Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Potvrđena trka u Nju Džersiju

Recommended Posts

f1%20nju%20dzersi%202013%20povrdjeno.jpg

Guverner Nju Džersija Kris Kristi potvrdio je u utorak da će ugostiti trku Formule 1 2013. godine. Kristi je izjavio da će trka biti ulična i da će se voziti na 3.2 milje dugačkoj stazi. Voziće se po već postojećim putevima kroz Port Imperial i pa preko Palisades u Vihokenu i Zapadnom Njujorku.

''Srećan sam što mogu da kažem da će Nju Džersi ugostiti trku F1 počev od 2013. godine. Ovo je jedan od najuzbudljivijih sportova na planeti a trka će se voziti praktično u našem dvorištu'' Izjavio je Kristi. ''Uveravam vas da je ovo jedna od najboljih odluka koju smo doneli a sigurni smo da će svi uživati u trci i da će čelnici F1 i vozači, timovi i gledaoci biti prezadovoljni.''

Ova vest znači da će se u SAD od 2013. godine voditi dve trke, sa Ostinom (Teksas) koji je već u kalendaru za sledeću godinu. Poslednji put su se trke u SAD vozile 2007. godine u Indijanapolisu.

''Ljudi iz celog sveta će doći u Nju Džersi da vide jedinstvenu i uzbudljivu trku'' dodao je Kristi.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

smaraju sa tim ulichnim trkama..kako se krene sa starta tako i ostane...dajte bre lepo TRKACKE staze,da se juri,dajte velike pravce,a ne ove zidove sa strane dosta je Monako i Dubai,preteraste ga sa Valensijom i ostalim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pareparepareparepareparepareparepareparepareparepareparepareparepareparepareparepareparepare ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nju Džersi definitivno u F1 kalendaru u sezoni 2014.
 
f1%20zastava.jpg
 
Kako prenosi Tanjug, prva Velika nagrada Amerike na stazi u Nju Džersiju, koja je ove godine otkazana zbog nedostatka sredstava, definitivno će biti održana 2014. godine. Kako je navedeno, trka u Nju Džersiju voziće se u junu, odmah posle Velike nagrade Kanade u Montrealu. Promoter trke Leo Hinderi rekao je da je otkazivanje trke ove godine ''bila samo njegova greška''.
''Morao sam da složim svojevrsnu Rubikovu kocku'', rekao je Hinderi i dodao da očekuje veliki broj navijača iz Evrope na ovoj inauguracionoj trci iduće godine.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
U kalendaru 2014.

 

f1%20zastava.jpg

 

Nju Džersi je jedan od tri nova grada u kalendaru za Formulu 1 iduće godine, saopštila je Međunarodna automobilska federacija. Prva Velika nagrada Amerike biće održana 1. juna, nedelju dana pre kanadske trke u Montrealu. Uz Nju Džersi, u kalendaru za 2014. su i Velika nagrada Južne Koreje, koja je predviđena za 27. april i trka u Meksiku, zakazana za 16. novembar. Rusija će debitovati kao organizator trke Formule 1 u Sočiju 5. oktobra, a Austrija će biti organizator 22. juna.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Da li će F1 ikada biti vožen u Nju Džerziju?

 

f1%20new%20jersey.jpg

 

Nakon brojnih odlaganja i dugotrajnih pregovora, došlo je do novog zaoštravanja između Formule 1 i organizatora potencijalnog Gran prija u Nju Džerziju.

Trka u Nju Džerziju, koja bi dodatno ''osvežila'' F1 kalendar za sada neće biti održana. Britanski mogul, Berni Eklston, nije zadovoljan ponašanjem organizatora a sa druge strane, problem predstavljaju finansije i sponzori, jer trka kao takva, retko kada može biti profitabilna. Pomenuta trka je skinuta sa kalendara za 2013. godinu, a definitivno je neće biti ni ove godine, dok optimisti predviđaju da će biti vožena u sezoni 2016. godine. Staza sa krugom dugačkim ukupno 5 kilometara, koja se prostire na pravim saobraćajnicama, poput one u Monaku, za sada ostaje na čekanju.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...