i odgovarajuća svetlosna signalizacija, koji treba da spreče vozila da se nađu na šinama u trenutku prolaska voza.

Ipak, kao i u većini saobraćajnih nezgoda, ljudski faktor je najslabija karika u lancu. Da je poštovao propise, vozač ovog autobusa u Poljskoj zaustavio bi vozilo kada je video crveno signalno svetlo ispred rampe, ili bi barem to učinio kada rampa počne da se spušta. Međutim, on je ignorisao i jedno i drugo, da bi se na kraju zatekao sa autobusom punim putnika "zarobljen" između rampe i pruge, dok se voz približava. Usledio je tragikomičan pokušaj da se upozori mašinovođa voza, nakon čega je, na sreću, voz samo okrznuo autobus. Incident na pruzi u blizini Varšave dogodio se krajem septembra, a kako pišu lokalni mediji u njemu nije bilo povređenih. U autobusu je bilo 40-ak putnika, dok se u vozu se nalazilo preko 200 ljudi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač Audija RS3 brzinom od 200 km/h sleteo sa puta i čudom preživeo

 

audi%20rs3%20crash.jpg

 

Vožnja na ivici mogućnosti na putu koju ne poznajete može da bude izuzetno opasna, a u to se uverio ovaj nepromišljeni vozač Audija RS3. Kao što možete videti u videu, on je svoj automobil, prethodnu generaciju Audija RS3, odlučio da isproba na nesvakidašnjem putu u Belgiji koji je nekada bio trkačka staza Chimay Street. Staza se koristila za trke između 1929. i 1972. godine, nakon čega su zbog bezbednosnih razloga trke otkazane, a staza skraćena za potrebe trka motocikala. Budući da je staza danas u stvari javna površina po kojoj je dozvoljeno da se vozi (slično kao deonica popularne staze u Le Masu), neki vozači očigledno imaju potrebu da isprobaju granice svojih automobila (i svojih vozačkih veština), pa je tako vozač sa snimka na ravnom delu postigao brzinu od 200 km/h, ali očigledno nije znao da mu sledi raskrsnica, znak stop i skretanje za 90 stepeni. Sama nesreća je izgledala strašno, a vozač i suvozač imaju veliku sreće što su preživeli.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledam desno, pa levo i pređem. Ili beše obrnuto?

 

 

Prelazak široke, prometne ulice van pešačkog nije najpametniji potez, ali ako ste već odlučili da rizikujete svoj život, barem pogledajte na pravu stranu pre nego što pređete. Čak i kada prelazite na zeleno, na pešačkom prelazu, radi sopstvene bezbednosti treba pogledati levo, pa desno, da slučajno ne naiđe neko "zalutalo" vozilo – prednost koju u tom trenutku imate kao pešak neće vam ništa značiti ako vas udari automobil. Snimak koji nam stiže iz ruskog Novorosijska "pogrešan" je na više nivoa. Tri gospođe koje prelaze široku ulicu sa pet saobraćajnih traka ne samo što to čine na mestu gde nema pešačkog prelaza, već gledaju i na pogrešnu stranu. Na kraju, tragedija je izbegnuta bukvalno za dlaku, i to ne zato što su žene ili vozač minibusa uspeli da reaguju, već zahvaljujući čistoj sreći.

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa 486 km/h pogodio zaštitni zid i preživeo

 

486%20kmh.jpg

 

Ne samo da nije stradao u stravičnoj nesreći već je uspeo i da pobedi

 

Upravo se to dogodilo Steveu Torrenceu za upravljačem Top Fuel dragstera na trci na Motorplex stazi u Enisu, Teksas. Torrence se trkao sa Richiejem Cramptonom i u jednom trenutku mu je pukla zadnja leva guma. Izgubio je kontrolu nad dragsterom koji se u punoj brzini odbio od zida na drugu stranu i zatim prošavši uz drugi dragster udario i u drugu stranu, takođe u zaštitni zid. Nakon početnog šoka usledilo je novo iznenađenje za publiku i sve gledaoce prenosa. Torrence je izašao iz dragstera nepovređen, kao da se ništa nije dogodilo. Zatim je samo pogledao prema semaforu da vidi da li je možda i pobedio. Uprkos nesreći Torrence je uspeo da pobedi, piše Dragzine. "Šta sam pomislio to se i dogodilo – zadnja leva guma je pukla i auto je skrenuo ulevo. Pokušao sam da upravljam ali sam udario u zid. Napravio sam sve što sam mogao, a na sreću, Richie me nije pregazio". Kategorija top fuel dragstera spada u red najradikalnijih vozila današnjice. Ubrzanja su stravična, pa tako dragster ovog tipa uhvati 160 km/h za 0,8 sekundi, a vozi i preko 500 km/h.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali je dobro odreagovao sto je bezao od slepera a ne probao da bude brzi u prelasku puta, sleper verovatno prazan plus mozda ima funkciju automatskog kocenja , bus koji je snimao svirao da upozori...splet vise srecnih okolnosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vetar zamalo oduvao kamion sa puta na riječkoj obilaznici

