Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrarijev festival brzine

Recommended Posts

ff1.jpg


 

Pre desetak godina u kalendaru F1 bila je i Velika Nagrada Austrije. Za te potrebe napravljena je nova staza koja se prosto zvala A1 Ring. Odavno više nema VN Austrije u kalendaru F1, ali dešavanja na stazi (koju je u međuvremenu preuzeo Red Bull) ne nedostaje. Tako je prošlog vikenda održav svojevrsni ''festival brzine'' od strane Ferrarija na kome se moglo videti mnoštvo ovih automobila, uključujući i nekadašnje Ferrari bolide F1.
5 automobila Ferrari FXX, 12 automobila Ferrari 599XX, kao i niz od nekoliko bolida F1 koje je Ferrari ranije koristio čine deo spiska učesnika. Međutim, nisu sve vožnje bile trkanja radi, već su krugove u svojim Ferrari automobilima mogli da obiđu i svi njihovi vlasnici koji su imali vremena da dođu prošlog vikenda na ovu brzu stazu.

U subotu su u okviru Evropskog i Italijanskog Ferrari Challenge Trofeo Pirelli šampionata vožene kvalifikacije i prva trka od ukupno dve planirane tokom vikenda. U Italijanskoj seriji najbrži na kvalifikacijama je bio Lorenzo Bontempelli (Kessel Racing). U kategoriji F430 najbrži je bio Riccardo Ragazzi (Ineco/Ram). U Evropskom šampionatu najbrži na kvalifikacijama je bio Alexandr Skryabin (Ferrari Moscow), a u kvalifikacijama sa modelima Ferrari F430 najbrži je bio Bjorn Grossmann (Ferrari Moscow). Prva trka je vožena u subotu popodne i u italijanskoj seriji pobedio je Stefano Gai, dok je u evropskoj konkurenciji najbrži bio domaći takmičar ispred Rusa koji su bili najbrži na kvalifikacijama.
Da Vas ne opterećujemo sa ostalim rezultatima, uglavnom...italijansko takmičenje se nastavlja vikenda 25. septembra na stazi Mugello, dok će takmičari u evropskom šampionatu na istoj stazi biti od 3. novembra.

Jedna od zanimljivosti je bila i vožnja zvaničnog test vozača Ferrari F1 tima u bolidu F60 (sezona 2009) na ovoj stazi. Marc Gené je nahvalio stazu, nahvalio i Ferrari...k'o što je i red. :thumbsup:

 

 

 

 

italiaspeed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ferrari FXX EVO u Imoli

6.3L V12 motor sa 860KS i 690 Nm, od 0-100 km/h za 2.5 sekunde, najveća brzina 400 km/h, težina 1155 kg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Na prodaju Ferrari FXX Evoluzione

 

115608-ferrari%20fxx%201.jpg

 

Miller Motorcars na prodaju nudi veoma ekskluzivan Ferrari FXX Evoluzione, i to u kombinaciji boja Bianco Fuji Pearl White & Rosa Corsa Red. FXX pokreće V12 motor zapremine 6.262 cc koji razvija više od 800KS pri 8.500 o/min.

 

115609-ferrari%20fxx%2011.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 2.5 sekunde, a do maksimalnih 400 km/h stiže za manje od 40 sekundi.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glumac odlučio da postane Ferrarijev vozač - amater

 

ferrari%20fas.jpg

 

Poznati glumac je veliki ljubitelj Ferrarija pa je odlučio da vozi amaterske trke u kupu italijanskog proizvođača automobila. Michael Fassbender, evropski glumac krenuo je stopama svog slavnog kolege Stevea McQueena koji je bio pasionirani vozač trka. Fassbender je prošle godine počeo s obukom unutar Ferrarijevog ''Corso Pilota'' programa obuke amaterskih vozača. Fassbender je sam naveo da je celog života veliki obožavalac Ferrarija kao proizvođača automobila, ali i tima u Formuli 1 kao i Michaela Schumachera. ''Ferrari je definisan trkama, a treniranje s njihovim timom dalo mi je sjajnu osnovu za poboljšanje mojih sposobnosti prilikom vožnje trkačkog Ferrarija 488 Challenge. Od malih nogu sam idealizovao Ferrari i njegovog šampiona Michaela Schumachera, tako da je za mene lično ovo puni krug u automobiliskom smislu'', naveo je glumac.

Fassbender će se takmičiti u Ferrari Challenge Trofeo Pirelli trkačkoj seriji koja obuhvata amaterske vozače spremne da plate za korišćenje automobila u nekoliko trka tokom jedne, a možda i više sezona. Takmičenje se održava od 1992. godine u tri divizije - evropskoj, azijskoj i severnoameričkoj, a Michael Fassbender će svoj Ferrari 488 Challenge voziti po stazama u Severnoj Americi. Zanimljivo je da Fassbender ne poseduje svoj privatni automobil.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...