gasha 0 Posted September 4, 2011 nisam neki fanatik ali volim otici na pecanje par puta mesecno! A vi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3442 Posted September 4, 2011 Nesto ne stizem ima vec dve godine... Oko 1. avgusta sam dosao sa godisnjeg i bas pomislio kako bi vreme bilo da se posvetim tom uzitku kad poce ovaj moj da me zeki sa temperaturom vazduha na usisu. Inace sam bio fanatik. Imao sam P305 pa Z128 i bili su mi vise nego fantasticni za gudure koje sam obilazio. Stilkonja i nije bas za to . On je malo gospodski avto ! Sad se nesto i ulenjio pa cu morati da napravm dil ili cu lupiti sakom o sto pa ce biti kako tata kaze ! Pecao sam na potezu od Tise ( Zabaljski most - izletiste ) peko DTD-a pa sve do Rumunije t.j. J.Tomic. Bas sam se zazeleo opustanja! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest gall Posted September 4, 2011 ja sam pecao sad na moru sa maskom,onako preko prsta,bez stapa i imao uspeha sa sicom na 10m od obale.jedino sam uvece imao problem,jer su mi ledja i sedalni deo virili iz vode,kao bova,pa sam MALCICE izgoreo.. zadnjih par godina ne idem cesto i uglavnom idem na Tamis,u Sakule ili Sefkerin Quote Share this post Link to post Share on other sites
miroslav 1 Posted September 5, 2011 Na veštačku mušicu i plovak: Timok, Borsko jezero, Velika Morava, Drina, Dunav od Radujevca do Đerdapa I Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted September 6, 2011 jel to neko pomenuo pecanje kad idemo DA, jesam fanatik, i to onaj najgore vrste gledam da odem sto cesce mogu, makar jednom nedeljno i slazem se da stilo nije za to, eto, to mu je jedina mana narocto sa 3 vrata, jedva zguram stapove u njega (da ne bude zabune, srandzija sam tako da su stapovi sklopljeni oko 2 metra duzine)al moram da priznam da sam se malo ulenjio u poslednje vreme, sve redje idem na otvorene vode i pecanja od po par dana, uglavnom su sad komercijalni reviri tipa Mike Alasa, fazanerija u Ubu i jos par manjih u okolini ali ako vam padne na pamet da organizujemo neko pecanje vrlo lako ce te me ubediti da odem bilo gde Quote Share this post Link to post Share on other sites
kanjavi 3 Posted September 13, 2011 Obozavam pecanje ali slabo imam vremena za to. Isao sam par puta ovoga leta i bas pre neki da sa drigarom na tamis 4 kg babuske i bele. Bila jedna lepa babuska od 1 kg. Ako se organizujete za neko pecanje tu sam Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefanan 33 Posted September 13, 2011 Ja sam kao klinac (sad sam kao odrastao ) isao cesto sa celtom na pecanje jer imam u blizini kuce malo vestacko jezero pa smo tu pecali,a isli smo i na tamis par puta godisnje. Ali kako je vreme odmicalo nema ni cale vise vremena a ni ja,pa je sad super ako odemo jednom godisnje na tamis. Najcesce smo isli u sakule i barandu cini mi se. Retko kad nesto ulovimo,najcesce 1-2 babuske i cverglane ali se lepo provedemo otac-sin vreme i ti fazoni,dok mi dodjemo,raspakujemo sve,spremimo rostilj... Ali secam se da smo jednom upecali pun dzak onaj mrezasti cverglana i to povelikih,od 200g pa sve do 500g, bukvalno smo pecali samo sa 2 stapa jedan vadi a drugi za to vreme skida i zabacuje raspisa se ja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest gall Posted November 2, 2011 Nikako da provalim kako da JUCE dodjem da pecam..Pre dva dana bio u Sakulama,komercijalna voda, "sa nasipa",riba ni da pipne,a JUCE,kazu,stuka sve iz vode iskace i nasrce na pecarose i njihove stapove. kazu pobegose mnogi.. sledeci put od pribora i opreme nosim samo stolicu i plinsko kuvalo za kafu.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3442 Posted November 2, 2011 Da,da cuo sam i jaaaa..... Evakuisali su celu priobalnu oblast usled najezde stuke! p.s. Istina ziva! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest gall Posted November 7, 2011 Aauuu.. gde je ovo?! E tako uvek JUCE radi, a ja kad odem DANAS onda nema ribe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted November 12, 2011 mozda mi necete verovati al ja sam nesto slicno doziveo u Dubovcu (selo na Dunavu, negde preko puta Kostolca) se nalazi najvece mrestiliste babuske i sarana na Balkanu (tako su mi barem rekli ) e pa u vreme mresta je situacija slicna ovoj samo sto skacu "sarancici" od 5-6 kg, al dozvoljeno je samo gledanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolenbgd 1 Posted November 27, 2011 ne pecam nit sam ikad pecao pre 25 oktobra ove godine elem bio sam poslom u norveškoj ,i u slobodno vreme su kolege išle na pecanje u fjordu blizu otvorenog mora, gde smo boravili pecanje je dozvoljeno za strance , ne plaća se ništa koliko god da si duduk za pecanje tamo ćeš upecati i na praznu udicu riba grize ko luda tamo sam prvi put jeo skušu , oslić .......... sveže upecanu za sat dva par ljudi napecaju ribe za tridesetak ljudi snimak iz kampa gde smo boravili Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted November 27, 2011 tek sad videh ovu divnu temu...prvi put sam zabacio stap u zivotu dok sam radio