Jump to content
FAS Goran
chikavili

Kamera za automobile

Recommended Posts

http://www.personalmag.rs/hardware/digital-foto/prestigio-kamera-za-automobile-roadrunner-hd1/

Prestigio je predstavio sasvim novi proizvod koji će unaprediti našu mobilnost – video kameru za automobil – RoadRunner HD1.

Prestigio RoadRunner HD1 je mobilna digitalna kamera sa brojnim mogućnostima, a koja će biti pouzdani svedok u slučaju saobraćajnih nezgoda ili udesa. Uređaj poseduje moćan procesor koji omogućava HD 720P snimanje visoke rezolucije 1280 x 720 @ 30 fps, koja će snimiti svaki detalj.

Uređaj podržava snimanje na SD karticu do 32GB, na ovaj način se može sačuvati do 6 sati podataka i podržava reprodukciju u realnom vremenu i prikaz datuma i vremena. RoadRunner HD1 poseduje i atuomatsko prilagođavanje osetljivosti na svetlost , isporučuje odlične performanse i jasnu sliku u uslovima smanjenje vidljivosti.

U druge važne karakteristike uređaja ubraja se i odličan ugao vidljivosti . RoadRunner HD1 poseduje 120 stepeni objektiv širokog ugla vidljivosti koji dozvoljava fotografisanje šireg prizora. Poseduje i funkciju za detekciju pokreta što omogućava identifikovanje potencijalnih važnih snimaka čime se umanjuje naporna pretraga višečasovnih snimaka.

Uređaj ima širok temperaturni opseg, -35˚C to +70˚C, što omogućava da kamera bude u funkcionalnom stanju pri visokom ili izuzetno niskim temperaturama.

“Prepoznali smo potrebu ljudi za proizvodima koji će im pomoći da izbegnu probleme na putu kao što su: plaćanje osiguranja za nezgode koje nisu nastupile njihovom krivicom, ili dokazivanja realne brzine prilikom vožnje, ili jednostavno mogućnosti da se snimi sve što se događa izvan ili unutar automobila. Zbog toga smo odlučili da lansiramo našu auto kameru, RoadRunner HD1, koja je dostupna od danas.” COO Prestigio Yuri Antoshkin je objasnio. “Stalnom težnjom da pružimo tržištu najbolje visoko-tehnološke proizvode, došli smo do RoadRunner HD1 kamere i uvereni smo da će i ovaj novi proizvod zadovoljiti očekivanja naše ciljne grupe i budućih potrošača”, dodao je on.

Uređaj radi na integrisanu bateriju Li-On koja se može puniti i DV 5V output punjač za automobil, tako da bez obzira koliko daleko vozite, uređaj je uvek na oprezu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm, da je zanimljivo, jeste, ali kostace sigurno 60-70-80 evra, sto na ovu krizu nije mala para :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pogledaj kometare dole ispod te tvoje "nesto slicno" aplikacije :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam uzeo sledeće

bk2.jpg

nije loše. Domaci brend ali kineski proizvod :thumbsup:

Kada napravim carputer biće vezano na komp non-stop i onda nema problema. Slika je vrlo pristojna ali video snimak zauzima dosta mesta, cak i nocu se može lepo videti. Na 8GB je moguce smestiti jedva 2 sata snimka po danu, dok je nocu velicina snimka dosta manja.

Po meni zglob koji drži kameru uperenu tamo gde želite je jedina veća mana, prilikom vožnje po našim putevima kamera polako ali sigurno pada na dole, ništa što jedna kap super lepka ne može rešiti :harhar::D

Garancija 2 godine.

Standardna MP cena za ovu kameru je malo prejaka i mislim da je 5999 din. Ja bih mogao da napravim neku lepu cenu za clanove foruma, ali ne znam da li smem da je napisem. Neko od admina ce mi javiti ukoliko moze pa cu napisati. Pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja već duže vreme razmišljam o tome u mom automobilu. Zapravo moja osnovna ideja je bila da kameru povežem sa Carputer-om. Međutim, kako god sam okrenuo uvek se bolj rešenje nametalo sa nezavisnom kamerom tj. sa kamerom ovog tipa koja ima sopstvernu autonomiju i ne zavisi od drugih jedinica.

Osnovni problem i prepreka koja me je zaustevljala u kupovini ovakve naprave je način montiranja. Uređaj je prilično veliki i nezgrapan te je potrebno dosta truda da se stavi na odgovarajuće mesto, a da se pritom i lepo pričvrsti da ne bi spadalo.

Drugi problem koji nisam uspeo adekvatno da rešim jeste mala rezolucija ovih kamera. Rezolucija ovih kamera je dovoljna da se prepoznaju pokreti, boje i radnje koje se na snimku događaju. Međutim, snimak je potpuno neupotrebljiv u slučaju kada je potrebno očitati npr. nečiju tablicu, ili neki podatak sa putokaza ili neke reklame/bilborda.

U svakom slučaju, vrlo korisna stvarčica, ali sa određenim ograničenjima sa kojima se treba pomiriti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Uzmi onaj USB za microSD kartice i resis problem :)

@Dovla. ona posladnja i najskuplja mi se cini da je i najmanja (mozda i pisu dimenzije negde :rolleyes: ) mozda bi mogla nekako na poledjinu retrovizora da se nalepi pa da se manje vidi itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ :) ... Ma treba mi da bi umesto flesa povezao 2.5" hdd.

A zar meni nije lakse da povezem kamericu s kompom? :hmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dovla: pa imamo opcije da stavimo neku dobru usb kamericu (Logitech npr) a imamo i opciju da stavimo usb capture device i onda klasicnu kameru u njega. Mislim da je ova prva opcija bolja jer druga ne moze da prikaze hd sliku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MilanLaki

Da sam ovo imao pre 20 dana sada bih imao 500€ više u džepu.

@podvarak

U principu ima dosta opcija i rešenja, ali ja sam nekako zapeo za neku kvalitetniju kameru, ono da se vidi tablica na autu koji je 200m ispred mene. E sad, naravno ako bi to moglo za manje pare (kao što ne može :D ) bilo bi divno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

MD80_2.jpg

ja sam koristio ovu, 25min je 1.63GB. Kvalitet nije neki ali za te pare... snima na SD kartice a oznaka je MD80 tj kineski klon sa ebay-a.

evo slike iz videa, tablice se sigurno ne vide ni kada je lep dan a kada je ovo snimano padala je kiša.

vlcsnap_2011_10_15_23h24m17s54.jpg

pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au ala je mocna ova poslednja.

Ja vec neko vreme isto razmisljam o tako nekoj kamerici, ali namenskoj za kola, kao sto je Prestigio kao iz prvog posta.

Da li je poznata cena iste?

Mislim da ako je 60-ak eur, ne isplati se narucitavni sa neta onda, ukoliko ova na netu nije ispod 40e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...