Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Sudar osam automobila na Nirburgringu, učestvovao i BMW Ring Taxi / Udesi, nesreće, izletanja

Recommended Posts

Nurburgring%20sudar.jpg

 

Ovog vikenda se na stazi Nurburgring Nordschleife dogodila nesreća u kojoj je učestvovalo osam vozila, među kojima je i popularni BMW Ring Taxi, a jedna osoba je teže povređena.
Nemačka policija objavila je da se nesreća dogodila u nedelju oko 14 sati, a u njoj je učestvovalo osam automobila. Do nesreće je došlo kada su tri automobila kočila zbog dolaska do dela staze na kome su obavljani radovi. U tom trenutku je četvrto vozilo naletelo na poslednji automobil u koloni, izletelo u travu i ponovo se vratilo na stazu i udarilo preostala dva vozila.
U tom trenutku dolaze još tri vozila koja su usporila zbog nesreće, ali BMW Ring Taxi koji je dolazio iza njih nije video da je došlo do nesreće i udara u zadnji deo iznajmljene Corvette Z06. Kao što smo već pomenuli, jedan od učesnika je odvezen u obližnju bolnicu, dok je još dvojici pomoć pružena na stazi. Policija procenjuje da je visina materijalne štete oko 100.000 eura. Ovo još jednom pokazuje zašto ta staza nosi nadimak ''The Green Hell''.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta je 100 k EUR na trkačkoj stazi.

Baba u salonu napravi 200 u salonu automobila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mi jasno ko ih je pustio na stazu dok su "radovi" u toku....

Ta staza moze da se zatvori na 100 nacina i napravi druga putanja.... Mislim, ispade ko da voze kroz koridor 10 dok putari zalivaju asfalt :question:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa samo na ovoj slici se vidi da tu ima daleko više od 100k € štete, a gde je još onih par drugih automobila...

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa mozda i nije,ovaj bmw sto je sjeban je model iz devedesetih on ceo kosta 10k, verovatno su ostali samo cuknuti malo

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa kad oce da obaraju vremena tamo na stazi,pa jure ko blesavi,a ovi putari pametni,pa oce da krpe rupe po stazi : :thumbsup: :da bi vremena na stazi bila sto bolja,a mozda je steta i manja od 100000 eura,jer na slici,jedino su korveta i BMW noviji auti,a dobro samo sto novi M5 nije bio u ulozi taxia

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma bre, UNLEASHED! :respect:

Mada sad kad pogledam, beli Porsche sa onim fiksnim trpezarijskim stolom na repu liči na 964 turbo ili RS, a to bogami košta i danas. Poslednji pravi P. :yes

Edited by Zvukoljub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mi jasno ko ih je pustio na stazu dok su "radovi" u toku....

(1:22)

Apropo radova na putu i putara! Malo je duzi snimak ali... :thumbup: Nije sve tako strasno kod nas ! :whistle:

Edited by zulurbr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tragedija na Nirburgringu, jedna osoba izgubila život

 

128792-crash%2076.jpg

 
Velika tragedija dogodila se u subotu u Nemačkoj, na čuvenoj Trci izdržljivosti VLN šampionata na stazi u Nirburgringu. Vozač Jan Mardenboro izgubio kontrolu nad automobilom i svom silinom uleto u publiku. Tom prilikom jedna osoba je izgubila život, dok je veliki broj gledalaca sa težim i lakšim povredama. Služba Hitne pomoći reagovala je ekspresno, ali uprkos svim naporima nije uspela da spasi nesrećenog navijača, koji je preminuo na putu do bolnice. Gledaoce sa najtežim povredama prevozio je helikopter. Još veću tragediju sprečila je zaštitna ograda koja je donekle amortizovala automobil. Vozilo Mardenboroa je bukvalno poletelo i u vazduhu se prevrnulo, tako da je on još na stazi potpuno ostao bez kontrole nad njim. Sam vozač Nisana je prošao bez povreda.
 
