Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
sasconis

Croma 2.0 i.e Turbo - automatska klima

Recommended Posts

Posedujem Cromu sa automatskom klimom, ali sta god da ukljucim, izduvava istu temperaturu mada menja brzine ventilatora.

Sta znace Tasteri na panelu - heat (valjda grejanje), Bi-Vent, floor......drugo, gde se na bloku nalazi sonda davaca temperature za instrument merenja rashladne tecnosti (kada auto radi, temperatura ne prelazi 60 stepeni a ventilator se normalno ukljucuje i iskljucuje)...ima jos tri-cetiri problemcica ali prvo ovo da sredim....hvala velikooo unapred

Oko klime se ne razumem bas mnogo i ja imam takvu automatsku,i mogu ti pomoci samo oko komandi i to je sve sto znam o njoj,ovako:ona desna kolona tastera od gornjeg ka donjem su komande za usmeravanje vazduha i to redom

1.prema soferki

2.grejanje

3.prema podu

4.usmeravanje vise vazduha na noge u odnosu na srednji deo kabine

5.ventilacija odnosno tada rashladjuje vazduh koji usisava direktno od spolja.

Ona srednja kolona osim brzina vetilatora,ima tastere za cirkulaciju vazduha unutar kabine i gasenje klime.A sto se tice toga da ti izduvava istu temperaturu moze da bude do senzora teperature u kabini i on se bar kod mene nalazi pored samog stuba volana sa desne strane,malo parece obloge table sa pravougaonom resetkom na sredini,ispod se nalazi sonda sa malim vetilatorom,pa hoce na tu sondu da se nalepi doooosta prasine pa odnda klima zeza.Cistio sam to nekoliko puta, i moj ti je savet da odes do nekog koji radi klime na kolima da proveri kolicinu freona.Toliko od mene za sada :thumbsup: Pozdrav!

Jednostavno odvezi auto u servis za klime i tamo ce ti reci da li ima neki kvar , kao sto je ispravnost instalacije i da li ima freona i u kakvom je stanju kompresor

to ti je najbolje ako se ne razumes u princip rada klime

a s obzirom da je to stari auto velika verovatnoca je da ti je sistem prazan i da treba da se uradi servis