Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Pozdrav svim ljubiteljima Fiata i cele porodice italijanskih automobila.

Vec duze vreme sam Alfista, a od pre dva meseca sam vlasnik Punta 1.2 16v sa automatskim menjacem, automobilom od kojeg nisam ovoliko ocekivao i kog sam odmah nazvao mala Alfa.

Dakle,Punto kupljen u BG na placu Nodika011, svaka pohvala za ljude s placa, sa 94000km, iz okoline Torina od jednog vlasnika do prodaje, s velikim servisom pre 30000tak hiljada, losim letnjim gumama, pogonom samo na benzin. Za ove nase saobracajne guzve, naravno, odmah ugradjen sekvent plin, stavio zimske gume Michelin alpin a3, nasao na polovniautomobili, ali zaista kao nove i uradjena zastita odozdo i sajtni, da ne razmisljam o soli, blatu...

Presao sam do sad nesto vise od dve hiljade i Punto odlicno ide, lepo ubrzava, pretice, koci. Trosi osam, devet litara tng, a ulje koje sam takodje zamenio kad sam ga kupio ne pomera ni milimetar, sipao sam selenia gold. Najzabavnija stvar u automobilu pored motora koji je necujan je fenomenalan menjac sa nekoliko nacina voznje, jako lepo bravo za Fiat!

Evo i nekoliko slika:

Fotografija0100.jpg

Fotografija0098.jpg Fotografija0099.jpg

Fotografija0101.jpg Fotografija0103.jpg Fotografija0104.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

extra izgleda :unworthy: ova bela kombinacija unutra je do bola...sve pohvale

Share this post


Link to post
Share on other sites

:thumbup:

:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

hvala

extra izgleda :unworthy: ova bela kombinacija unutra je do bola...sve pohvale

hvala ti!Cim sam video tu kombinaciju odmah mi sa puno dopalo,kazu mi zenski auto?ja mislim ili je lepo ili nije,a ovo mu bas stoji!U tom pavo belom stilu stavih i kapice ventila plave,al ne vredi upravo su mi ih skinuli u samom centru u Zmaj Jovinoj :realmad: ,sta ces!

Super izgleda, a tu je i automatska klima :thumbup:

da,da kazu da je redja automatska klima,odlicno radi cak je dvozonska!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima!Posle 16000 km da se malo pohvalim svojim Puntom!Nisam mislio da je ovo bas toliko dobar mali auto,bez kvara,bez zastoja i bez problema u proteklih godinu i neki mesec.Upravo sam uradio veliki servis i zamenu ulja u menjacu,filter je japanski i dosta skup,kod Bogunovica ga samo ima,inace ostalo je uobicajenih cena.Potrosnja je ustaljena na oko 8 litara plina mesovito,ulje ni kap ne trosi.Imam veliko poverenje u Punta i siguran sam da retko ko moze da napravi bolji mali auto od FIATA!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav!Dve godine od pocetka voznje,25000km i dalje sve radi besprekorno.Zamenjena lambda sonda,original kupio kod Bogunovica,potrosnja moze da bude i sedam litara ako se malo obrati paznja.Sve u svemu,Punto je prva liga! :guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda je potrošnja i uredu s obzirom da je automatski menjač, jer načini vožnje auta sa manuelnim i auta sa automatskim menjačem su različiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima!Evo me posle dugo vremena, zaboravih lozinku i ovog momente mi se "javila"!Stigli smo do 135000km i ništa se ne menja, Punto ne posećuje majstore, samo menjam ulje i vozim.Da ga ne ureknem, ništa se ne kvari.Mali je čudo, ne troši ulje, plin i dalje 8 plus 1 minus 0,5 litara i to je to.Čak ni gume, oba seta ,nisam menjao jer ih  ravnomerno troši i vrlo polako.Menjač radi savršeno.Skoro bi se moglo reći da je malo"dosadan"ali samo nek tako ostane .Posle skoro četiri godine samo mogu da potvrdim konstataciju od prvog dana:"koji je to mali auto bolji od Punta!" :fun:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako bese jel i dalje menja brzine na 4h obrtaja u D modu?Onog sto sam rastirio je menjao na 4,a prava je zanimacija kad se rucno menja,ali ima blokadu na 6h obrtaja,taj je bio 2000god!Imao sam utisak da su lose lamele kad naglo krenes,a onda kad zalepi odjednom,bio je sporting automatik,menjac je C075 made in Japan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menja neosetno, znatno ranije ako ne zabodeš gas do kraja.Jedino osetim kad pređe u drugu, normalnim gasom oko dve hiljade,inače puno ubrzanje drži na 5h i tako dokle god insistiraš.Blokada je na 6h i kad si u manuelnom modu sam promeni u višu, tako da mu ništa ne možeš loše uraditi.Ja uglavnom držim u De modu kad sve to radi još na nižim obrtajima, meni je baš odličan menjač.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas mi je drago sto si zadovoljan i ja evo posle godinu dana voznje Punta delim isto misljenje, nema boljeg auta u B klasi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav!

Godine prolaze km se povećavaju, a Punto se ne menja. Ima 165500km i sve je apsolutno isto kao i na 93000km kad sam ga kupio. Konstantno je na oko 7,5-8,2 litara plina, ulje i dalje ne troši, jedan set pločica je potrošio i to posle 50000km, trap-šta je to?

Ima novi set letnjih Lassa guma 185/55/15, zimske Michelin su neuništive,stavio sam ove zime novi Bosch akumulator...za pet hiljada treba veliki servis da se odradi i ulje u menjaču da se zameni i filter.

U principu, jedan savršeno "dosadan" auto kome se ništa specijalno ne događa!!!P

ozdrav i uživajte u najboljoj marci malih automobila!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo bre, bas mi je drago da jos neko uziva u cvt transmisiji... Gledao sam tog punta na placu i nismo se dogovorili oko cene  :P

Samo posto vec znas da je CVT, onda nemoj da pises kako "menja brzine" posto taj menjac u automatskom modu nema sta da menja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, da hahahaaa kako da mu drukčije odgovorim kad pita kad šalta, to je više slikovito, bukvalno objašnjenje..cvt kontinualna varijabilna transmisija...bolja polovina me je nagovorila, zbog sebe, da ovakav punto kupimo i nisam se pokajao ni u jednom momentu...najviše volim kad voze nervozno iza mene npr neki megani, golfovi i sl. pa stanu paralelno na semaforu kao da ostave ovaj "lenji" fiat, e onda isljučim E mod ostanem u D i bivaju ,kako kažem, surovo kažnjeni tj ostavljeni na pola puta do sledećeg semafora..mali je zakon za grad, mada i preko 160 nije malo na otvorenom!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...