preuzeto sa - Auto Blog
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skuplja pare na Internetu da bi popravio slupani Ferrari

 

ferrari%20dead%201.jpg

 
Kako prenosi B92, vlasnik Ferrarija 458 Speciale, koji je uništio svoj automobil na Nirburgringu, pokrenuo je Internet stranicu kako bi sakupio 210.000 evra neophodnih za popravku vozila. Za pomoć se obratio zaljubljenicima u sportske automobile iz celog sveta. Kada su mu nakon udesa rekli da je njegov skupoceni Ferrari pretrpeo ''totalnu štetu'' i da je potrebno preko 200.000 evra da se vozilo vrati u prvobitno stanje, nije očajavao. Seo je i smislio način kako da dođe neophodnih sredstava za obnovu automobila.
 

ferrari%20dead%2011.jpg

 
Na Internet stranici ''The Dead Ferrari'' uputio je apel za pomoć svima onima kojima je, kao i njemu, žao da jedan Ferrari 458 Speciale završi u starom gvožđu. Donatori uz novčani prilog mogu da pošalju fotografiju po želji, koja će zatim biti odštampana na jednom deliću popravljenog automobila - kvadratni centimetar površine Ferrarija ''iznajmljuje se'' po ceni od 3.99 evra. Osim prava da postave fotografiju na automobil, svi koji doniraju novac automatski učestvuju u nagradnoj igri čiji će pobednik dobiti na korišćenje Ferrari tokom mesec dana. U slučaju da se javi dovoljan broj onih koji su spremni da izdvoje novac kako bi se projekat realizovao do kraja, vlasnik će ponovo uživati u vožnji svog ljubimca, a obnovljeni Ferrari će postati svojevrsno pokretno umetničko delo, odnosno reklamni bilbord.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

budala umislio da je Kimi Raikonen,pa cepo ferarija  iznad granica moguceg,za te pare moze uzeti dobrog polovnog ferarrija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uništeni automobili koje odvoze sa Nurburgringa

 

nirburgring%202015.jpg

 
Staza Nurburgring Nordschleife jedna je od najozloglašenijih, a evo samo nekih automobila i motocikala koji su tu ''završili karijeru''!
Do sada smo nebrojeno puta prikazivali izletanja i sudare tokom Track Day na Nurburgring Nordschleife stazi, međutim, da li znate šta se dešava nakon incidenta? Na stazu izlazi ekipa koja procenjuje štetu, vrše se eventualne popravke na stazi (zaštitne ograde, signalizacija, itd.), po potrebi, stiže i ambulantno vozilo, a tu je i šlep-služba koja uklanja uništene automobile i njihove delove. Evo kako izgledaju samo neki od četvorotočkaša, ali i dvotočkaša, nakon incidentnih situacija na Nurburgringu, dok se odvoze na šleperu…
 
preuzeto sa - Auto Blog
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nirburgring taksi u trci sa Caymanom GT4 i Aventadorom Superveloce

 

taxi%20ring.jpg

 

Na papiru, BMW M3 sa troje putnika ne bi trebalo da ima šanse na trkačkoj stazi protiv Porsche Caymana GT4, a posebno ne protiv Lamborghini Aventadora LP 750-4 Superveloce. Međutim, vozačko umeće je u realnom svetu ono što najčešće pravi razliku. Nirburgring taksi M3 sa vozačem koji vrlo dobro poznaje stazu, rezultira i sjajnim krugom. Ring taksi vozač je započeo zadirkujući putnike da će uvideti koliko je brz Lambo. U međuvremenu se pridružio i GT4. Ono što sledi je fascinantan krug na ''Nordšlajfeu''. Impresivno je do koje mere umeće vozača može da kompenzuje minus u performansama. Tokom bržih sekcija, Porsche i Aventador beže, ali čim se dođe u zonu krivina, M3 je tu.

Na kraju je i vozač M3 zvučao vrlo zadovoljno svojim performansama. Pogledajte video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...