u italiji u plastenicima..u blizini vestacko jezero a riba koliko hoces, a niko ih ne peca????..nakon toga nisam takao stap do ove godine...i opet se zarazio...redovan sam gost na conopljanskom jezeru, sta da vam kazem, pravi raj na zemlji, milina...inace sam plovkaros, na bolonjeze, uzivam u stalnoj akciji iako su po pravilu ulovi sitni, ali...inace su ove godine hvatani somovi od cak 44 kg,37,33,29 i "manji"...a sarani i do 18kg...sad ne idem, malo je hladnjikavo ovo je moj ulov kojim se posebno dicim Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted November 30, 2011 e za to copanjsko jezero sam cuo da je extra sredjeno, ne samo deo za pecanje, pontoni i obala, nego i okolina jezera pa ako moze neka informacija iz prve ruke duze vreme se meracim da odem tamo da vidim sta je to ustvari al nikako da se nakanim, vredi li otici? Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted December 1, 2011 mala ispravka, nije copanjsko, vec conopljansko...sve sto si cuo o njemu, nije istina, jos lepse je od toga ...ali stvarno, prelepo je. jezero je savrseno cisto i odrzavano, na severnoj strani su drvoredi raznog drveca sa dovoljno prostora izmedju njih da parkiras kamp kucicu ili razvuces sator...to je redovna slika kad grane sezona, uvek neko kampuje ili se okupi drustvo na piknik i sl...ja sam tamo svaki vikend, uglavnom nedeljom, dok je vreme lepo...na juznoj strani su molovi, iznajmljena mesta gde mogu samo vlasnici molova pecati, a na juznoj svi ostali...na istoku je brana, napravljena pre 30tak godina i zahvaljujuci njoj je od pregradjenog kanala nastalo jezero, pravi dragulj...imas i link Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted December 3, 2011 svidja mi se vidimo se onda na prolece od tebe se kao domacina ocekuje da obezbedis resetku za rostilj, cumur i dobro mesto za pecanje, po mogucstvu u hladovini a ja cu ostalo a ako se nadje jos zainteresovanih mozemo da organizujemo i neko kolektivno pecanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted December 3, 2011 (edited) misliš, ti ribom snabdevaš nagledao sam ih se dosta nakon višednevnog kampovanja bez uspeha. mada, nekad kad krene ide ko ludo i to veliki komadi. bila jedna ekipa nedavno, njih 7 iz Jagodine zapalili kod nas, 10 dana, 21 štap, mamci prvoklasni i primama mereno u stotinama kila, ali ništa, veliko ništa. Bilo mi ih žao, da je bar neki pa da imaju o čemu pričati (kao ovako neće ). Ali zato ja sa mojim sinovima snabdevamo sve u blizini sa osrednjim kederima krenemo ujutro pa do uveče skoro redovno 10ak kg babera, terpana i deverika. e, ja to obožavam, puno komada, nije bitna veličina ;) zaboravih, primam vas u goste sve sa žicom i ćumurom (poneću i narezak, za svaki slučaj) ako ne odem na rad u italiju Edited December 3, 2011 by BigGLybra Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blueshadow 0 Posted December 3, 2011 Big lybra, moram da te ispravim u jednoj sitnici, 7ca likova su Paracinci!! Ja sam posle njih sastavio 7 dana (bez udarca), jezero je stvarno extra ali cini mi se da se riba odnosi previse pozz Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted December 4, 2011 paracin...jagodina...sve je to isto nisu imali sreće ljudi, a opremili seeeee, i su nosili iz paraćinaako si bio posle njih onda smo se videli jer ja uvek pecam tamo gde su i oni bili, ispred te klupe i stola, malo levo prema brani...znači, ni ti nisi imao ništa...štetanisam siguran da se riba odnosi previše sa jezera, na to baš obraćaju pažnju i dosledni su (misllim na šarane). ja bih pre rekao da jeriba prezasićena primamama svih vrsta i kvaliteta, pa joj nije stalo...imaju hrane u izobilju...ali što su veliki somovi ove godine radili, to je strašno...i sve grabljivice uopšte...možda je u tome deo odgovora zašto druga vrsta ribe slabije rezultate daje...možda grešim... Quote Share this post Link to post Share on other sites
JUDGE 0 Posted December 4, 2011 e prestanite da mi unistavate iluzije ma do proleca ce ga ponovo poribiti pa ce biti ribe ako i ne bude, u mesari ce mo sigurno naci nesto valjano meni je vazno da izadjem na vodu i opustim se, to mi je dusevni mir a ribe ako bude bude, ako ne, nije problem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted December 4, 2011 terpana uvek ima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blueshadow 0 Posted December 5, 2011 (edited) Uvek!Evo ga jedan: Edited December 5, 2011 by neshaoct popravljeni linkovi za slike Quote Share this post Link to post Share on other sites
Transporter131 138 Posted December 5, 2011 ja sam bio samo jednom, proslom veku,,i ubili me komarci,a icici u ovom veku, nadam se.Vojce da li bi me vodio hoce i direktor(debeli)moze? Quote Share this post Link to post Share on other sites
BigG 0 Posted December 5, 2011 auuu,koliki terpanmogu vam reci, ima jako kvalitetno meso i obozavam ga pecenog...ali sto su dosadni kad naidje jato, zaboravi na drugu ribu kad su oni tu a grizu ko mutavi Quote Share this post Link to post Share on other sites