Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Kimi Raikkonen nazad u F1?

Recommended Posts

kimi%20raikkonen%20citroen.jpg

Finski list Ilta Sanomat je objavio Twitter ''izjavu'' bivšeg vozača i sadašnjeg menadžera Takija Inouea u kojoj se tvrdi da je Kimi Raikkonen već potpisao ugovor s Williamsom i sledeće sezone ponovo stiže u Formulu 1. Glasine o povratku ''ledenog'' Finca oživele su nakon njegove letnje posete Williamsovoj centrali u Velikoj Britaniji. Uprkos izostanku zvanične potvrde pažljiviji promatrači su mogli da naslute da se nešto događa u timu Franka Williamsa; pre svega zbog brojnih izjava Rubensa Barrichella o tome da je on bolji izbor od Raikkonena.

Prema Inoueu, potpisivanje ugovora biće obelodanjeno prilikom predstojeće trke za Veliku nagradu Indije. Dakle, do zvaničnog objavljivanja sve ove informacije ipak treba uzeti sa dozom rezerve. Ukoliko se najave o Raikkonenovom povratku u Formulu 1 pokažu tačnima, ostaje neizvesna sudbina Rubensa Barrichella, s'obzirom da je on ''žrtva'' u ovom projektu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma da, sigurno je Barichello brži.

Williams će dobiti i Reno motore sledeće sezone, ako se ne varam. Sasvim je realno da ponovo budu konkurentni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pročitao sam Barrichellovu izjavu na eurospotu, nalupetao se za medalju (tj. za titulu :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

To bi bilo sjajno. :thumbsup:

Vanserijski vozač, neobično brz, a opet tako mnogo ispada iz klišea ponašanja i načina života vozača F1.

Uz Kubicu jedini koga bih ponovo voleo da gledam u velikom cirkusu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma da, sigurno je Barichello brži.

Williams će dobiti i Reno motore sledeće sezone, ako se ne varam. Sasvim je realno da ponovo budu konkurentni.

i sasvim je realno da ne dobiju one koji su u Red Bull-u.

pa stoga i nije neka vest ova za motore.

To bi bilo sjajno. :thumbsup:

Vanserijski vozač, neobično brz, a opet tako mnogo ispada iz klišea ponašanja i načina života vozača F1.

Uz Kubicu jedini koga bih ponovo voleo da gledam u velikom cirkusu.

pored toga bi voleo da vidim i Fetela u Ferariju. :whistle::thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas bih voleo da ga vidim ponovo u F1 jer je pored Fizika moj omiljeni vozac. Nadam se da ce imati vise srece i bolju saradnju sa Viliamsom nego sa Ferarijem. :thumbsup:

Barikelo, uvek ostecen! :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barikelo se nada...

f1%20barikelo%20klin.jpg

Rubens Barikelo kaže da još uvek nije izgubio nadu da će i sledeće sezone voziti u Vilijamsu, iako mu ugovor nije produžen još uvek. Vilijams pregovara sa Kimijem Rajkonenom ali i čeka da vidi kako će treći vozač tima Valteri Botas odvozati test za mlade vozače u Abu Dabiju. Barikelo veruje da je puno stvari koje je izrečeno o drugim vozačima koje povezuju sa Vilijamsom laž i špekulacija, i da još uvek nisu izgubljene njegove šanse da osigura mesto u timu.

''Mislim da se tu previše priča. Ja verujem da meni govore istinu a istina je da su sve to bla truć varijante'', izjavio je Barikelo u Abu Dabiju. ''Kada bih verovao svim tim pričama još od 2008. godine, Bruno Sena bi potpisao sa Rosom Bronom. Moram da sačekam i da vidim šta će mi reći iz tima jer su mi i rekli da je najbolje da sačekam rasplet, a ja im verujem.''

Takođe Barikelo kaže da su priče o tome da Vilijams pregovara sa Kimijem Rajkonenom smešne. ''Da budem iskren, nikada nisam razgovarao sa Kimijem, čak i kada je vozio trke u Formuli 1, a verujem da iako je imao razgovore sa timom, to i nije bilo na nivou dogovora da se on vrati u F1.''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
kimi%20raikkonen%20lotus.jpg

Šampion Formule 1 iz 2007. godine Kimi Raikonen naredne dve sezone voziće u timu Lotusa, preneli su danas britanski mediji. Raikonen je pre dve godine napustio F1 takmičenje i od tada nastupao u Svetskom reli šampionatu (WRC) i NASCAR-u. Finski vozač je izjavio da mu je nedostajalo takmičenje u Formuli 1 i da sa nestrpljenem očekuje narednu godinu.

