OMP 3259 Posted January 2 par noviteta kupljenih u zadnje vreme, mbx i majorete 2 Grafit and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20194 Posted January 3 (edited) Ljubav na prvi pogled, fantazija kako je model uradjen za 1:43 skalu. I daleko bolje izgleda uzivo, nego ovako kada pogledam slike. Od svih detalja u paketu kada drzis model u ruci, preko cuvenih "kolevki" u bokovima bolida, pa do Ferrarijeve mat crvene boje iz prosle godine koju kamera ne moze da docara. Slikah i malo detalja, od danas u kolekciji i Leclercov SF-23: Edited January 3 by Ivan 5 Axic, Grafit, neshtry and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 4 Sjajan model! Evo i neka moja stara slika 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20194 Posted January 4 (edited) 6 hours ago, neshtry said: Sjajan model! Stvarno lepo odradjen. Evo npr. i poredjenja sa Vettelovim SF-16H koji takodje imam. Takodje Burago, 1:43 , SF-16H i SF-23: Edited January 4 by Ivan 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 4 (edited) Nisam nikad kupovao bolide jer mi nisu nesto interesantni ali video sam bas dobro odradjene. Svojevremeno u studentskim danima, cimer i ja nabasamo na bas dobre papirne modele na sklapanje, ono u razvijenoj formi pa seckas i sklapas, ne secam se razmere ali recimo neka 1:3x....odstampamo ih na kvalitetnom papiru, mozda je bio i foto papir ne secam se vise, ja sam sklapao jordan a on cini mi se mclaren hakinenov, bas su dobro ispali svima se svideli, ali i sklapanje je trajalo boga mi, sad ne bih imao zivaca za to ali u to vreme smo se i na faksu bavili raznima maketama i sl. pa smo bili uigrani. Nego vremenom se to vuklo po policama, selilo ovde one, i tako i zagubilo ili ste se vec desilo, bas mi krivo sto bar fotke nemam tj imali smo neke fotke, to je bilo vreme digitalnih aparata ali pitanje gde je to , bas moram njega da pitam dal je mozda negde sacuvao na kompu. Edited January 4 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20194 Posted January 4 (edited) 1 hour ago, OMP said: Nisam nikad kupovao bolide jer mi nisu nesto interesantni ali video sam bas dobro odradjene. Sebi sam hteo da porucim neki aktuelni F1, Burago 1:18. Jesu poveliki za drzanje na polici, ali ludilo kako su odradjeni sa detaljima, tockovi i volan na zakretanje, gume stvarno od gume a ne od plastike, itd. Bude ih na Aliju i za 30-40 EUR na akciji (inace su 70-80 EUR). Uzeo bih mozda RB19, kao najuspesniji bolid u istoriji F1. Posle 35 godina sa trona je skinuo legendarni McLaren MP4/4 (sa Sennom i Prostom, u jos legendarnijem Marlboro crveno-belom livery ). Inace sam fanatik F1 (ranije i "pravog" WRC i Group B), pa volim F1 modele. Ovaj SF-23 juce uzeh kako sam ga video na polici. Najstarije sto imam u kolekciji je Ligier JS11 (prelaz F1 iz '70-ih u '80-e). Inace, videh juce i simpatican 1:24 Spider, takodje Burago: Edited January 4 by Ivan 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 4 (edited) Video sam i ja ovaj spider kao i Stelvio, klinac ih merkao ali smo ipak prelomili da kupimo nekoliko manjih autica za slican novac. inace spajder imamo u 1:43 Edited January 4 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 5 Meni se Spider stršno sviđa,ali je prevelik...ako ga bude u 1/43,uzimam... @OMPšta ste na kraju uzeli? Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 5 Nekoliko buraga 43 i majoreta Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 8 Matchbox Fiat 500 novi kalup izgleda Quote Share this post Link to post Share on other sites
vilota032 251 Posted January 9 Ja se pocastih posle duzeg vremena Konkretno ja sam kupio zuti. Inace sam naravno kao klinac skupljao pretezno burago i to u razmeri 1:43, naravno bilo je i drugih proizvodjaca. 3 Grafit, Axic and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 9 Meni žuta na 911 ide super...i zelena na Lamborghini... Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 9 zuta je super na vecini spotskih kola a zelenu ne mogu da smislim pogotovo one drecave stp furaju na lamba ili na porse gt3 i sl. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 11 U utorak 14.01. izlazi broj 32 iz edicije legendarni automobili i na redu je Triumph Herald Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 11 (edited) evo nekih noviteta, burago, mbx, majorete....yaris gr i toyota century bas lepo odradjeni al uzasno me nervira standardno mašenje razmera cak i kod istih proizvodjaca, razumem da mbx omasi razmeru sa hw ili majoretom razlicite fabrike ali u okviru iste fabrike da se toliko razlikuju modeli mi nejasno totalno, cemu to... yaris veci od centuria maltene i od hymer kampera Edited January 11 by OMP 2 MiloshBg and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 11 13 hours ago, neshtry said: Odliični Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 15 Slike Triumph iz edicije legendarni automobili Quote Share this post Link to post Share on other sites
integralac 2719 Posted January 15 Bolje uradjen Cararamin A ovaj mi je jos drazi 3 Axic, neshtry and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 16 cararama lepe modele radila a kostali nesto smesno svojevremeno kad su mogli da se nadju po radnjama 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted Monday at 08:22 AM Fiat 500 Welly 1/5x not good,not bad 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted Monday at 08:24 AM za tako malu razmeru korektan 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted Monday at 08:36 AM Pa da... A i falio mi u kolekciji,novu 500 imam jedno 30 komada,a klasičnog samo jednog... još topolino, 126 i 850 mi fale Quote Share this post Link to post Share on other sites