Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
NenadSB

Kappa 2.0 16v Turbo - avaria impianto controllo motore

Recommended Posts

imam problem kod navedene lancia,na kompjuteru izbacuje avaria impianto controllo motore,sad ako neko zna šta to označava pa da pomogne,unaprijed hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

I? Jesi li bio na dijagnostici? Meni se takodje to desavalo ali po savjetu majstora sipao sam aditiv za ciscenje dizna pa se maklo nekih mjesec-dva. Sad mi opet ispisuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao isti problem i evo kako sam ga rešio:

postoji na radilici zupčanik (ili je samo roler, ne sećam se) preko koga ide zupčasti kaiš i nalazi se sa desne strane pri dnu motora. Postoji zub sa njegove unutrašnje strane koji služi da se pri montiranju zupčanik postavi u pravi položaj radi uzupčavanja motora. Ali taj zub ima i funkciju da u slučaju da se nešto loše desi puca, da ne bi stradali ostali delovi motora.

E sad, pošto vremenom zub postane krt, desi se da pukne sam od sebe. Tada se zupčanik pomera oko svoje ose sam za sebe za po koji stepen, što automatski dovodi do pomeranja ugla paljenja, što opet senzor registruje i kompijuter javlja.

Rešenje: Zameni zupčanik na radilici. Jako se teško nalazi, ali ne preporučujem varenje ili bilo kakvo budženje, jer onda gubi tu zaštitnu funkciju, odnosno pitanje je da li će da se odlomi ako bude trebalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...