Jump to content
Goran
neshaoct

Građani neće da plaćaju paprenu vožnju autoputevima

Recommended Posts

Iskljucio sam se jednom prilikom na iskljucenju za Mladenovac (Mali Pozarevac), 20ak km od Bubanj potoka i zagubila se kartica po kolima, kolona iza mene oni me zbrzase, ako je nema pisi izjavu, izjava 1500 din, a putarina 90 din. Kapiram da ti naplate max putarinu, ali 1500 din je kao da putujem iz Zagreba, a ne Bubanj Potoka sto je bila maksimalna ruta.

Pa prvi su poceli :D

Pre bih rekao sta sve Srbin nece da smisli da uzme pare. Neka smanje malo ili uvedu "vinjete". Bice i dalje ovoga, ali mozda se smanji broj pobegulja :thumbsup:

Kao i za sve u Srbiji, gubitke pokusavaju da nadoknade dizanjem cena kroz placanja "redovnih" platisa, umesto mamlazi da spuste cene i da samim tim povecaju promet jer bi onda i oni koji ne placaju placali kada je jeftino, ili bar jeftinije. Nego goveda navikla da kradu a mi cutimo ko ovce.

Moj poznanik se zakucao kod Indjije u kamion koji je bas uradio polukruzno na autoputu da nebi platio putarinu.

Mercedes (sva sreca da je mercedes) totalna steta,poznaniku pola lica iseceno i razbucano od lima sa stuba automobila donja vilica prsla itd. ostao ziv sva sreca.

Zbog mamlaza kojima bi dozivotno uzeo dozvolu.

Čitao sam ovo pre neki dan, ali ne kapiram baš kako to funkcioniše? Mislim to izbegavanje putarine...

A to da oni deru - deru i to dobro... Od Bubanj Potoka do Batočine je 350 kinti, a do Pojata mislim čak i preko 500.. Već 1.500 Bg-Niš je baš puno..

Hrvat traži da mu se vrati novac za putarinu zbog gužve

147669-ap.jpg

Hrvat je tražio od preduzeća koje upravlja putevima da mu vrate novac za putarinu zbog zastoja koji je zbog nastao zbog radova na putu. David Pikutić iz Zagreba je krajem marta poslao zahtev Hrvatskim autocestama za povrat novca u iznosu od 65 kuna jer, kako kaže, taj dan nije dobio uslugu koju je platio kada se vozio na autoputu A1, kroz tunel Sveti Rok u smeru Zagreba i naišao na dugačku kolonu zbog radova na šahtu. ''S obzirom na izraziti nemar koji su odgovorne osobe pokazale prema svojim klijentima u smislu lošeg termina navodnih radova, izostanka kvalitetne saobraćajne regulacije u smislu preusmeravanja saobraćaja obilazno preko Obrovca, jednog ili drugog smera, zahtevam da mi se vrati uloženi novac'', istakao je Pikutić. Međutim, sudeći prema odgovoru koji je dobio iz HAC-a, svoj novac neće dobiti nazad.

''Poštovani, ovim putem se izvinjavamo zbog neugodnosti izazvanih putovanjem na autoputu 28. marta. Što se tiče vašeg pitanja u vezi sa povratom plaćene putarine, ističemo da niti Pravilnikom o putarini, Uslovima korišćenja autoputa, niti drugim propisima nije predviđena mogućnost besplatnog prolaska ili umanjenja putarine usled izvođenja radova na autoputu'', odgovor je iz Hrvatskih autocesta Pikutiću. ''Iskreno nam je žao ako su vam radovi na autoputu prouzrokovali poteškoće i produžili vaše putovanje, želimo da naglasimo da se svi radovi na autoputevima izvode isključivo zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju'', pisalo je još u odgovoru iz HAC-a.

preuzeto sa - Auto Blog

Dobio 292 kazne: Policija uhvatila vozača koji je godinama izbegavao plaćanje putarine

bmw tablica.jpg

Policija grada Njujorka je napokon stala na kraj vozaču koji je u stilu Džejmsa Bonda godinama uspešno izbegavao plaćanje putarina. Vozač BMW-a L. Anderson je priveden nakon što je prošao naplatu na mostu Džordža Vašingtona. Kada je prošao rampu, policija je videla da se njegova registarska oznaka uopšte ne vidi pa su zaustavili saobraćaj, piše NewYorkPost.

Policija je zatim objavila da je vozač koristio uređaj za skrivanje registarske pločice. Pritiskom na prekidač u kabini, vozač je sakrio registarske pločice pomoću poklopca i tako uspešno izbegavao kamere. Policija je navela da cela registarska tablica, uključujući brojeve, mora da bude jasno vidljiva u svakom trenutku, a pogled na registraciju ne sme da bude zaklonjen. Anderson je imao 292 potvrđena neplaćena prekršaja, a ukupno će morati da plati skoro 20.000 dolara (18.500 evra).