Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Klarkson kao navigator: ''Skreni levo, skreni levo!''

Recommended Posts

jeremy%20clarkson.jpg

Ljubitelje emisije Top Gear verovatno će obradovati vest koja stiže sa Ostrva. Naime, britanski mediji najavljuju novi navigacioni sistem kompanije TomTom, a glas koji će vozaće uBritaniji navoditi biće glas Džeremija Klarksona. Sistem će biti u potpunosti prilagođen mentalitetu harizmatičnog voditelja, pa će tako umesto ''napravite polukružnu na sledećoj raskrsnici'', ''umilni'' glas Klarksona reći da uradite polukružnu pod ručnom gde god oni misle da je bezbedno.

Klarkson je Sandej tajmsu rekao da je u principu sve u tome kojim tonom se obraća vozačima.

''Sve je u tonu mog glasa i to u smislu kada naređujem vozačima šta da rade. Rekao sam levo! Rekao sam levo!'' I slično. Uzmite to kao ne baš nežan glas na navigacionom sistemu'' kaže Klarkson. Zanimljivo je da će ovaj uređaj, koji će biti u prodaji sledećeg meseca, imati i takozvani ''Stig mode'' koji će uključiti nemog test vozača u jednoj od najpopularnijih emisija u Britaniji. ''Kada uključite Stig mode, naravno, ništa se neće dešavati. On vam se ni ne obraća. Tako da možete imati ili Stiga ili mene. Lično, ja bih koristio Stiga'' rekao je Klarkson.

Međutim, najava ovog sistema naišla je i na negativne komentare. Džulija Tounsend, direktorka organizacije Brake za bezbednost na putevima rekla je da je vožnja ozbiljna stvar i da vozačima ne treba odvraćati pažnju zabavnim glasovima na navigacionom sistemu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BBC zabranio navigaciju sa Klarksonovim glasom

top%20gear%20jeremy.jpg

BBC i holandska kompanija TomTom dogovorili su se da ipak odustanu od promocije navigacionog uređaja sa glasom Džeremija Klarksona. Englezi su u šturom pismu objasnili da se Klarksonovo angažovanje kosi sa ''politikom kuće'' i da će glas popularnog voditelja, kao i do sada, krasiti samo emisiju Top Gear (nova sezona počinje krajem decembra ''Božićnim specijalom'').

Kao zamene za Klarksona, TomTom nudi navigacione uređaje sa glasovima Homera Simpsona i Jode iz ''Ratova zvezda''.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...