 

kamion%20ri.jpg

 

Jak vetar na riječkoj obilaznici u više navrata je podigao kamion na dva točka i zamalo ga oduvao sa puta. Kamion podignut na dva točka, što izgleda kao da je scena iz akcionog filma snimio je Danijel Drača i objavio ga na svom profilu na FB-u. Snimak je napravljen na deonici Hreljin-Kukuljanovo kada je vozač kamiona proživeo pravu dramu kad je vetar umalo oduvao vozilo sa puta. Vetar je bio toliko jak da ga je u nekoliko navrata dizao na dva točka, a samom srećom kamion nije prevrnut na bok.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako se to desilo: Nakon strašnog udesa stub semafora prošao u kabinu Cayennea

 

177005-porsche s 1.jpg

 

Dramatičan udes se desio u petak u centru nemačkog grada Giessen, u delu u kome je maksimalna brzina ograničena na 50 km/h. Kroz dve trake glavne ulice su se utrkivali 21-godišnjak za volanom Mercedesa A klase i 18-godišnji vozač Porsche Cayennea. Vozač Mercedesa je pre semafora promenio traku i zatim snažno pritisnuo kočnicu kada je naišao na crveno svetlo. Vozač Porschea nije mogao da zakoči, udario je u Mercedes da bi se terenac zatim odbio na trotoar i na stub semafora.

 

177006-porsche s 11.jpg

 

Ne samo da je stub semafora zaustavio Cayerne nego je prošao u kabinu Porschea. Ono najvažnije: Stub je spasio dečaka koji je čekao na semaforu da pređe ulicu. Porsche je samo okrznuo dete i naneo mu modrice. Oba vozača su nepovređena, a policija ispituje da li je reč o ilegalnoj trci ulicama grada.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haos na autoputu: Kamionet se popeo na ogradu i razbacao stubove za rasvetu

 

180000-autoput.jpg

 

Neverovatno je da je ova nesvakidašnja nesreća prošla bez povređenih. Nesreća se dogodila na američkom autoputu kada je moćni pick-up udario u betonsku barijeru koja deli saobraćajne trake. Zbog udarca levom stranom popeo se na betonsku barijeru i nastavio da vozi. Pritom je naleteo na stub za rasvetu i minimalnim naporom ga odbacio na put. I tu gde bi većina drugih automobila stala, moćni Ford je nastavio srušivši još jedan stub. Srećom, nijedan u padu nije izazvao ništa više od materijalne štete na automobilima koje je udario. Kamionet se vratio na saobraćajnicu i stao, a ubrzo je stigla i policija. Vozač je uhapšen zbog vožnje pod uticajem opijata.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pušenje je štetno, a ovaj snimak to najbolje potvrđuje

 

pusenje udes.jpg

 

Poslednjih godina pušači su na meti brojnih kritičara, a sada im se pridružio i jedan motociklista. Nema sumnje, ova Brazilka će ovu pauzu i cigaretu upamtiti za celi život. I dok je u jednom trenutku mirno uvlačila nikotinski nektar cigarete, u drugom je za dlaku izbegla nalet motocikla i njegovog vozača. Bukvalno se radilo o milimetrima koji su nedostajali da je zakuca bilo motocikl ili njegov vozač. Da, u nesreći koja se dogodila krajem juna u Sao Paulu, a koju je snimila nadzorna kamera, nije bilo povređernih. Žena je bukvalno prošla s manjom ogrebotinom, a motociklista je još istog dana pušten iz bolnice.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlomljena stena pala direktno na automobil

 

Daily Mail je objavio video snimljen u pokrajini Sichuan u Kini koji na najbolji način prikazuje koliko su zaštitne mreže na stenama uz put korisna stvar za bezbednost saobraćaja, jer u ključnom trenutku mogu da spasu živote putnika. Nažalost, na ovom videu se komad stene odlomio i pao direktno na automobil, ali, velika sreća u nesreći jeste da niko nije povređen:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamion joj prešao preko glave, kaciga joj spasla život

 

183054-kaciga.jpg

 

Kada su ovakvi video snimci u pitanju, običaj je da se čitaoci upozore na njegov sadržaj, ali ovoga puta to nećemo uraditi. Ovoga puta savetujemo svakoga da pogleda ovaj snimak, pogotovo one koji tako lako bez kacige sedaju na motocikl. Snimak stiže iz Kine, iz grada Đinhua i prikazuje strašnu situaciju. Naime, ženu koja vozi skuter, vrata otvorena na parkiranom automoilu bacaju sa dvotočkaša pravo na putanju kamiona, koji prelazi preko njene glave! Na sreću, žena iz ove neverovatne situacije izašla živa, da bi kasnije izjavila da ju je samo kaciga sačuvala u životu. I tu je u pravu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...