Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Sudar osam automobila na Nirburgringu, učestvovao i BMW Ring Taxi / Udesi, nesreće, izletanja

Recommended Posts

Nova Toyota Supra slupana na Nurburgringu

 

toyota-supra 4.jpg

 

Najnoviji model u Toyotinoj gami - dugoočekivana Supra, ovih dana je ''uknjižila'' i ozbiljniji udes na Nurburgringu tokom testiranja. Nova Toyota Supra još nije ni stigla u prodajne salone, a jedan primerak nedavno je nastradao u udesu na stazi Nurburgring Nordschleife. Naime, tokom perioda rezervisanog za fabrička testiranja, test-vozač je očigledno izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu.

 

toyota-supra 44.jpg

 

Na fotografijama koje su ''procurele'' na Internet, oba člana tima su ''retuširana'' (nedostaju im glave!), a na jednoj od slika vidi se i kamion sa ''kontejnerom'' koji je stigao da pokupi slupani automobil i preveze ga nazad u test-centar, daleko od očiju javnosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haos na otvaranju Nirburgringa, niko ne poštuje pravila

 

nirburgring 2020 01.jpg

 

Već prvog dana otvaranja legendarne staze nastale neviđene kolone i okupljanja automobilista. Nirburgring je automobilska svetinja za sve ljubitelje brzine, pa ne čudi što je vest o otvaranju nakon mesec i po blokade dočekana sa sveopštim oduševljenjem i navalom automobilista na tzv. ''zeleni pakao''.

 

Uprkos nastojanjima organizatora da spreči okupljanja i bilo kakve po širenje pandemije riskantne situacije, plan se urušio već prvog dana. Nisu pomogle ni brojne mere poput zabrane parkiranja u blizini staze te činjenice da su svi hoteli zatvoreni. Najpopularnija staza među vozačkim turistima je vrata otvorila 30. aprila kada je uveden sistem isključivo online prodaje karata. Touristenfahrten beskontaktna vožnja podrazumeva izostanak kontakta sa osobljem staze, pa se pristup stazi vrši očitavanjem QR koda. Uvedena su i pravila o maksimalno dve osobe u automobilu, pri čemu se osobe prijavljuju još pri kupovini karata. Zabranjeno je izlaziti iz automobila na ulazu u prostor kompleksa staza, a korisnici imaju na raspolaganju jedan strogo kontrolisani sanitarni čvor. Ali, sve to nije bilo dovoljno da se spreče mnogobrojna okupljanja istomišljenika. Neki nisu ni izdržali do staze, dok je istovremeno većina zaboravila šta su to distanciranje i zaštitna maska:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krivina na Nirburgringu dobila ime po legendarnoj Sabine Schmitz

 

215409-sabine.jpg

 

Krivina na poznatoj stazi Nirburgring je dobila ime po legendarnoj Nemici Sabine Schmitz.

Schmitz je bila poznata kao Kraljica Nirburgringa, a preminula je u martu u 52. godini nakon duge borbe s rakom. Samo nekoliko dana nakon njene smrti pokrenuta je peticija s ciljem da jedna krivina Nirburgringa dobije njeno ime. Za samo 24 sata je peticiju potpisalo 10.000 ljudi, a taj broj je danas veći od 50.000. Peticija je privukla pažnju zvaničnika Nirburgringa, a nakon nekoliko meseci debate o tome koja krivina je najprikladnija, doneta je odluka da prva krivina staze dobije naziv ''Sabine Schmitz - Kurve''. Sve će biti ozvaničeno 11. septembra kada se održava ROWE 6 Stundern ADAC Ruhr-Pokal-Rennen trka u sklopu Nurburgring Endurance Series serije.

 

Schmitz je postala prva žena koja je pobedila na 24-satnoj trci i jedna kojoj je to uspelo do sada. Sabine je na Zelenom paklu prešla više od 33.000 krugova, neke od njih iza upravljača BMW-ovo Ring taksija, a neke u kombiju Ford Transit u staroj epizodi emisije Top Gear. Legendarna Nemica je pomogla Škodi da ostvari rekord za najbrži produkcijski SUV sa sedam sedišta na pomenutoj poznatoj stazi. To se dogodilo pre skoro tri godine uoči premijere modela Kodiaq RS. Tada je Sabine zatvorila krug sa vremenom 9:29.84. Taj rekord još uvek važi, a ostvaren je s potpuno fabričkom verzijom SUV-a sa dizel motorom. Schmitz je odrasla blizu staze Nordschleife te je bez sumnje jedan od njenih najvažnijih ambasadora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nirburgring zatvorio vrata sporim automobilima

 

187182-nirburgring 01.jpg

 

Popularna turistička vožnja (Touristenfahrten) stazom za koju vozači moraju da izdvoje 30 evra (vikendom 35 evra), do sada je bila dostupna svim vozilima sa minimalnom brzinom od 60 km/h, a sada je granica minimalne brzine povećana na 130 km/h.

U najprometnijim vikendima Nirburgringom prođe i do 2.000 automobila, a u istom trenutku na stazi može da se nađe i čak 250 automobila. Tokom turističkih vožnji u kojima može da učestvuje skoro svako sa važećom vozačkom dozvolom - povećava se broj neiskusnih vozača na stazi. To povećava opasnost na stazi, zbog čega je i povećana minimalna brzina. S novim pravilom, na stazi će biti manje sporih automobila koji svojom brzinom neretko stvaraju haos.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...