''Učešće u WRC je bio od koristi za moju vozačku karijeru, ali nikako nisam mogao da utolim glad za trkama koju Formula1 donosi. Lako sam doneo odluku o provratku, jer sam bio impresioniran ambicijama tima'', rekao je Raikonen. Prvi čovek Lotusa Džerard Lopez rekao je da se raduje zbog saradnje sa svetskim šampionom. ''Raikonenova odluka da se vrati Formuli 1 je samo prvi u nizu koraka koji će doprineti da postanemo mnogo ozbiljniji učesnici šampionata'', rekao je Lopez.

Ove sezone za Lotus su vozili Brazilac Bruno Sena i Rus Vitali Petrov, a tim je u generalnom plasmanu završio na petom mestu sa 73 osvojena boda.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kultard veruje u Kimija

f1%20kultard%20kimi.jpg

Dejvid Kultard, bivši timski kolega Kimija Rajkonena iz vremena kada su nastupali za Meklaren, veruje da će bivši šampion koji će u sledećoj sezoni nastupati za Lotus Reno biti bolji nego ikad. Kultard koji je sa Rajkonenom bio timski kolega između 2002. i 2004. godine, smatra da je Finac sada znatno zreliji što će biti njegova najveća prednost u predstojećem šampionatu.

''Red Bul je početkom godine organizovao neku zabavu, a Kimi je skakao sa vozila na vozilo. Nije mu bilo važno da li je to bio motor ili neki automobil, već je samo gledao kako da iz mašine izvuče maksimum. On je bukvalno išao da same granice izdržljivosti vozila. Zbog toga ne smunjam da će biti sjajan.'' izjavio je Dejvid za Kimija.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

gala_vece.jpg

juce je na gala veceri u nju delhiju urucen sampionski pehar za sezonu 2011,sebastianu vetelu,drugi put zaredom,trofej mu je urucio mali napoleon, zan tod presednik FIA.

naravno i dzenson baton i mark weber su dobili svoje pehare za osvojeno drugo i trece mesto,a ekipa REDBULL je isto primila pehar za osvojen sampionat za najbolju ekipu u 2011, pehare su primili i sebastian loeb za sampiona u WRC za 2011 i yvan muller za osvojen sampionat u WTCC sampionatu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidimo kako Schumacher ne može da se bori za iole značajniji rezultat nakon povratka u F1. Nažalost, Lotus neće biti na nivou Mercedesa.

Kimiju će ostati da se bori za ulazak u drugi deo kvalifikacija...i možda ponekada, na određenoj stazi koja mu posebno odgovara napravi nešto značajnije...pod uslovom da bude kiša, ili da ostali pogreše sa strategijom zbog npr. ulaska Safety Car-a ili sl. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raikkonen produžio ugovor sa Lotusom

Uprkos činjenici da je tim Lotus i dalje u podređenom položaju u odnosu na Red Bull, McLaren i dobrim delom Ferrari, Kimi Raikkonen nije imao previše opcija u izboru poslodavca za narednu sezonu. Trenutno trećeplasirani vozač u poretku svetskog šampionata produžio je ugovor sa Lotusom za 2013.

Ono čemu se svi navijači finskog vozača nadaju je napredak tima i bolid u kome će Raikkonen napokon moći ravnopravnije da učestvuje u borbama na stazi. Kao najbolja ilustracija trenutne Lotusove nemoći može poslužiti upravo trka u Indiji, održana prošlog vikenda. U njoj je Raikkonen bio prisiljen da se pomiri sa pozicijom iza Felipea Masse uprkos problemima sa potrošnjom goriva, a zbog kojih je Ferrarijev vozač dobar deo trke vozio ne koristeći punu snagu bolida.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lotus: Kimi Rajkonen se savršeno uklapa

89777-f1%20kimi.jpg

Džerard Lopez, glavnokomandujući među vlasnicima tima Lotus, firme Genii Capital, veruje da je Kimi Rajkonen uspeo da pronađe savršen balans između njegovog posla i privatnog života u 2012. godini. Ranije je trpeo kritike zbog manjka entuzijazma, Finac je nadmašio očekivanja obezbedivši pobedu Lotusu, prvu pod ovom upravom i u ovom statusu, a koju je malo ko očekivao. Rajkonen se vratio u F1 posle dve godine pauze, koju je iskoristio za takmičenje u WRC šampionatu, uspevši da se popne na podijum sedam puta. Sve to je doprinelo sjajnoj atomsferi u timu a Rajkonen je bio sposoban da iskoristi sav potencijal Lotusovog bolida.

