Jump to content
FAS Goran
barcode

Nuova Croma - zamena sijalice stop svetla

Recommended Posts

Pozdrav, nova croma, otisla sijalica stop svetla sa strane. U uputstvu pise da treba odsrafiti dva srafa koja se vide kada se otvori gepek i onda 'osloboditi svetlo iz neceg plasticnog'. E sad, ja sam odsrafio srafove koji se vide i probao da ga iscupam jer pretpostavljam da je to nesto plasticno zabica i solidno sam jako vukao ali nista. Ajd povuci cu jace, samo se plasim da kada ne popusti pocupam kablove za struju.

Dakle, da li neko zna da li se cupa pravo unazad ili mozda na stranu i koliko otprilike ostane kabla da visi kad se izvuce?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao i kod drugih novijih automobila ta žabica (ili žabice kod drugih) je dosta jaka sve dok se ne skine nekoliko puta tako da slobodno povuci jače i blagi ugao ka spolja :) :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, da, tu su dve kuglice u faru koje ulaze u plasticna lezista i mora bas jako da se povuce da bi se iscupao far. Kabla ima jedno 15 cm, tako da ima fore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WP_20150523_11_19_54_Pro.jpg WP_20150523_11_20_02_Pro.jpg WP_20150523_11_21_43_Pro.jpg

WP_20150523_11_23_43_Pro.jpg WP_20150523_11_27_24_Pro.jpg WP_20150523_11_29_05_Pro.jpg

Evo kako to izgleda kod mene. Meni prijavljuje right sidelight fault pa sam cistio kontakt i nije nestala. Moracu zameniti sijalice i napred i nazad. Sto se tice fara odvrnu se dva srafa i povuce se ceo u nazad kako bi se oslobodile zabice sa slike predposlednje.

Edited by Bumblebee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre vraćanja nazad staviti malo grafitne masti u rupice (može i neka druga mast), i sledeci put ce lako ići.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam jedno možda glupo pitanje za one iskusnije!?Crkla mi je dvopolna sijalica na desnom štopu na mojoj cromi t.j. štop ne radi...,a radi pri kočenju(crkao mi je jedan pol).Iznutra sam u gepeku izvadio onaj panel i gurao ruku ne bi li uspeo da izvadim sijalicu,ali nisam uspeo.Nakon toga je pokušao moj drug koji je ranije radio kao automehaničar,ali posle prilično duge zajebancije nismo uspeli!Napipali smo sijalicu od pozadi i tu plastiku okolo,ali nismo uspeli da je skinemo!Pa bih zamolio nekoga ko zna da mi objasni postupak!Hvala unapred...

Edited by neshaoct
spojeno by m1hajlo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamenjeno.Hvala druže! :) Da ne bude da nisam gledao ovu temu pre nego što si mi poslao odgovor i pomogao...prvo sam otvorio novu temu pošto nisam video da već postoji ista pa su je prebacili ovde! Hvala ti...pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...