''Stavlja mi osmeh na lice'' izjavio je Lopez. ''Znao sam da bi moglo ovako da bude, Rajkonen je doneo ogromnu količinu rada kako bi njegov talenat došao do punog izražaja, i rezultat svega toga je vidljiv. On radi svoj posao na najbolji mogući način, a ostalo slobodno vreme koristi kako on želi. Pronašao je balans, pričamo svake nedelje i on se oseća dobro. Ja želim vozače a ne robote.''

Lopez je pomenuo i Rajkonenovog kolegu Romaina Grosjeana. Uprkos turbulentnoj kampanji koja je iza njega, i tokom koje je čak i kažnjen zabranom vožnje u Italiji posle nepotrebnog sudara koji je skrivio na stazi SPA već u prvom krugu, Francuz je uspeo da zasija pred kraj.

''Bilo je četiri vozača koji su imali više kazni od njega, ali su oni učestvovali na svim trkama, dok je Grosjean izbačen sa trke u Italiji. Ipak, pokazao nam je da je brz i od njega se očekuje mnogo više ove godine.''

Džerard Lopez ne razmišlja o prodaji Lotusa

Vlasnik Lotusa, Džerard Lopez tvrdi da ne razmišlja trenutno o prodaji tima, iako je krajem prošle godine bilo razgovora sa potencijalnim investitorima.

Lopezova firma Genii Capital je razmišljala o prodaji manjinskog dela tokom 2012. godine, i razgovano je sa nekoliko različitih strana, ali je na kraju odlučeno da ostanu stoprocentni vlasnici. Posle uspeha koji su postigli tokom sezone, koju su završili na četvrtom mestu u šampionatu konstruktora, Lopez je rekao da je prezadovoljan načinom na koji tim funkcioniše.

''Kada smo kupili tim uzeli smo 75% akcija, a onda smo preuzeli svih 100%. Ali uvek smo otvoreni za saradnju, ako postoje dobri investitori koji žele da ulažu, mi smo spremni. Nikada nisam želeo da prodam tim jer mislim da je on dobra platforma za razvijanje biznisa. Sa sponzorima ne razgovaramo samo o onome što vi vidite da piše na kolima, već o biznisu u širem kontekstu.''

Tokom godine, svom portfoliju, Lotus je dodao i kompaniju Coca-Cola, koja želi da promoviše svoje energetsko piće Burn, a tim je pregovarao i o ugovoru sa kompanijom Honeywell koja takođe nudi sponzorstvo. Lopez kaže da su im finansije u dobrom stanju, iako nema budžete poput Red Bula, Meklarena ili Ferarija. ''Blizu smo najboljih timova. Imamo ugovore sa Microsoftom, Unileverom i Koka Kolom. Ovo demonstrira našu vrednost, a naš tim broji 547 članova u ovom trenutku.''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rajkonen ne treba da se menja

kimi.jpg

Lotus čini pravu stvar što dozvoljava Kimiju Rajkonenu da bude svoj čovek u Formuli 1, tvrdi Džeki Stjuart. Legenda F1 iz Škotske, koji je takođe i strateški savetnik vlasnika firme Genii, priznaje da tim ne bi trebalo da bude zabrinut zbog njegovog ponašanja van staze, jer sve što pokazuje na stazi je ono što se u stvari od njega i očekuje.

''Kimija ne treba menjati nipošto. Vrlo retko razgovaram sa njim, jer on ako želi, doćiće i razgovaraće sa mnom. Ako ja odem nešto da ga pitam, njemu nije jasno zašto sam ja došao da ga smaram. Što me ovaj gnjavi? Takva bi mu reakcija bila.

On je veoma poseban, u stvari, najčudniji koga ja znam od svih vozača, ali on je napravio mnogo bolji povratak od Mihaela Šumahera. Na svakoj trci od njegovog povratka je bio dobar i isporučivao rezultate. Sa svim svojim znanjem koje ima i kompletnim menadžmentom u sopstvenoj glavi, njega PR ne interesuje, novinari ili intervjui. On to ne želi. Ako ga pitate glupo pitanje, dobićete blentav odgovor. Sviđa mi se Kimi mnogo. Ne mogu da ga ubrojim među moje prijatelje, a ljudi koji su njegovi prijatelji su često veoma neuobičajeni, ali Kimi sjajno radi svoj posao.''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...